Random Song

Ajai Gara diriku~~~

Jika harus ku bertukar
menjadi seorang yang terbaik tuk dirimu
akan kulakukan demi percayakan cinta
melihat kebahgiaanmu
jika harus ku berdiam
menjadi seroang yang tak bisa berbicara
sanggup kulakukan semua ini kernamu
supaya tidak ada ruang tuk berpisah~

its Saturday, the weather so nice but, I am here. working.

satisfied.



the hunger games - Mockingjay part 1!!

semalam, lepas kerja aku terus pergi suria sabah sebab nak tengok ni. Kenapa bukan last week?? sebab tak sempat.. seryesly, rasa nk terus pegi khamis lepas, tapi last week was a hectic week aku ulang alik keningau 3 kali.. that was a new record untuk kegilaan aku ni.. lepas ni mungkin ada lagi...
Untuk movie ni, aku pergi sorang sorang. Mama suruh aku ajak abang aku.. and I was like 'errrrrrr' x pa la ma.. saya sendiri pon boleh..  :))

aku puas hati.. tapi nak menunggu part 2 adoyai~~~ punya la lama~~~







sebab

Sebab apa yang kita cakap itu adalah doa..
dan sebab itu kita kena cakap yang baik baik saja
supaya kita dapat yang baik baik saja..

ikut hati, mati
ikut rasa, binasa...
Bukan kah???

sebab juga bila kita disini
kita tahu apa yang penting...
tapi cuma sendiri... maka terhenti juga la...

kita mahu yang terbaik bukan??
jadi kenapa susah untuk memberi yang terbaik???
kenapa???



Snowbell sakit lagi



Ni latest pic Snowbell.. Semalam aku amik dia dari SAMC hantar terus ke keningau. kena hantar sendiri..
Doktor cakap,

1. Parasite dalam darah tu mungkin dah sampai otak
2. Lalu saraf pun terjangkit.
3. Kidney dia pun ada masalah. dengan masalah yang lain, dia x dapat kena operate..

kesian sangat.. sangat tidak bermaya...
only hope that she will be strong again..

Semalam Dylan nampak snowbell, and dia mahu bawa main kucing ni..
sedih pula.. sebab dua hari snowbell dekat SAMC, dia rindu.. :((



Just another story of my life

Dalam hidup ini banyak benda yang tidak terjangka..
kekadang tu tengah tengah jalan terjumpa kawan lama
kadang di tepi jalan, ternampak duit 5 sen..
ataupun masa tengah isi minyak jumpa kawan lama kat petronas taman melati ha.ha
ataupun Bos petronas taman melati.. ekkkkk...
Aku rindu juga kerja sana.. 
anyway.. that's not the point...

Hari ni birthday Panda!!!
eh??? 

semenjak dua menjak ni, bila facebook remind kita birthday someone,
aku kekadang buat tak tahu je..
since aku tak rapat sangat.. 
kejam ke?? eh...

Tapi hari ni birthday Panda,,,
ehh lagi???

aku rasa aku dah letak panda as important person juga.. eh... person???

 selama ni dalam UIA.. bila aku tengah susah..
aku tahu siapa aku boleh kontek..
tayar pancit, akan ada orang tolong..
Minyak habis, akan ada orang yang isikan minyak...
Bila lapar, akan ada yang menghulur makanan..
ataupun tengah bosan, akan ada orang tak kesah tadahkan telinga utk cerita aku yang boleh bagi lima bintang penampar
masa tengah give up, akan ada orang yang bantu kita bangkit...
masa sedih, akan ada yang teman utk buat kita gelak..
and Aku bersyukur sangat sangat bila jumpa kawan kawan macam ni..
Alhamdulillah...

cumanya masa aku accident hari tu...
aku tak boleh kontek siapa siapa..
sebab tengah pengsan..
dan aku tak tahu apa apa...

pagi sebelum accident tu, sempat je jumpa panda n Shawn dekat KICT..
sempat je sembang...


dan lepas accident..
aku tak tahu apa apa..
aku sedar je.. 
Puteri cakap,
"la, mak ko da on da way nak gi sini"
aku macam "ha????"
aku tak sedar pon keadaan tangan aku patah masa tu...heeee..
dan Panda and Patrick la yang jemput mama dari Airport..
hantar ke hospital, bawak makan, bawak cari hotel...
sangat terharu... Patrick, ak dah kenal lama dan aku rapat dengan dia..
Panda aku kenal lama juga.. cuma aku tak rapat..
jadi bila keadaan macam tu.. aku jadi terharu sangat2... 
sensitif kan aku sekarang????
apa pun.. Happy birthday to you Panda.. 
semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur..
dan semoga sukses selalu...



@.@



Bismillah...

Sekian lama tidak buka adobe Photoshop...
dan hari ini bermula lagi..

sekian lama x membuat sebarang design.. dan kali ini.. saya bermula lagi..
agak ke laut dengan idea idea.. my....
Blank.. and I don't know what to do..
idea, come baby come...
jangan tinggalkan daku... *over*

Esok daku cuti.. and malam ni balik keningau.. dehe...

Ada apa Dengan Cinta 2014



Baru tengok video ni.. aw~~~ 12 tahun penantian...


Detik tidak pernah melangkah mundur
Tapi kertas putih itu selalu ada
Waktu tidak pernah berjalan mundur, 
dan hari tidak pernah terulang
Tetapi pagi selalu menawarkan cerita yang baru...
Untuk semua pertanyaan yang belum sempat terjawab


Tapi ayat yang aku paling suka, bila Alya cakap..

Kerna semua orang bisa mulai dari awal~~~

mumble #12

Dia : Nnt I datang bagi bunga kt U.
Aku : Ye? Betul?
Dia : a ah...

3 hari lepas tu, jumpa dia tangan kosong,
aku terus patah balik...

so saya balik kampung lagi..



Dan saya balik kampung.. yeayyyy
baru pagi tadi balik dari keningau.. 
dan saya sangat pening sekarang..


Bawa 2 tanak wagu ni pegy Library..
kejap je.. x nak membaca katanya...


Okeh... Fine


Okeh okeh..

Aku ngantuk sebenarnya

Powered by Blogger.