Train To beaufort. 2016


sis pegi Beaufort hari tu naik train ngan Sis Arbaya...

Memang nak p dari tahun lepas and Alhamdulillah tahun ni

kami dapat lah berjalan jalan ke beaufort ngan Train. 

Harga tiket dari putatan ke beaufort adalah RM 4.45..

murah kan???

perjalanan 2 jam..

actually kos ke sana lebih kurang RM 15 including Lunch dan tiker pergi dan balik.. for a person...

so bila rasa sape sape nk p dating tapi x cukup budget..

boleh la naik train ke beaufort...

;)




Sebab ianya train.. and I like bila dia jadi gambar black and white..


gambar yang sempat sis tangkap dalam perjalanan.. ;))


Next time sis mahu p Tenom by Train.. ;))

Video from Kundasang & Sandakan trip



Baya made this Video.. Thanx Baya ;)

Another Trip To be remembered


The trip just like...

Tas, mw p kundasang 4-5 hb

Ok jom kata Tasha...

So here we are...


So we arrived in Kundasang on 3d Dec... 

The next Morning.. Our convesation start here..

what we are going to do today???

Poring??? ughhhh

Desa cattle??? erkkkkk

Sandakan??? 

and since Baya and Tasha neve even been there...

Tadaaaaaaaaa!!!


Wiwin cakap COto Makasar dia sedap.. dan kami P sepilok.. untuk melawat sedara andaaaaaaaa




and kami sini.. the second day... in kundasang ajaaaaa






I did not want it to ends.. 


Fantastic Beast


Semalam saya bercuti.. sebab last week kena kerja sampai hari ahad. 
So kami p 1B tengok wayang.. since belum gaji, saya paw ja dorang bahahahaha
If you must now.. saya memang suka tengok cerita yang berkait dengan magis..
so semalam kami tengok Fantastic Beast. 
dan rasanya.. tiada penyesalan disitu.. saya terhibur... :)


Ending dia berbunyi begini..

Scamander cakap cam ni.. yang mana saya sangat ingat 

"People change.
I've changed. I think.
A little maybe..."


Azam Le Bro

this week so great and its happening so fast.
 
Just yesterday us girls lepak lepak at KKIA...

KKIA is actually a nice place to get together and lepak lepak

sambil dengar KKIABusingCorner

Dan pagi tadi Azam Pm saya all the way from UK...

he sents me snow video from his place.. :) :) 

I miss him though.. 

Harap yang baik baik ja untuk dia sana..

doa yang baik baik.. 

rasa nak cakap.. It's ok~~ take ur time.. 

but never in our life cakap yang baik baik to each other...

tapi doa itu kuat.. semoga dia baik baik saja...

lepas dia Faiz pun pm saya..

dan gossip hak3...

I miss everyone now..

Nusuara Annual Dinner



Nusuara Annual Dinner hari isniin hari tu.. dengan tema 'Black and White' payah juga sis cari dress...

Satu malam ja tahun ni tidak macam tahun tahun lepas...

2 hari satu malam memang tidak akan cukup

untuk kami bergumbira, cathcing up dan flirt flirt.. :))


Port wajib untuk leladies ini.. tak faham betul sis :)



Geng Bualan Bebeh.. dari berlapan, kini tinggal berenam.. 


Cluster A.. 

Satu malam tidak mampu untuk melepaskan rindu.. dan sudah start rindu balik ;)

See you masa training yang entah bila itu ;))

Scarlet heart Of Ryeo



Scarlet Heart Of Ryeo ends two days ago.. and I just can't get over it   :(

At the end of the episode IU thought that everything happened just a dream.. 

Until one day when there is an exhibition of Goryeo Era to her workplace and 

suddenly all the dreams that she have make sense.

When she is in the exhibition that display 

painting from goryeo era and she saw the painting of Wang so standing alone in front of the palace

she is crying as saying 'I am sorry for leaving you alone'

uhukkkk sis sedih... 




Having tuesday blues

Pagi tadi bangun and masak. Last sekali ak buang apa yang aku masak
sebab.. tak lalu...
Lunch pun x lalu.. jadi aku makan chipster... 
aku stress.. ha.ha.haaa okbai

Doa dalam hati


Semalam lepas kerja saya pegi tengok sunset.. Tapi sunset xda.. sebab mendung :(

dan teringin makan McD.. saya lepak dekat KKIA..

sambil dengar buskin KKIA and McFlurry Oreo in my hand..

