Random

Pagi tadi seperti biasa saya lambat pegy keja..
semalam saya pegy tapau nasi goreng kampung pedas tak mahu sayur..
dan chef tu bg nasi goreng ikan bilis dengan cili besar yang kena hiris...
bilis banyak tu saya boleh terima..
tapi tak pedas langsung...
Dylan pun boleh makan kay...
masa tapau tu... Alhamdulillah.. sangat banyak portionnya...
sampai rumah sewa, semua housemate dah ada makanan masing2...
so saya pun hidang separuh nasi tu, and separuh tomyam tu..
lebih tu letak dalam peti sejuk untuk sarapan esoknya.. means pagi tadi..
so pagi tadi happy la sebab sarapan sedap.. boleh la kan...
tapi terlambat pegy kerja..
relatable ke  ni???

hahhahahah

masalah nya, 1KM lagi nak sampai tempat keje dekat simpang tiga ada eksiden...
biasanya kita kesian dekat orang yang eksiden ni kan...
saya bengang pula pagi tadi..
sebab nya kalau x silap motor tu langgar pesona putih tu dekat sebelah kanan..
pesona putih tu nak masuk simpang kanan
tengok ada kemik atas tayar depan pesona putih tu and side mirror dia patah...
so macam dah boleh agak lah.. pesona putih tu mesti tak tengok side mirror before masuk simpang
entah bagi signal ke tak...tapi tu bukan masalah saya.. masalah saya, dia biar je kereta dia tengah2 simpang tu
hamboiiiiiiii
muka dia memang ketat gila.. pompuan okeh drivernya...
tahu tak.. simpang tu shorcut penampang-putatan.. so memang busy je..
tapi pompuan tu rilex je muka ketat dekat situ..
bila dah start sesak baru la nak alih kereta tepi sikit...

well actually saya  kurang sabar kut.. sebab kejadiannya masa nak lalu kawasan tu dalam seminit je...
jadi takde la lama sangat pompuan tu biar kereta dia tengah2 jalan..
tapi sebab saya nampak muka ketat dia jadi saya pun ikut bengang...
sebab nya dia gaduh ngan orang yang bawak motor..
saya pun sokong orang yang bawak motor..
biarpun kekadang motor ni suka hati je kan nak bawak motor macam mana...
tapi as pemandu kereta kita memang kena utamakan pengguna motor ni..
bukan ka??? ni kata kata ex pengunggang motor yang berhemah.. hehhhh

k la bye...



0 comments:

Powered by Blogger.