Love letter

I've subscribed to Aida Azlin's Newsletter

last week


so I received the first letter last night..

Who is Aida Azlin????

well, you can find out more from her facebook "Aida Azlin"

:) :) :)

tak tahu nak explain sape dia...

or maybe if you guys don't have facebook,

you can check her website


www.aidaazlin.com/

and subscribe to her newsletter...

sebab sis ni dah lama tak membaca, which is going to be my resolution next year..

to READ MORE!!!

sis rasa perlu something yang boleh motivate diri ini...

dan since first tengok dia punya vlog..

I know... I should follow her...

to get inspiration... :) :)

apa aku cakap ni???????

okbai

x faham


bermula macam ni.. Bila Sham post dekat group invitation untuk kenduri 

Aqiqah + Cukur jambul puteri beliau..

dan bila Aida cakap macam tu

sis x fikir panjang dan cakap OK

Like seryesly????

Sis baru balik dari KL dan berjalan lagi????

honestly, malam tu baru terfikir.. did I just say 'OK'?

so.. memang dah tak boleh nak cancel la... 

sebab Aida ngan parents dia kut yang ada dekat keningau ni..



Tapi kan... esoknya... sis x ikut Aida pun.. sebab...

dia gerak dari keningau pukul 8:30 pagi...

dan sis... well ini boleh difahami... dan hopefully parents dia pun faham..

sis belum bangun lagi..

belum bangun means.. 

sis dah bangun.. main handset.. dengar lagu...

tapi x mandi dan x packing lagi.. 


malam tu bincang punya bincang.. sis decide utk naik bas saja..

:) :) :)

pastu.....

makcik I join lah sis dengan Aida ni...

lepas dari kenduri pi shopping...

wehhhhh sis shopping 2 kasut...

sis baru shopping 2 kasut juga dekat KL ari tu..

Omaigaddddddd

*geleng kepala*

Pumpkin Pie in the making



Ceritanya pagi tadi kena juga pegi pasar.. sebab peti sejuk dah kosong..

Septutnya semalam lagi.. tapi since sis kena pegi KK..

kejap lagi sis cerita why..

sis kena juga pegi pasar pagi tadi..




so dekat pasar terfikir untuk buat pumpkin pie...

minggu ni cheat week.. so sis boleh makan anything..

(kepala dia ada cheat week)

dah beli bahan bahan semua...

tetiba rasa malas.. sebab ada meeting petang tadi..

dan sebab sis memang malas.,..

tapi rupanya... mama dan Dylan sudah tertunggu tunggu...




So sis buat juga dengan si Xiau Lie (Dia excited x faham)

Alhamdulillah... sis memang masak akan sedap x fahamm

kah3.. boleh menyumpah... silakan...

sis terima :) :) :)





dah lah mengarut!!! kbai


Que sera Sera

Que sera sera

Whatever will be, will be




Ceritanya dari semalam rasa thirsty gila!

saya minum like 5L air and the thirst never end!! 

penat sebab kena ulang alik p toilet hahahahahah

lewat malam kay!!!


Then I googled 'Tanda tanda Nervous"

yep!! google!!!

saya jumpa tanda tanda distress!! 

I don't know kalau dua benda tu sama

I can't think properly right now...

but I have all the symptoms listed from that sites..

so yeah... 

I assume(?) now,  that I am super nervous!!




salam Ramdhan

Alhamdilllah diberi peluang bertemu Ramadhan sekali lagi..

Alhamdulillah...

sis rindu ramadhan dekat UIA

sebabnya...

suasana meriah bila waktu berbuka...

kadang bersahur juga...

kadang pergi cari mana mana masjid utk terawih lepas tu usha mamat moto besar

lepas tu makan.. dan minum... dekat Ecah...

lapar la pla...

agak lama tidak merapuh..

jadi layan ja la hari ni ya...

Last week Tasha tanya..

"Bila mw turun KK.. rindu la "

dia yang cakap okeh...

dan saya tertanya tanya kenapa soalan beliau sangat familiar...

oh rupanya selalu sangat dapat soalan mcm tu dari kawan yang dekat semenanjung..

bila mw turun KL??? hahahha bajet kan???

so skrg still kena makan ubat...

tengah fikir... makan paracetamol ja ka atau pain killers???

