random yang random gila

Petang tadi, masa tengah nonton TV,

Dylan cakap macam ni... Tiba Tiba kay

"Tadi di sekolah ada burung mati" sambil dia main game kt phone

aku pun pandang dia..

"jadi?"

dia sambung...

"Tapi sebab saya lambat masuk sekolah, saya tidak nampak"

aku still pandang budak tu.. otak aku berfikir..

Last week ada user datang.. dan aku tanya nak guna PC ka??

user tu pun cakap..

"kejap kak.. tunggu kawan dulu.. "

budak tu pandang aku dan sambung...

"kawan saya tu kan kak.. kecik ja orangnya... "

aku pandang budak tu.. berfikir...

why? and how can I respond to that???

should I respond the way I always did???

nope.. aku decide untuk angguk, diam dan sambung buat kerja...

hari yang sama juga last week.. aku bagi aktiviti mewarna dekat budak budak user ni..

dan budak budak kan.. biasalah.. bersepah dengan sampah hasil sharpener dorang yang

tak reti nak buat dekat tong sampah..

tapi aku fikir nk sapu petang tu je sebelum balik keja...

Tapi dalam pukul 3 macam tu...

user yang sekolah menengah datang.. nak main chess kat tempat yang bersepah tuu...

aku pandang je dorang.. sambil berfikir...

perlu ke aku menyapu je sekarang??

User tu pandang aku dan tanya...

"Kak, mana penyapu kakak?"

aku terkejut lahhh

"ko nak tolong sapu??? rajinnya kau"

"hurmmm sekali sekala kak"..

Alhamdulillah...

nampak x bukan aku sorang ja yang selalu act randomly???

it feels so nice...




Powered by Blogger.