Sweet Escape

Sebab nak tukar tahun.. dan dalam menanti 2016, Boss aku kemain bagi workload yang melimpah limpah.. Memula tu aku tak la stress sangat.. Tapi lepas seminggu diri ini berfikiran positif akhirnyaa kecundang di tengah jalan... haaaaaaaaaa

dan kazen saya suruh saya balik sebab beliau bertunang jumaat lepas...
aku pun macam haaa???? dah la bulan disember ni orang nya kurang.. mana aku nak dapat back up kan???

Luckily ada Sham... hahah dia kaver aku tuk Khamis and Jumaat..

so itu lah cerita macam mana aku boleh balik kampung untuk satu malam




Ceritanya macik aku pun dah bising sebab aku ni dah lama tak tidur kat rumah atuk aku.. aku confident je menyangkal semua tu... "eihhhh mana ada!!!" Konon...


padahal... masa aku balik kampung dulu, macik aku sorang tu bujang lagi... aku selalu tidur bilik dia... sekalinya aku balik dah tak ada tempat tidur.. sebab macik aku dah kawin.. bahahhaha merempat lah aku kat sofa tu :((


Pagi Pagi lagi Atuk aku bising sebab telur angsa beliau tak menetas.. aku pun dengan bijak nya memujuk beliau... Its ok Aki, tunggu dia jadi telur emas.. Bahahhah..





Jadinya Pagi tu balik la sepulut.. Ke rumah kazen aku.. ehhh gambar kazen aku takde.. sebab dia tak siap lagi masa aku balik.. ya aku balik keningau sebelum sempat dia bertunang... teruk kan?? aku kena kerja la sabtu tu.. nak kena tunggu tak boleh... bukannya dekat Sepulut ngan Putatan tu...









Alkisahnya masa lunch.. aku suka gila dengan gambar ni.. tu jeeeee...

Hahah ok la bai... aku bawak Dylan pegi Pim Bingkor.. dia tak faham dengan function PC... Tab tahu la kut~~

satu lagi aku tak rasa staff sini kenal aku... hahah Ok bai,,

I am tired...

Bukan sebab saya kena kerja cover orang ka apa...
I am tired of all these workload...
trying to be positive...
walaupun kawan2 lain semua mengadu penat..
even my own makcik :(

We are tired
exhausted
mentally
physically
 masa maw menaip ni pun rasa mw menangis

saiaaaa ta quaddd awaaaaaaa
serius. mahu ajar diri untuk lebih positif..
bulan 12 ni ja yang banyak maw kena buat..
nanti bulan 1 semua akan balik macam dulu..

but then, hati ni bukan la kuat...
penat.



Random Rant

its saturday. 5.00 PM tepat!!
I should hit the road by now.. 
But I miss doing my random rant..
and I know.. You miss me right???

Sepatutnya habis kerja saya terus balik keningau.
Tapi 2 minit sebelum pukul 5, CL saya minta data..
Nasib baik tinggal copy paste aja..
and Alhamdulillah, all tasks are done for the week..

Next 2 weeks going to be very tiring I guess...
Got training until thursday, and after that I will work alone for 7 days..
all the best I guess...

kerja is fine.. Tapi...
u know the word 'tapi..' means..
maybe I can handle pressure. maybe...
What sadden me is the way some of my co express their feeling..
I am ok for being mad at..I am fine.. but not all people are like that
It is NOT ok to blame someone that should not have the blame.
apa aku merepek ni???

I am ok.. but I am not ok to see the way you treat people in such manners..
Maybe, me myself pun marah...But that is not the way..
kalau salah cakap salah.
and kalau tidak salah, bincang..
I think the matters been brought so many times now..
either you are not listening or, you never learnt from the past.


aku merepek... dan sangat merepek.. ok lah.. balik keningau...
and if u miss me, u know how to find me..
hahahahhaha

kena troll ramai2








aku terkena tu ok.. Ni ape cer wan org pertama yang kne...

