Ke KL ke Kita

Today is the day. ha ha dramatic

hari ni pergi KL...
semalam kol sue.. ayat aku macam ni..
sue.. I don't know what to pack.. KL feels like home.. so I don't feel like bringing anything..

only KL is not my home... hahahah

sekarang ni kena update pasal bisnes..
lama fikir..
betul ke decision aku  nak buat bisnes ni.. tapi bantai ja la..
its like challange my own limit..tengok sejauh mana ia boleh pergi...



aku cuak.. tapi sebabkan mahu lari... Allah kuatkan hati ini...



ini adalah tempahan yang sangat tidak disangka..
Kim nak 100 pcs by the next morning... so aku yang memang biasa tak berfikir panjang terus terima order dalam pukul 7 lebih tu.. pukul 9 aku hantar ke Kim..

mih3

so ok.. kita bergerak ke KL ya.. see you orang KL!!

dirindui

Hari ini saya sangat mengantuk..
bila masa saya tidak mengantuk kan??
ceritanya saya kena gerak awal dari keningau..
Tapi saya terlambat bangun yang mana menyebabkan saya sampai office 7.40 am
lambat?? x lambat??
okeh memang x lambat..
masalahnya saya tu kena hulur kunci dekat alfred hari ni.. dan dia dah sampai office 7.15 am!
I am so sorry... minta maaf sangat...

lepas tu kena p Inobong sebab bertugas dekat Inobong hari ni..
bravo bravo... a ah.. saya dah sangat lambat...

jadinya bila dah sampai inbong.. saya sangat sangat sangat mengantuk.. syukur xde orang.. so dengan selambanya saya tidur.. hahah

dan tiba tiba ada text masuk macam ni..

'Lala. B0sannn... Nape x update blog?
ak nak baca blog sape ni?? B0sann.'

macam tu la aayat dia.. dan saya berfikir...
nak update apa ni??? update apa ni???
otak x mampu berfikir sebab mengantuk...
 merapuh kan???


lepas lunch baru la sel2 otak berhubung kembali..
happy working hahah puihhh


qimpa? the badge makers?


So guys, Selain dari apa yang kamu belajar, You actually need to be creative which is the part where I failed miserably. Stop looking at the grammar!

Lama juga fikir.. apa nama nak bagi? banyak juga dalam kepala ni..
dan semuanya x komersial langsung!! tsk3
dan last sekali...
saya decide untuk komersial kan nama 'Qimpa' ni?

shut up! jangan gelak...

maybe di masa hadapan bila saya idea yang lebih menarik, saya tukar nama bisnes ni.. hahahah
semogaaaaa~~~


#KitaAdaMisi, Button Badge Sabah #ButtonBadgeSabah Button Badge Murah #ButtonBadgeMurah,


Utusan Gembira.

Pagi ini kita diutuskan dengan perkhabaran gembira dari sahabat~~
Alhamdulillah...
But I cannot share what the good news is.. it's not my called...
Tapi sangat sangat excited muahahah

thanx dear... and congratulations...
InsyaAllah akan diberitahu.. tapi biarlah masa tu jarak sikit... :)




Anyway, semalam I attaned SME BizFest2016
sangat best dan menarik... 
nanti nak share juga.. tapi skrg masih pening.. so later...





Button Badge Sabah, KK, Keningau

Bismillah~~




Alhamdulillah... Impian untuk membuat satu lagi bisnes InsyaAllah tercapai.. the machine should be arrived by now.. Tapi postage machine ke  Keningau..
So this weekend saya balik keningau untuk bertemu the machine..


So, saya akan buat bisnes Button Badge...
untuk orang KK, keningau dan sekitarnya, kini kita tidak perlu risau lagi tentang waktu penghantaran...
sebab kita tidak perlu post ke sana ke mari.. 
untuk area KK dan Keningau saya sedia untuk membuat COD..
don't worry..





Design boleh buat sendiri.. or saya buat pun boleh...
Button Badge sabah sedia membantu..
Harga pun.. saya cuba bagi sama harga dengan yang di semenanjung.. :))





okeh.. selain itu.. saya akan menggerakkan usahawan Budak Sekolah area sabah ini..
dengan bantuan Usahawan Budak Sekolah Malaysia... 
sekarang pun dah ada dua orang yang berminat untuk join usahawan budak sekolah ini..
Jom... 



