Random Rants

Semalam Bibi tanya soalan ni..

"La, apa maksud 'selfish'?

then I said

"Jual ikan'

she's LOL  and me asking why???????

Dia cakap sebab Dylan tanya soalan tu masa dia ambik Dylan dari sekolah...

so kami pun hahahahahhaha sebab dia jawab dekat Dylan selfish means 'pentingkan diri'

pastu Dylan cakap 'bukan jual ikan?'

bahhahahahha.. mesti kawan kawan dia dekat sekolah buat lawak yang lame ni....

so masa dekat ruang tamu... orang pun bertanya Dylan, mana dia dapat soalan pelik2 tu??

dan dia jawab..

"kakak Lala"


eh??? aku ea??? bahahahhahahhahahhaha


Dan last week, saya, BB and boboi p tambunan ambik benih Halia...

Boboi dalam process untuk buat ladang kopi.. kopi ladang kan?? bukan kebun kopi kan?? ;)

saya pun bertanya la pasal prosess tu... dia cakap tinggal tunggu benih kopi ja lagi :)

stupid I am tanya macam ni...

"Jadi benih Kopi tu dari Biji Kopi la?"

boboi selamba jawab...

"takkan dari biji durian" Bahahahhahahah okeh pening.....


story apa lagi?????

ok lah bye.. sis mahu bercuti merdeka... semalam iphone sis rosak. jadinya.. sis tersiksa...

Random Rant

2 -3 minggu ni sis pun xthu apa sis buat.

jadinya sekarang sis dengar Duet Khai bahar dengan cik Fazilah Hamizah..

hahahah :) facebook hokeh facebook...

sis rasa sis perlu rehat sebentar...

tapi sis pun xtahu mw buat apa kah~~

jadi sekarang sis dalam perancangan untuk bertani..

ha????? sis mahu bertani????

iya... dan ianya sudah di cadangkan kepada saya punya datuk punya setiausaha :) hahahahhaha

sebab tanah beliau yang akan diguna kan...

apa sis buat sebenarnya ni?

doakan sis kuat dan berjaya membawa era pertanian ke nabawan hokeh!

Ponsiqou printing service debut :)


Ponsiqou Printing service sudah bermula.. :)
Yeya!!!



It's Official. Mungkin


So, It's official then, our start up company will be named as 'Ponsiqou'
"ponsiqou' means thank you in bahasa Dusun. I am not Dusun tho. I am murut. But hearing this word 'ponsiqou' actually brights my days. So I hope my customer will feel the same as receiving our services. 

The services that we will provide are as below:

1. T-shirt Printing. 
2. Button Badges
3. Business Card
4. Sticker
5. many more to come. InsyaAllah


And, if anyone like to order any T-shirt, Button Badges, Business Card and Sticker for Sabahan especially, do Pm or Whatsapp : 0132652714, 

my Fb link :
https://www.facebook.com/qimpa

Instagram :

Romelia Saineh

WeChat :


Scan je, senang..
lastly, Doakan saya kawan kawan ;)

#PonsiqouTeam
#PrintingServiceSabah , Printing service Sabah Murah
#ButtonBadgeSabah Button Badge Sabah Murah
#StickerSabah Sticker Sabah Murah


BB dan jiran sebelah

Alkisahnya, sebelah rumah ni sedara kepada kawan bb la..
Hari tu kawan dia nak ke keningau la dari tawau..
Ni bukan kawan sekolah.. Kawan unisel..
Jadinya kawan dia tu pun cakap la nak p rumah macik dia yang dekat keningau..
Bb pun tanya la kat mana..
Kawan tu pun bagi lah tahu kat mana.. Ehhh?? Sebelah rumah ja???
Nasib baik la aku ni baik.. Kalau ikut kan kepala aku masa tu, setiap pagi aku jerit kat BB suruh bangun awal.. Sebab memang dengar jer dekat sebelah rumah 😂😂😂

Tapi tu bukan cerita yang aku nak cerita..
Ceritanya.. Jiran aku ni, selalu sangat gaduh anak beranak..
Mak dengan anak perempuan dia ni..
Anak perempuan dia ni pun kalau x silap aku dah ada anak..
Dah dewasa kut..
Selalu juga lah dengar mak dia ni menangis bila gaduh ngan anak dia ni..
X faham pun pasal apa, sebab drg cakap cina..
Drama gila~~

Lepas tu pagi tadi, BB bangun lambat.. Memang lambat gila~~ aku fikirkan dia tidur lambat sebab layan cerita korea. Dia tengah layan 'school 2015: who are you'
Dylan pun kena marah pagi tadi sebab kejut dia hahhaha
Dah kami sibuk2 tu lepas hantar dylan semua, BB pun cakap la..
Semalam dia kena kacau..
Aku n mama pun 'haaaa??? Kena kacau macam mana??'

BB pun cakap lah semalam pukul 3 pagi terdengar perempuan menangis..
Dia cari cari suara tu tapi x jumpa..
Mak ak pun cakap lah.. 'Lulz.. Tu org sebelah.. Anak perempuan dia ada semalam'
Bahhahahhahah
Tak ka sia sia dia x dapat tidur semalam??

Perjalanan Ke guongzhou Julai 2016

saya dah balik Malaysia!!! EH???



Trip ke Guongzhou ni sebenarnya dengan Geng "Jom Memborong Di China - JMDC"

Dorang ni geng belajar masa dekat UIA... tu yang confident join tu..

Siapa ada tanya pasal makanan  tu..

Makanan halal dekat Guongzhou memang senang cari.. Tapi kena alert la sebab restoran tu kecik jer...

dia akan ada logo halal.. (Google Logo Halal China)

Pasal kos makan, lebih kurang jer dengan dekat KL..

saya dengan adik makan dalam 50 yuen = RM 20++ (SEKALI MAKAN)

so memang lebih kurang..

saya x buat roaming.. saya beli sim dekat situ..




Pendrive comel.. Boleh cari kt situ.. sangat sangat murah



Delivery system in Guongzhou.. mostly akan guna basikal or trolley...

ada satu machine tu saya beli.. dalam 30KG++, orang tu memangg hantar sampai ke hotel..




Ni pemandangan yang ada... 


Pusat pertemuan : Lobby Hotel ;)

Powered by Blogger.