I think x sakit sangat... so malas ambik ubat...

masalah nya.. x dpt tdur... still kena ambik antibiotik...

banyak pla tu..teiiiii

okeh merapuh...


so.. selamat menyambut bulan Ramadhan...

jangan lupa niat puasa... kay :)


T-shirt Kaamatan


Tada!!! T-shirt Edisi Kaamatan 2017

sambutan sangat unexpected :(






sis actually prepare 10 helai ja untuk  usahawan yang sangat dekat sook..

dia yang minta untuk berjualan masa kaamatan nnt :)

Agen saya dekat Sook ni memang rajin sangat..

kita sebagai peniaga ni kena support 

sebaik mungkin... kay... dan harus bertindak lebih kay!!



So.. harga nya adalah RM 25.00 SAHAJA!!!

boleh whatsapp 0132652714

atau DM dekat instagram @ponsiqou.ps



#kaamatan #sabah #tshirtKaamatan 

Seperti kamu....

Seperti kamu,
Muncul dalam bayang
Mengetuk hati memberi bisik
Sikit,
Lafazmu umpama laut
Angan,
Lalu hati cuba untuk menolak
Kerna seperti kamu
Aku takut
Untuk berharap lagi..

now and then

then :

A : Apa cer dengan pencuri tu, 
    
    Apa yang kena curi???

D : Hati aku...

lalu A pandang ke arah lain. blushing.

now..

A : p la balik. kan kena cari tadi?

B : bah ok.. balik la dulu..

A : Ok.. bye...

B : nnt kita jumpa.. (Senyum) Jumpa di akhirat hahahhahah (Gelak)

A : ko kenapa???

B : Jumpa di syurga hahahahha

A : oi!!

B : nnt aku buat puisi.. hati aku telah dicuri...



Bavk then, it was a joke...

Now.. it was an UN-acceptable joke. 


countdown : 22 days to go


It was exciting at first. But now it feels like moving too fast..

There are so many things need to be done.

before D-day. 

doa yang baik.. InsyaAllah yang baik baik saja... 

My students didn't have any clue about me quitting..

and I don't know how to tell them..

telling this to my colleagues is not as hard as this one..

duh... *drama queen ka?

masa bgtw colleagues tu, bgtw macam ni ja..

My last with Nusuara will be on.....

bla bla bla...

so ada sebulan lagi (masa tu) :)

kini tinggal 22 hari..

3 minggu 1 hari....






random yang random gila

Petang tadi, masa tengah nonton TV,

Dylan cakap macam ni... Tiba Tiba kay

"Tadi di sekolah ada burung mati" sambil dia main game kt phone

aku pun pandang dia..

"jadi?"

dia sambung...

"Tapi sebab saya lambat masuk sekolah, saya tidak nampak"

aku still pandang budak tu.. otak aku berfikir..

Last week ada user datang.. dan aku tanya nak guna PC ka??

user tu pun cakap..

"kejap kak.. tunggu kawan dulu.. "

budak tu pandang aku dan sambung...

"kawan saya tu kan kak.. kecik ja orangnya... "

aku pandang budak tu.. berfikir...

why? and how can I respond to that???

should I respond the way I always did???

nope.. aku decide untuk angguk, diam dan sambung buat kerja...

hari yang sama juga last week.. aku bagi aktiviti mewarna dekat budak budak user ni..

dan budak budak kan.. biasalah.. bersepah dengan sampah hasil sharpener dorang yang

tak reti nak buat dekat tong sampah..

tapi aku fikir nk sapu petang tu je sebelum balik keja...

Tapi dalam pukul 3 macam tu...

user yang sekolah menengah datang.. nak main chess kat tempat yang bersepah tuu...

aku pandang je dorang.. sambil berfikir...

perlu ke aku menyapu je sekarang??

User tu pandang aku dan tanya...

"Kak, mana penyapu kakak?"

aku terkejut lahhh

"ko nak tolong sapu??? rajinnya kau"

"hurmmm sekali sekala kak"..

Alhamdulillah...

nampak x bukan aku sorang ja yang selalu act randomly???

it feels so nice...




Powered by Blogger.