Eleng n Wife in Town

Eleng and wife in town. Since rabu lagi.. tapi daku tak sempat nak jumpa.
so semalam aku pun pegi la berjumpa dengan geng budak itam itu~~






Rasanya bertaun gak tak jumpa dorang ni.. can u believe it Muddy tinggal dekat sabah?? jarang jumpa budak uia dekat sabah ni.. let alone geng palapes. ..  altough muddy is my junior, I am glad... the distance felt so much closer. *bermimpi*





Nota kaki : aku dekat inobong family day.. tempatnya sangat crowd.. sangat kecoh.. but I am not in a good condition. coz, i've been missing you :(

my story


Raya haji lepas, saya balik kampung,,, macam biasa la..
harus.. 
saya ada cuti hari ja.. hari khamis ja.. but I've managed..
macam biasa.. iron women.,,
kui3..
 and tadaaaaa~~ 
six of us are gathered that time..
Bila sebenarnya last kami berenam jumpa??? 
its been forever
sedey!!
macik macik saya pun bising..
"Wah kamu berenam ada kali ini"
sedih kan???




Le sister... sebenarnya saya mahu le brother tu pun sekali ada..
tapi macam biasalah..
le brother mana mahu bergambar sangat.. puih!!!


Majilis dekat kampung start lambat.. dalam pukul 6 petang baru dapat makan..
pastu rushing balik keningau
dinner dengan my mom pula~~
bayangkan apa jadi dengan perut saya.. 
dekat kampung makan pukul 6 petang
8.30 dinner di keningau pula...
hohoho



Mat Bunga In Town


so semalam jumpa Yob.. berapa hari lepas nampak kt group yang dia ni dah sampai Sabah..
and since you guys semua tahu aku memang jarang nak masuk group wassap.. aku perhati je la yob yang dah ada kat sini.. dan tunggu untuk dia PM aku sendirik! bajet hot kan???
so the next day, dia pm aku tanya kat mana... agak konflik juga la sebab nya dia kat sabah sampai ahad.. and aku kt KK sampai sabtu petang je.. pastu balik keningau... so aku decide utk jumpa  malam tu juga~~ sementara tunggu dia ni habis dinner, aku stay la rumah si macik kejap.. dinner dekat situ :) 




Sebagai anak buah yang baik sweet dan innocent ni, aku pun ajak la si macik keluar sekali.. lepak ngan kitaorang sekali.. salah satu sebabnya.. me myself kurang tahu pasal tempat manarik dekat KK ni.. lagi2 waktu malam... teruk kan??  ahahah shut up!

anyway Yob, sorry sebab tak dapat nak teman sampai ahad nanti and for not being good tour guide... banyak kena belajar lagi~~~ its been good to see you again..after almost 2 years++ 
InysaAllah ada jodoh kita jumpa lagi~~



phewwwwww 2 update minggu ni.. bangga gila!







sebab semalam Nad cakap dia baca belog ini..

Semalam call Nad..
soalan dia dekat aku "La, asal jarang join chat kt group wassap?"
manarik soalan dia.. soalan orang lain biasanya,
" La ko ble nak kawin???" lepas tu aku unfriend je la orang macam tu...
so aku pun jawabla dekat Nad
"erkkkk" tak sempat nak cakap pape, Nad sambung,
"Ko busy sangat ke dengan kerja ko?"

Okeh to be honest, I am not that busy...
cuma  kekadang tu, aku tak tahu nak menyelit apa dekat group tu..
haha haha... alasan aku kan???

 Pastu Nad tanya lagi...
"ko busy sangat ke sampai belog  ko pun dah jarang update???"
again.. I am not that busy.. cuma tiada apa yang menarik untuk diceritakan...
just story yang sama every week, kerja n balik keningau... dan kerja lagi...
same old same old~~~

Dah lama tidak mengembara.. or buat aktiviti yang mencabar..
sebab bila ajak member, agak kurang yang berminat untuk hiking..

or untuk masuk hutan...

dan kawan2 kt sini semua speisis ko Nad...  ahahah
maksud aku... member karok ramai.. bwak gi shopping ke window shopping pun ramai...
tapi tu la.. tak kan aku nak citer kat belog ni aku pegy windows shopping kan?
agak bukan aku....