Pagi tadi bangun lama gila berfikir. Rindu sarapan dekat Ecah..

There is no one in KK that I can call and have breakfast together.

sedih!!!!

So saya beli sarapan tepi jalan.. ;)

Tiba tiba pagi ni dapat call dari someone yang cakap dia kena transfer p KK...

zapp!!! dizzy~~~

oh man~~ apakah ini???? apakaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Me memasak



Ahad lepas.. saya malas. saya malas buat tempahan orang... ;))

Tapi saya rajin SIKIT masak. SIKIT. Pagi tu Goreng nasi goreng seafood...

sampai sekarang saya terbayang nasi goreng itu (Puji diri sendiri)

petang tu saya buat Pumpkin pie..

dah berapa kali try x pernah dapat betul..

this time.. rasa dia ok.. except fro the pastry...

I'm happy :)

Product Update

Ni adalah jarang berlaku...
Tapi mengenangkan Usahawan budak sekolah dan usahawan kampus yang kadang tidak terlayan... sis cuba..



T-shirt 160gsm, termasuk design : RM30.00
Min Order : 1
Postage Excluded

Baby Terry sweater
Harga termasuk design : RM65.00
Min Order : 1
Postage Excluded





Baby Terry Hoodies
Harga termasuk design : RM95.00
Min Order : 1
Postage Excluded







Fleece Zip Hoodies 
Harga termasuk design : RM125.00
Min Order : 1
Postage Excluded



Nota Kaki : design akan dicetak pada 1 bahagian sahaja (depan ataupun belakang)
Untuk membuat cetak pada kedua dua bahagian, akan dikena kan caj.


Boleh hubungi 0132652714 bagi yang berminat



Sabah printing Tshirt murah
Print Sweater murah disabah

Hasif sekeluarga di dalam bandar

Last month Hasif Whatsapp daku nak ke sabah...

  Tada~~~~

Ni masa dekat Jambatan Tamparuli...

lama juga dorang dekat sini.. daku cuma temankan masa hari pertama dan terakhir ;))

masa yang hari last drg dekat sini, daku bawak pergi Taman Hidupan Liar Lok kawi...

esok tu daku menangis sebab sakit badan..  Lokawi kena berjalan banyak ;) hahahha

okleh bye.. sapa lagi nak datang sini???

Random Rants

Baik aku namakan blog ni 'Random Rants' kan??

malas fikir tajuk ja pun ;))

aku tengah kerja dan sekarang ni rasa xda mood pun untuk kerja..

why???? pemalas!!

jangan kan kerja, makan pun malas... malas mahu cari lunch..

so saya pegi supermarket beli maggi cup... sebab dalam pim ada air panas.. ;))

tengah tolong sorang budak ni restore iphone dia..

dalam training room..

jadi bila ada orang masuk training room aku suruh keluar...

dan tadi ada budak yang baru 1st time jumpa masuk bilik room just to ask me what I am doing..

secara sopan aku jawab, tolong Iwan buat phone dia.. dan pandang dia..

 terus aku cakap 'get out' dengan nada yang paling lembut...

budak tu pandang aku speechless...

senyum je dia keluar dari training room... akak kerek akak kerek..

:) :)

Random Rants

Semalam Bibi tanya soalan ni..

"La, apa maksud 'selfish'?

then I said

"Jual ikan'

she's LOL  and me asking why???????

Dia cakap sebab Dylan tanya soalan tu masa dia ambik Dylan dari sekolah...

so kami pun hahahahahhaha sebab dia jawab dekat Dylan selfish means 'pentingkan diri'

pastu Dylan cakap 'bukan jual ikan?'

bahhahahahha.. mesti kawan kawan dia dekat sekolah buat lawak yang lame ni....

so masa dekat ruang tamu... orang pun bertanya Dylan, mana dia dapat soalan pelik2 tu??

dan dia jawab..

"kakak Lala"


eh??? aku ea??? bahahahhahahhahahhaha


Dan last week, saya, BB and boboi p tambunan ambik benih Halia...

Boboi dalam process untuk buat ladang kopi.. kopi ladang kan?? bukan kebun kopi kan?? ;)

saya pun bertanya la pasal prosess tu... dia cakap tinggal tunggu benih kopi ja lagi :)

stupid I am tanya macam ni...

"Jadi benih Kopi tu dari Biji Kopi la?"

boboi selamba jawab...

