Random rant

Ramai yang x tahu pasal ni..
My family is not like the  normal family...
but, we learn to grow with the situation... 
and I love them so much. sampai sekarang pun saya tetap utamakan dorang...
Family first.. okeh...

so during the hard time, saya umur 12 tahun. darjah 6.. 
tidak pernah  bawak duit bekal pegi sekolah..
sebab kehidupan sangat susah.. kadang2 pegi cari kangkung dekat tepi jalan..
mungkin sebab tidak mampu.. 

tapi rezeki itu selalu ada... 
masa tu tender kantin sekolah dapat ke aunty Jamilah.
mak kepada bestfriend saya.. kawan kepada mak saya...
so saya buat part-time dekat situ.. 
seryes.
untuk waktu bertugas, pagi, sebelum masuk kelas, memang xda upah..
tapi saya dapat makan free... my sisters too...
waktu rehat pun sama.. xda upah.. cuma makan free.. 

dan bila nak beli buku ke stationary ke,
saya skip sekolah agama dan kerja kt kantin belah petang..
bila petang dapat lah RM2..
boleh la untuk beli pensil berapa batang... 
heeee... Tapi itu yang mematangkan kita...

masa sekolah tu mungin nampak  saya ni macam kesian gila..
hahhahhahahah...
sampai satu hari dalam kelas,
entah macam mana hari tu... aku duduk tempat lain..
masa subjek melayu.. cikgu suruh buat discussion dengan group kut~ x ingat..
kisahnya, depan saya budak laki ni nama Dilian..
tak tahu la macam mana nak spell nama dia..
masa rehat saya tak turun pegi kantin hari tu... 
maybe sebab bestfriend saya tak hadir kut... 
jadi saya pun duduk je dalam kelas buat kerja matematik (saje bg bunyi mcm nerd)
dilian tegur aku, "x pegy kantin ke?"

saya pun senyum, "ko belanja la" saya just cakap macam tu.. sebab tahu budak2 sekolah memang bawa cukup cukup pegy sekolah kan?
betul kan...
 niat saya nak bergurau je!!! sumpah!!
saya boleh je gi makan free kalau mau..
tapi hari tu memang saya x pegi kantin...

masa dah nak habis waktu rehat, Dilian hulur aku karipap 3 biji
3 Biji!!! 
terkejut gila!! gila gila punya terkejut...

suara saya bergetar masa cakap "dilian, saya main main ja"

dia pun cakap "nah ambil la~~"
"nda~~ saya main main jaaaaaa" rasa malu gila masa tu...

ambil laaaaa dia cakap..
3 kali dia suruh saya ambil dan saya tidak ambil...

ardy yang ada dekat sebelah cakap, "bagi aku la"
dia terus hulur ke Ardy...

dan sampai sekarang... saya masih malu dan bersalah...
bersalah sebab bila dah besar baru tahu, dan sedar, org pun malu nak terima rejection...

dan sampai sekarang masih terharu... semoga dia tetap begitu.. 
dan lepas tahun 6 saya memang x pernah dengar apa2 pasal dia.. 
semoga dia baik baik ja~~ hihihi





Random rant

aku dekat station lain sebab station aku blackout..
huhuhuhu sila la berhuhu

Semalam Sue kol cakap dia baca belog aku dari awal
dari awal!! 2011!! gila stalker.

bahahahhahahah tapi masa dia kol tu aku tengah layan descendents of the sun (DOTS) final episode..
so.. cerita dia tu kurang menarik.. (sambil ketawa dalam hati)...

so.. DOTS..
memula tu ramai yang share dan aku tak peduli lansung.. dan korea pun bukannya aku ni layan sangat pun.. Puih2

tapi makin lama makin diperkatakan pula..
sungguh.. cerita dia ok... Tapi bila bab sedih tu.. hampir juga la aku ni sedih.. bahahah


tapi sebab cerita pasal askar yang aku boleh relate banyak ke sikit ke dengan dunia dulu..



hakak ni suka buat buat tough walaupun.. ;))



Dan hakak ada bodyguard for life kay.. jangan berani cari gaduh... 


k la bai... bz..

Descenddants of the sun



Here is the Link :

http://myasiantv.se/drama/descendants-of-the-sun/episode-16/


Hahahah tadi sue kol..
sue.. watch this..

k lah bai..

nnt aku bgtw kenapa aku suka drama yang ni.. kbai.

Riang riang yang x riang langsung


Semalam masa nak sidai baju ada benda ni dalam bilik.. aku pun macam "urghhhhhhh"
bertabah lah mengahalau tapi.. apakan daya.. dia x takut aku.. tsk3
sampai amik vakum semalam... tapi vakum tu pun tewas ngan bunyi nyaring dia...

Nasib baik Kak min ada semalam.. jadi lah dia penyelamat semalam..
nampak x permainan dekat situ?? nampak x???
itu belum lagi Lipas terbang... nasib baik x pernah ada lagi.. minta dijauhkan...

Misi untuk kurus. Hancur




 Yubedu yubedu... tangkap gambar guna phone.. sempat je kan...


Housemate belanja... 

gudu tengah belajar buat kek.. kalau dia buat begini besar sape nak makan???

Batman Vs Superman... 


aku malas menaip..ni Laptop org.. aku x duka keyboard dia.. mcm nak ketuk jeeeee

Sebab sangat panas.. :((

Penduduk CyberCity dingatkan untuk menyimpan bekalan air..
hurmmmm 
maw balik keningau dan penat.. keningau jerbu sikit..
balik rumah sewa... malam x dapat tidur. 
esoknya mata macam panda... 
:((



barangkali disana ada jawabnya
mengapa ditanah ku terjadi bencana
mungkin Tuhan mulai bosan
melihat tingkah kita kita 
yang selalu salah dan bangga dengan dosa dosa
atau alam mulai enggan bersahabat dengan kita
coba kita bertanya pada rumput yang bergoyang




Powered by Blogger.