Little things in life


Alhamdulillah.. Hujan dah start turun.. 




okeh aku malas menaip... babai

maybe I miss you

ceritanya macam ni... hari tu saya turun pegi park.
ini dekat resort ke homestay mana, I don't know..
tetiba nampak kelibat someone that I know turun dari bas persiaran..
oh.. so I thought that he's here with his family, 
turn out, Patrick actually with my beloved Palapes family come to town to visit me...
isn't that wonderful??
I can see everyone.. 



w actually,its only a dream,but it made me happy
dan rasanya ini kali pertama saya tamau bangun dari mimpi afraid they will disappear.
never know that I missed them so bad.. so bad...



Kerja dan bosan

semalam saya kerja. separuh hari..
sebab mengada nak hantar BB balik keningau petang tu..
saya penat awaaaaa

pagi semalam macam ni..
mata saya bengkak.. masa nak pegi keje tu...
saya macam confident, mata saya bengkak sikit je..
orang mesti tak perasan..
dan saya tak ada eye-liner  nak cover ok..
kena beli satu ni...

so saya pergi kerja... sampai tempat keje ada ramai orang
tapi sebab aku confident mata aku xde sapa yang perasan aku buat rilex jaa..
tetiba...
ada budak PM fb aku..
kenapa mata bengkak????

aku buat bodoh n apply EL.. wahai mata... kenapa ko gatal sangat?

KO tengok boboiboy??

ko tengok boboiboy??
macam tu lah soalan orang sekeliling and asking me why??
why not??
as someone yang appreciate animasi actulayy benda tu tak nampak pelik pun..
nampak tak guna perkataan 'Appreciate'? puihhh

ya betul.. aku tengok boboiboy..
semalam bila Aida cakap
'La jum tengok wayang'
aku pun.. boleh.. Jom tengok boboiboy... tak tahu pula kalau dia nak tengok lain..
memang tak consider langsung yang tu...

tapi memang tak rasa rugi pun tengok boboiboy... seryes terbaik...
tapi teringat pulak boboi junior tu bila cakap terbaik...
jadi tak post la dekat facebook...
manusia dekat facebook tak boleh nak percaya sebenarnya... :))


:)


Semalam teringin gila makan ice-cream... sebab sangat panas... kekadang tu aku on je 2 bijik aircond.. walaupun tempat keje ada 2 orang jek.. membazir betul.. tapi seryes... panas gilak..
dan sebab kan itu aku yakin ke epot tuk beli McFlurry Oreo ni... 
itu je la McD yang paling dekat sini...




Tadi Aida datang bawa ni... malam ni kami mw p tengok boboiboy.. shut up u...


Lunch.. sebab malas keluar... pun boleh laaaaa 

banyak betul saya post lately kan??? tapi sebenarnya bukan ini pun yang saya mahu cerita awalnya...
kbai..

Random

Pagi tadi seperti biasa saya lambat pegy keja..
semalam saya pegy tapau nasi goreng kampung pedas tak mahu sayur..
dan chef tu bg nasi goreng ikan bilis dengan cili besar yang kena hiris...
bilis banyak tu saya boleh terima..
tapi tak pedas langsung...
Dylan pun boleh makan kay...
masa tapau tu... Alhamdulillah.. sangat banyak portionnya...
sampai rumah sewa, semua housemate dah ada makanan masing2...
so saya pun hidang separuh nasi tu, and separuh tomyam tu..
lebih tu letak dalam peti sejuk untuk sarapan esoknya.. means pagi tadi..
so pagi tadi happy la sebab sarapan sedap.. boleh la kan...
tapi terlambat pegy kerja..
relatable ke  ni???

hahhahahah

masalah nya, 1KM lagi nak sampai tempat keje dekat simpang tiga ada eksiden...
biasanya kita kesian dekat orang yang eksiden ni kan...
saya bengang pula pagi tadi..
sebab nya kalau x silap motor tu langgar pesona putih tu dekat sebelah kanan..
pesona putih tu nak masuk simpang kanan
tengok ada kemik atas tayar depan pesona putih tu and side mirror dia patah...
so macam dah boleh agak lah.. pesona putih tu mesti tak tengok side mirror before masuk simpang
entah bagi signal ke tak...tapi tu bukan masalah saya.. masalah saya, dia biar je kereta dia tengah2 simpang tu
hamboiiiiiiii
muka dia memang ketat gila.. pompuan okeh drivernya...
tahu tak.. simpang tu shorcut penampang-putatan.. so memang busy je..
tapi pompuan tu rilex je muka ketat dekat situ..
bila dah start sesak baru la nak alih kereta tepi sikit...

well actually saya  kurang sabar kut.. sebab kejadiannya masa nak lalu kawasan tu dalam seminit je...
jadi takde la lama sangat pompuan tu biar kereta dia tengah2 jalan..
tapi sebab saya nampak muka ketat dia jadi saya pun ikut bengang...
sebab nya dia gaduh ngan orang yang bawak motor..
saya pun sokong orang yang bawak motor..
biarpun kekadang motor ni suka hati je kan nak bawak motor macam mana...
tapi as pemandu kereta kita memang kena utamakan pengguna motor ni..
bukan ka??? ni kata kata ex pengunggang motor yang berhemah.. hehhhh

k la bye...



dah sihat sepenuhnya.