Tapi ni la.. gambar last week.. tu dah tak larat nak berjalan dan tu~~ 

ko mesti rindu aku kan??? aku tahu~~ hak3.. perasan tak habis habis..
aku nak terus menulis.. tapi aku jadi sedih pulak~~ :((
aku mesti rindu kt korang~~ InsyaAllah, panjang umur, ada jodoh kita jumpa lagi.. :))
Be happy.. and take care kay~~





dilarang marah katanya



Dear sahabat, I know that you wouldn't stay angry as much as you want... I've got this magic that knock your head and saying 'Lala gilak'.. but then you realized that I made big step ahead of me... that is accepting the thing that I can't accept last time..
I will not force you to go to any place that you don't want to. but as much as you convincing yourself, you cannot lie that you miss them too.. kan?? maybe I'm wrong.. well, if that's the case, I am sorry.. kah3...

and yes, I am still laughing .. but no.. I'm not feeling guilty at all...

Nusuara Annual Training 2015



Kali kedua saya attend Nusuara Annual Training. Last year, saya macam berdebar debar sebab saya xda geng.. but this year haaaaa ni haaaaaaaaa

Ini lah staff yang paling dekat.. so, we're geng up!!
tiada rasa berdebar, sebelum ke Annual training.. yang ada rasa penat sebab bertubi2 lawatan sebelum annual training mula.. dan kami sebagai pim yang dekat kena standby sebab takut tempat kami pun kena lawat.. memang penat dan penat... even masa nak register program pun kami terkejar kejar.. mula2 plan nak makan puding kelapa bakar dekat Tuaran.. tapi memang tiada kesempatan... edeeehh....

so, sampai ja karambunai, kami terus lunch.. pasal team, kami mmg dah tahu awal sapa teammate... dengan roomate pun kami dah tahu siapa.. so semua tu mmg dah ok dah~~~



We were so lucky sebab dapat team dengan dua org senior... dan kalau senior ni memang best sebab sporting habis.. dan semua org dah kenal... dan yang lain lain pun sporting habis.. saya denga shafie satu team kut.. ramai tak puas hati sebab kami sama pim... alah.. saya sendiri x puas hati.. shafie pun sama... tapi all is well... we're profesional... 

Part of the team..

Teammate semua baik baik dan actually kami x kesah pasal ranking.. kami main bantai je in everything yang kami buat.. just for fun katanya... 

dia lah yang berkata kata ni.. biarpun tak sehat.. beliau tetap semangat.. lebih semangat kekadang saya tengok.. serius.



 kami dapat tempat pertama dalam team terbaik... hahah nampak x hamper sebesar diri ini???


Abang Joe ada  mention pasal team aku yang mula mula ranking bottom 3 okeh~~ *proud*
and we managed to chase the other teams.. haaa hambik.. ko pikir cincai??? 
anyway... congratulations to all my team mates.. you guys rock!! mohon maaf andai ada silap dan salah2.. tp kamu memang yang terbaik~~ stay in touch plz plz...

Ini pula geng karas... sebagai pengguna iphone.. diri ini selalu dibuli utk mengambik gamba.. nampak ka??? mana?? mana saya????


Dinner.. dengan tema denim and diamond... yeayyy , akak yang shwal turqoise tu menaang tempat pertama best dress u~~~ 

Saya kurang pasti meja kami ka yang bertuah, ataupun memang kami bernasib baik malam tu.. kami semua dapat hadiah... kalau bukan anugerah, kami dapat lucky draw... yeay!! I dapat keychain coach u~~~

me. 

ramai cakap saya kurus dalam group whatsapp la.. family and friend yang xda masa dinner.. to be honest, im not that thin.. cuma baju tu memang design macam tu dan saya pakai heels.. tak nampak kan??? hahah 


The ladies yang macam mahu p beraya... 

Actually training tahun ni lagi penat dr training sebelum ni.. sebab masa kami sangat sangat pack.. pastu malam kami xda supper... saya bangun pukul2 pagi kelaparan.. :( sedey.. the next day, saya bawak budak2 ni p makan McD.. takut malam2 saya lapar lagi... 
hahha will see u again nest year guys... 
yang dekat tu.. plz, next month saya ada program di kampung ketiau... jangan buat2 bz... hak3



yang ini ni... perlawanan pershabatan bola tampar sebelum mula Annual training... oii saya dah 3 tahun x main beb!!










untitled



cerita 2 hari lepas, bila pegi keja dan kepala macam tak center..
fikir nak tidur je dekat tempat keje,
tapi lepas fikir, baik aku g amik MC.
MC tak pernah guna lagi tahun ni..

so saya balik keningau... gedix kan..
sebab dekat rumah sewa panas gila nak mampus. thats why..
tapi bila sampai keningau xde karen..
Dylan pun demam...

masa lepak lepak nak tidur,
Dylan dengan innocent nya cakap
"panas sudah oh otak saya"

hahahhahahahahha aku rasa sangat kelakar...
mesti badan dan kepala dia panas gila masa tu.. kesian...


so saya dapat MC 2 hari :))
tapi itu pun still rasa x cukup... haik!