"takkan dari biji durian" Bahahahhahahah okeh pening.....


story apa lagi?????

ok lah bye.. sis mahu bercuti merdeka... semalam iphone sis rosak. jadinya.. sis tersiksa...

Random Rant

2 -3 minggu ni sis pun xthu apa sis buat.

jadinya sekarang sis dengar Duet Khai bahar dengan cik Fazilah Hamizah..

hahahah :) facebook hokeh facebook...

sis rasa sis perlu rehat sebentar...

tapi sis pun xtahu mw buat apa kah~~

jadi sekarang sis dalam perancangan untuk bertani..

ha????? sis mahu bertani????

iya... dan ianya sudah di cadangkan kepada saya punya datuk punya setiausaha :) hahahahhaha

sebab tanah beliau yang akan diguna kan...

apa sis buat sebenarnya ni?

doakan sis kuat dan berjaya membawa era pertanian ke nabawan hokeh!

Ponsiqou printing service debut :)


Ponsiqou Printing service sudah bermula.. :)
Yeya!!!



It's Official. Mungkin


So, It's official then, our start up company will be named as 'Ponsiqou'
"ponsiqou' means thank you in bahasa Dusun. I am not Dusun tho. I am murut. But hearing this word 'ponsiqou' actually brights my days. So I hope my customer will feel the same as receiving our services. 

The services that we will provide are as below:

1. T-shirt Printing. 
2. Button Badges
3. Business Card
4. Sticker
5. many more to come. InsyaAllah


And, if anyone like to order any T-shirt, Button Badges, Business Card and Sticker for Sabahan especially, do Pm or Whatsapp : 0132652714, 

my Fb link :
https://www.facebook.com/qimpa

Instagram :

Romelia Saineh

WeChat :


Scan je, senang..
lastly, Doakan saya kawan kawan ;)

#PonsiqouTeam
#PrintingServiceSabah , Printing service Sabah Murah
#ButtonBadgeSabah Button Badge Sabah Murah
#StickerSabah Sticker Sabah Murah


BB dan jiran sebelah

Alkisahnya, sebelah rumah ni sedara kepada kawan bb la..
Hari tu kawan dia nak ke keningau la dari tawau..
Ni bukan kawan sekolah.. Kawan unisel..
Jadinya kawan dia tu pun cakap la nak p rumah macik dia yang dekat keningau..
Bb pun tanya la kat mana..
Kawan tu pun bagi lah tahu kat mana.. Ehhh?? Sebelah rumah ja???
Nasib baik la aku ni baik.. Kalau ikut kan kepala aku masa tu, setiap pagi aku jerit kat BB suruh bangun awal.. Sebab memang dengar jer dekat sebelah rumah 😂😂😂

Tapi tu bukan cerita yang aku nak cerita..
Ceritanya.. Jiran aku ni, selalu sangat gaduh anak beranak..
Mak dengan anak perempuan dia ni..
Anak perempuan dia ni pun kalau x silap aku dah ada anak..
Dah dewasa kut..
Selalu juga lah dengar mak dia ni menangis bila gaduh ngan anak dia ni..
X faham pun pasal apa, sebab drg cakap cina..
Drama gila~~

Lepas tu pagi tadi, BB bangun lambat.. Memang lambat gila~~ aku fikirkan dia tidur lambat sebab layan cerita korea. Dia tengah layan 'school 2015: who are you'
Dylan pun kena marah pagi tadi sebab kejut dia hahhaha
Dah kami sibuk2 tu lepas hantar dylan semua, BB pun cakap la..
Semalam dia kena kacau..
Aku n mama pun 'haaaa??? Kena kacau macam mana??'

BB pun cakap lah semalam pukul 3 pagi terdengar perempuan menangis..
Dia cari cari suara tu tapi x jumpa..
Mak ak pun cakap lah.. 'Lulz.. Tu org sebelah.. Anak perempuan dia ada semalam'
Bahhahahhahah
Tak ka sia sia dia x dapat tidur semalam??

Perjalanan Ke guongzhou Julai 2016

saya dah balik Malaysia!!! EH???



Trip ke Guongzhou ni sebenarnya dengan Geng "Jom Memborong Di China - JMDC"

Dorang ni geng belajar masa dekat UIA... tu yang confident join tu..

Siapa ada tanya pasal makanan  tu..