Kenapa sakit kali ini lagi terkesan?? kenapa??
sumpah masa sakit tu rasa memang susah gila...
sebab saya kena kerja dan saya tak boleh nak stay dekat KK..
sebab Bilik dekat KK sangat panas...
dan saya tak tahu nak makan apa...
saya minta sup sayur, tambah dengan telur sebiji..
tapi dia bg sup sayur dengan telur mata goreng sebiji..
tsk3.. sedih betul...

teringat masa study dulu... dah sakit memang takde la muka kw dalam  kelas...
nasib baik ada member boleh sign kan attandence...
bukan apa.. Klinik sangat la susah nk bg MC...
memang malas giler nak manapak ke klinik...


masa sakit hari tu memang susah.. tapi saya bersabar.. bila teringat kata kata ni..

Apabila seseorang hamba ALLAH sakit. ALLAH mengutuskan 4 malaikat untuk mencabut 

Malaikat mencabut rezeki
Mencabut kecantikan muka (pucat)
Mecabut selera makan
Mencabut dosa2 kecil

Setelah tiba waktu untuk sihat ALLAH mengarahkan semua malaikat pulang semula rezeki, wajah ceria, selera makan. Tetapi ALLAH tak arahkan pulang kembali dosa kita. Begitu sayangnya ALLAH pada hambaNYA. Sabarlah menerima ujian



sdan kita sabar la masa sakit.... 

Coz babe, I don't wanna stay

Haaa????
haaaaa???

So ceritanya macam ni..
Aku mengantuk. Again...
Lepas sakit hari tu, senang betul rasa penat...
Puihhhh get over it La!!!!!

Semalam Birthday Mieta...
Mietaaaaaa... Happy birthday...
so Call dia semalam.. and guess what...
dia introduce aku kat anak dia as 'Kakak' not aunty ar...
she nice kan... thanx mietaaa... aku tahu aku awet muda puihhh

Internet tengah slow skrg...
aku tengah tengok The big bang theory..
ada meeting next tuesday tapi sungguh.. aku sungguh malas tuk buat preparation...
besok boleh???


Lagi.. banyak benda lagi aku mahu bebel sebenarnya...
tapi x ingat..
kejap tadi kontraktor datang.. sebab saya belum wassap lagi gambar signboard yang perlu ditukar itu...
saya keluar tadi x bawak phone.. jadi malas mahu menapak lagi..
dan beliau pun x kol hari ni.. so aku assume dia pun x kerja hari ni...
petttt muncul depan station aku.. dan aku just hehehehe

ok lah bai.



Recovery mode

Stil in progress of betul betul sihat..
Suara masih sengau sedikit hak3...
semalam jumpa housemate.. semua orang ada dekat rumah.. and a Kak Min was like...

'ko ok?? macam mana sudah??? teruk oh ko sakit kan???"

Dia dengar ja pun... sebab dia outstation beberapa minggu ni...

saya pun haaa?? ok sudah kak ok sudah....

ampun... saya makan, xda ampun.. saya makan ja..
tapi masih dalam pantang...
pantang nya tiga benda ja pun...
telur, ikan and anything yang baru keluar peti sejuk...

telur, ikan, tadak hal... tapi peti sejuk myyyyyyyy
lagi lagi time kerja kemain panas tsk tsk...
tahan hati ja laaaaaa... mw ice creammmm :(
harap2 minggu ni boleh beraksi kembali....
boleh bergerak sehat.... :))

pesanan tuk semua orang... jaga kesihatan okeh???

Not my station

Tadaaaa its tuesday but feels like monday..
you know cause its my 1st working day every week...

Oh my god I'm so sleepy...
Last week, balik ja rumah.. saya dan Gudu ja yang ada dekat rumah..
So I tidur je sepanjang hari...
Thats bebeh how my Sunday is done..
No. No regrets at all...

But... today... Ngantuk gila...
dah la dekat station orang lain...
yaaaa I miss my station...

ngantuk wehhh ngantukkkk
Powered by Blogger.