A weird dream


I have this weird this morning. that resulted me late for work. Not very late la~~
I believe that this dream happen after my dear friend ask me why would I need her address..
To be honest, I wanted to send them these kad raya
but instead of the truth, I simply answer that question with
"I nak hantar kad jemputan kahwin"
so, back to this weird dream..

its is so weird, that I am going to marry this someone..
and I am in the middle of our wedding preparation..
its weird, because even in my dream, I still have no feeling for him..
and I marry him because my parents ask me to..
its weird.. even now~~
its so weird even to think about it~~~



p/s: ko percaya ke aku akan tulis mcm ni?

sejuta kenangan

terkenang budak budak rotu :( sob sob sob..
ceritanya bila ada member tadi cakap macam ni..

                                               M    : ok lah, nanti saya belanja ko.
                                               Aku : OK
                                               M    : Nanti saya belanja coki coki
                                               Aku : OK
                                               M    : Kenapa ko macam tiada perasaan ni??
                                               Aku : k la, aku tak berminat. Kbai..

yang sebenarnya aku  tengah ada hal.. jadi aku tak berfikir dengan waras..
dan bila petang lepas kerja aku stuck dalam jammed.. teringat that conversation...
Subahanallah~~ 

kenapa aku ok bila orang nak belanja coki coki...
buat aku sedih.. sebab tiada siapa yang tahu... aku rindu..


dan cuma budak budak rotu kut yang faham, nilai coki coki tu lebih mahal daripada makanan yang paling mahal di dunia ni..  over ke perbandingan aku?? tak~~ aku serius...

3 tahun.. 3 kali annual camp.. tidak termasuk latihan berterusan...


Gambar 1st annual camp. 2010

Ini lah makanan dalam hutan. tiada pilihan.. kongsi, makan sekali.. the moments yang sampai bila bila kau akan rindu...



2nd annual camp 2011

and sama juga.. that is the only choice we've got. memang nampak sedap.. tapi lepas berapa hari, kau akan rasa bosan.. tak lalu makan teringat makanan kat Ecah.. hahah
dan benda yang paling seronok sebenarnya bila member kau ada seludup coki coki.. 
hahah.. ini seryes..
makanan luar sebenarnya tidak dibenarkan.. 
tapi..
akan ada member yang seludup benda benda macam ni..
aku pula, si penyeludup nescafe..
akan ada yang seludup maggi.. 
and selama 3 tahun tu, cuma sekali je kantoi.. 
sebab maggi...
rindu.. rindu bila masa latihan dalam hutan, member kau hulur coki coki senyap senyap sebab takut kantoi dengan jurulatih..
sebelum bermula latihan member kau sibuk nak gi shopping coki coki dekat giant..



dan sebab itu lah sebenarnya bila member aku cakap nak belanja coki coki aku ok ja..
aku happy.. sebab bila aku pergi supermarket aku tak akan beli coki coki tu sendiri..
perasaannya tak akan sama.. ever..

#rindu...

wah~~ ini betul betul throwback punya gambar. 2009.Induksi.Ipoh





Setengah hari di Puterajaya

hahhah.. Bukan Putrajaya KL taw.. ni puterajaya Telipok. sabah.
Kisahnya hari ni saya kerja.. 
sebab kena cover Aida yang dekat KL tu..
dan since saya next week tak boleh kerja hari sabtu tu..
saya mahu menggedix utk orang lain cover saya..
faham kan??? kenapakan???



Sampai sampai ja pim puterajaya pagi ni, Arbaya tinggalkan saya note ni.. comel je...


Thanx baya... so sweet of you... bersemangat kerja sini hari ni....

saya teruskan kerja..
since dekat sini, saya tidak kenal dengan user dia, dan saya pun malas berkenalan saya pun buat lah kerja yang x membosankan... macam ni..