So, siapa yang berminat untuk buat tempaha, jangan risau, jangan ragu...
boleh lah contact saya..
whatsapp : 0132652714

pasal quality?? No worries.. saya dah pernah join kursus button badge ini..
bagaimanapun.. sampel saya tetap akan sediakan nanti...
okeh... 

Button Badge Sabah #ButtonBadgeSabah
Button Badge Murah #ButtonBadgeMurah

Whatsapp saya... okeh~~

malu sebenarnya

Join Bisnes online ni satu yang tidak pernah terjangkau di kepala ni dulu..
Tapi, jalan yang ni tiba tiba terbentang depan mata...
dan saya penuh tawakkal untuk teruskan saja..

Malu sebenarnya malu...
Tapi bila fikir balik, kalau x post, sape yang tahu kita ada bisnes?
plus, kawan2 pun ramai yang dah start buat bisnes sendiri
ada yang lama dan ada yang baru..
so sebenarnya dorang faham...
dan dorang boleh je bagi semangat kan??
Malu memang malu.. sebab ini bukan lah profession yang menjadi pilihan dulu kala
tapi, yakin ja melangkah..
bak kata sue...
the beginning  is the hardest...




So, coach comel kita Cik Aida Natasha nanti nak Coach pasal #ProjekDuitRayaStg- Projek STG
saya tak tahu lagi detailsnya.. Mungkin untuk tolong orang lagi berseri waktu raya nanti...
ataupun.. mungkin bakal ada rezeki duit raya dari saya tahun ni kan???

Kita berusaha sebab kita ada Misi
tazkirah Apan tadi :
Kaya ada banyak jenis, kaya jiwa, kaya bahagia, kaya duit... pilih ja mana satu....


and of course la kita mahu jiwa dulu.. bahagia.. kan???

ahhh saya malu saya malu

tapi kena juga cakap Projek  STG best!!!
supaya semangat!!


#ProjekSTG #KitaAdaMisi

Last week

This is a throwback post...


Sebab kan last week mama mahu shopping dekat KK dan kebetulan macik saya ada wedding invitation dekat KK ni, kami pun book lah apartment dekat Likas Square..
So macam mini gathering.. lama x berfoya foya kan ? hua hua... 



Agenda hari ahad tu lebih kepada makan makan and shopping shopping.. huahuahua

Sebelum Dinner.. sebab lepas dinner kami p tengok Civil war... 
see?? berfoya foya gila...
kalau perasan shawl yang BB pakai tu adalah shawl yang saya pakai masa lunch.. sebab dia malas meng'iron' kut~~ maka!!!



saya sebenarnya mahu menunjuk shawl cakenis tu.. sebab ampunn!! susah sangat la mahu dapat!!
and itu adalah kazen saya.. kenal kan?? kenal kan???



wishlist.. mesti mahu before fly ke KL hujung bulan ni.. semogaaa~~~




Blog MakeOver

So dah bosan la tengok template lama??? hihihi
Blog kali ini banyak yang public kan??
ini sebab kita ada Misi Okeh!!

selain dari kerja sekarang, saya sudah menggerakkan kaki ini
dan Join SGT projek bersama sama dengan coach comel lote
cik Aida Natasha..

saya Join Bisness???

hahha
dulu masa Faiz ajak buat bisnes, saya dengan angkuhnya cakap,

"sorry la Faiz, saya x minat bisnes"

hahah berlagak kan???

tapi siapa sangka??? saya boleh terlibat dalam #ProjekSGT ini??

kita mencuba~~~~
terima kasih juga buat keluarga teman teman yang support usaha saya ini..
love ya~~ terima kasih atas doanya juga :))





Ini adalah salah satu projek SGT, Bio seleza yang sangat selesa...

boleh lihat testimoni dari mana mana website okeh..
saya bawa keningau satu kotak semalam..
dan habis semalam juga...



Selain SGT, saya jual Pin tudung juga...
Pin tudung ni saya jual RM2.2 satu.. so boleh order dekat saya.. kalau lebih dari 100pcs free delivery kay...

oh yaaa..
Boleh PM di facebook saya 
ataupun whatsApp : 0132652714

sekian...


#ProjekSTG
#KitaAdaMisi
#MungkinKeUK

Powered by Blogger.