Makanan halal dekat Guongzhou memang senang cari.. Tapi kena alert la sebab restoran tu kecik jer...

dia akan ada logo halal.. (Google Logo Halal China)

Pasal kos makan, lebih kurang jer dengan dekat KL..

saya dengan adik makan dalam 50 yuen = RM 20++ (SEKALI MAKAN)

so memang lebih kurang..

saya x buat roaming.. saya beli sim dekat situ..




Pendrive comel.. Boleh cari kt situ.. sangat sangat murah



Delivery system in Guongzhou.. mostly akan guna basikal or trolley...

ada satu machine tu saya beli.. dalam 30KG++, orang tu memangg hantar sampai ke hotel..




Ni pemandangan yang ada... 


Pusat pertemuan : Lobby Hotel ;)

Baiki Tombol Pintu



Hari tu saya terkurung dalam bilik.. Entah apa masalah pintu tu..
dah la nak pegi kerja.. 1 jam juga terkurung dalam bilik sendiri.. Sedih!!!

Pulun gila nak buka tombol pintu tu dari dalam..
nak menangis pun ada.. housemate semua dah p kerja..
facetime Kak Min, just nak inform dia, saya terpaksa rosakkan tombol pintu itu~~
Kak Min sebab dia outstation memang tak boleh nak tolong...

dah la malam tu dah kena balik kampung untuk beraya..
jadi saya pesan ja la dekat semua orang jangan intai bilik saya ;))

dan sebab kan minggu ni dah ada kat KK, dan Kak min masih belum balik rumah..
terpaksa lahhh buat tombol tu sendiri...
Gigih tengok Youtube, google bagai...
Alhamdulillah dapat juga buat sendiri ;)
okbye

Budak tahun 3 minum racun

BB dan Dylan punya conversation lepas waktu sekolah td~~~


BB: dylan kenapa kw tidak bersukan tadi?
Dylan : sebab saya puasa
BB : jadi kawan ko yang duduk sebelah kw tadi pun puasa la?
Dylan : tidak.. Itu dia minum racun
BB: hahhhhh??? RACUN??? Macam mana dia minum racun???
Dylan : entah dia, ada org letak dlm makanan dia~~

Note: budak tu keracunan makanan semalam 😅😅😅

Entahhh laaa kbai

Script to screen :)




Kami diberi kursus Scrpit to screen selama 2 hari dekat fakulti kesenian dan warisan kalau x silap dekat UMS. Selama dua hari tu memang macam wahhh 
hari pertama tu lebih kepada teori.. memang mengantuk gila gila.... 

Me editor.. jangan x tahu!! puih!!

Satu hari tu saya mengamuk.. mengamuk sampai muka elvison pun saya x mw pandang.. jadi saya jalan kaki je nak balik hotel.. puih.. Nasib baik ada macik Cun ni sudi amik and bawa p makan... mih2
Kami kena stay courtyard hotel selama 2 hari tu.. cantek kan??? cakap ya!!

Muka puas hati dapat tempat kedua.. serius sebenarnya fikir dapat saguhati ja.. bila ingat balik semua scene tu.. rasa malu pun ada... hik3

Hari ni birthday  Tasha.. so celebrate awal.. yang bestnya budak2 lain pun nynayi birthday song sekali.. 

Sebelum training ni.. kami team KK fikirkan x dapat hotel.. so kami booked la Grand boreno 1 bilik.. untuk 3 orang.. sekalinya dapat juga hotel.. tapi xkan bazirkan grand borneo ni.... besar pula tu bilik.. kami tidur juga satu malam hahahahh

okbai... saya ngantuk.. saya  belum update cerita KL lagi ni...

Ke KL ke Kita

Today is the day. ha ha dramatic

hari ni pergi KL...
semalam kol sue.. ayat aku macam ni..
sue.. I don't know what to pack.. KL feels like home.. so I don't feel like bringing anything..

only KL is not my home... hahahah

sekarang ni kena update pasal bisnes..
lama fikir..
betul ke decision aku  nak buat bisnes ni.. tapi bantai ja la..
its like challange my own limit..tengok sejauh mana ia boleh pergi...



aku cuak.. tapi sebabkan mahu lari... Allah kuatkan hati ini...



ini adalah tempahan yang sangat tidak disangka..
Kim nak 100 pcs by the next morning... so aku yang memang biasa tak berfikir panjang terus terima order dalam pukul 7 lebih tu.. pukul 9 aku hantar ke Kim..

mih3

so ok.. kita bergerak ke KL ya.. see you orang KL!!

Powered by Blogger.