Nampak ja saya bosan kan??? =)) 
pastu tengahari tadi, Nieda jemput saya pegi rumah dia utk setel dia punya printer...
so, saya pun Ok ja.. dia suh makan dekat rumah dia.. tapi sebab kan rehat saya cuma sejam.. saya gelak je la.. tapi xpa, sebab dia bekalkan saya ni ~ tadaaaaaa~~




hahahah.. jom kita bersemangat~~~~ada setengah hari lagi...



Sunset View




Bila rindu menjadi rasa... bila hari dihuni kosong..

hati hati

Aren't your legs tired, you've been running through my mind all day


Ha.Ha

dengideng.. to be honest, saya tidak patut bercerita.. tapi saya takut juga... sebab saya pandai lupa.. dan saya semakin melupakan.. dan itu sangat menakutkan saya.. why? 
maybe its true, 'Time can heal almost everything' dan saya sangat sangat takut... 
Dulu, diwaktu sukar, saya minta untuk lupakan semua pahit maung yang saya tempah..
tapi sekarang saya mahu ingat kembali bendanya..
tapi sebab kan dulu terlalu marah, saya buang segala bukti kepahitan...
dan sekarang sudah tiada benda yang mengingatkan sakit yang dulu..
jadi, macam mana saya mahu berjaga kali ini??

Macam mana kalau kali ini terjatuh lagi?? 
saya sangat takut~~ 

sebab cuma mahu menulis



The sun is filling up the room
And I can hear you dreaming
Do you feel the way I do right now?
I wish we would just give up
Cause the best part is falling
Call it anything but love

And I will make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

Please don't stand so close to me
I'm having trouble breathing
I'm afraid of what you'll see right now
I give you everything I am
All my broken heart beats
Until I know you'll understand

And I will make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

And I keep waiting
For you to take me
You keep waiting
To save what we have

So I'll make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
And how long can we keep this up, up, up?

Make sure to keep my distance
Say, "I love you," when you're not listening
How long 'til we call this love, love, love?





Sejenis Luahan hati lepas training



Sebenarnya hari tu saya ada Intel Training dekat Grand Borneo Hotel.. 5 hari dan 5 malam... dah macam 5 tahun 5 bulan kan?

Dan Kami berjumpa dengan geng Pim.. Jarang jumpa taw sebenarnya.. sebab lokasi yang berbeza.. cuma bila ada training baru jumpa..
dan saya pun baru jumpa dorang ni sekali dua...


Dan Alhamdillah, tiada langsung moment yang awkward.. sebab rasa macam dah lama kenal..
dan Facebook penyebab utama.. selalu ja nampak nama nama dorang ni appear dekat group Operation.
macam dalam gambar ni, Arbaya memang lah selalu sangat saya jumpa.. tapi kak Atie tu tak pernah langsung kenal... heeheheh.. kekadang bila bosan mengadap laptop saya pegy group dorang ni buat kacau...


Pic sebelah tu Team member.. penat buat assignment so kami tinggalkan geng laki..  Masa ni stress, so kami pegy la balcony level 17.. tinggi beb!!! 
dan yang sorang to roomate.. nasib baik.. sebab memang kenal.. dah banyak program sekali..
Peace.. lepas balik dari training kami demam.. heeeeee

Ni first modul... Insructor memang gila gila.. laju pula tu.. best (Y)
Last modul dia cakap swimming.... memang saya tak ambik la modul tu...


Second Modul.. kami yang jadi gila.. sebab assignment tersangat la senang.. ini seryes!
kami kena buat word, Excel..
bukan untuk kami sebenarnya... ni untuk future student kami..
so, dorang ni tunjuk la macam mana kami kena mengajar nanti... 

Ini gambar yang menimbulkan huru hara.. sebab ada 3 orang takde dalam gambar ni.. so kena ambil gambar semula.. ntah mana gambar yang complete tu =))

Team yang sangat sangat best!!!! 6 orang ja kay!! 2 org depan tu instructor...
memang gila gila.. sorang tu pemberi Idea, sorang tu pemberi ucapan, sorang lagi si graphic designer.. macam mana group ni x best???  hak3 best!





Powered by Blogger.