Random rant

Ramai yang x tahu pasal ni..
My family is not like the  normal family...
but, we learn to grow with the situation... 
and I love them so much. sampai sekarang pun saya tetap utamakan dorang...
Family first.. okeh...

so during the hard time, saya umur 12 tahun. darjah 6.. 
tidak pernah  bawak duit bekal pegi sekolah..
sebab kehidupan sangat susah.. kadang2 pegi cari kangkung dekat tepi jalan..
mungkin sebab tidak mampu.. 

tapi rezeki itu selalu ada... 
masa tu tender kantin sekolah dapat ke aunty Jamilah.
mak kepada bestfriend saya.. kawan kepada mak saya...
so saya buat part-time dekat situ.. 
seryes.
untuk waktu bertugas, pagi, sebelum masuk kelas, memang xda upah..
tapi saya dapat makan free... my sisters too...
waktu rehat pun sama.. xda upah.. cuma makan free.. 

dan bila nak beli buku ke stationary ke,
saya skip sekolah agama dan kerja kt kantin belah petang..
bila petang dapat lah RM2..
boleh la untuk beli pensil berapa batang... 
heeee... Tapi itu yang mematangkan kita...

masa sekolah tu mungin nampak  saya ni macam kesian gila..
hahhahhahahah...
sampai satu hari dalam kelas,
entah macam mana hari tu... aku duduk tempat lain..
masa subjek melayu.. cikgu suruh buat discussion dengan group kut~ x ingat..
kisahnya, depan saya budak laki ni nama Dilian..
tak tahu la macam mana nak spell nama dia..
masa rehat saya tak turun pegi kantin hari tu... 
maybe sebab bestfriend saya tak hadir kut... 
jadi saya pun duduk je dalam kelas buat kerja matematik (saje bg bunyi mcm nerd)
dilian tegur aku, "x pegy kantin ke?"

saya pun senyum, "ko belanja la" saya just cakap macam tu.. sebab tahu budak2 sekolah memang bawa cukup cukup pegy sekolah kan?
betul kan...
 niat saya nak bergurau je!!! sumpah!!
saya boleh je gi makan free kalau mau..
tapi hari tu memang saya x pegi kantin...

masa dah nak habis waktu rehat, Dilian hulur aku karipap 3 biji
3 Biji!!! 
terkejut gila!! gila gila punya terkejut...

suara saya bergetar masa cakap "dilian, saya main main ja"

dia pun cakap "nah ambil la~~"
"nda~~ saya main main jaaaaaa" rasa malu gila masa tu...

ambil laaaaa dia cakap..
3 kali dia suruh saya ambil dan saya tidak ambil...

ardy yang ada dekat sebelah cakap, "bagi aku la"
dia terus hulur ke Ardy...

dan sampai sekarang... saya masih malu dan bersalah...
bersalah sebab bila dah besar baru tahu, dan sedar, org pun malu nak terima rejection...

dan sampai sekarang masih terharu... semoga dia tetap begitu.. 
dan lepas tahun 6 saya memang x pernah dengar apa2 pasal dia.. 
semoga dia baik baik ja~~ hihihi





0 comments:

Powered by Blogger.