Bukit kampung nelayan




Good morning peeps!!!
Saya sedang berada di bukit kampung nelayan dogongon penampang 😆😆😆

Tu gunung kinabalu 😆😆😆
Tempat ni xde la macam tabur.. Lebih kurang mcm broga.. Cuma broga panjang kut.. Y sini 1.1k ja.. But I am happy 😆😆😆😆 xmw turun pula... 
Ramai kut dekat sini.. Mostly org cina.. Tadi ada uncle tegur, selamat pagi katanya... Nice!!!


 Nota kaki: ini post sbnrnya sabtu lepas, ak x perasan ak x publish kan..

My work

sercara ringkas, sebenarnya, kerja daku ni kesinambungan daripada episod kelab MISI yang aku join masa dekat UIA.  Masa join MISI dulu, matlamat kami bagi sehabis mungkin untuk rakyat yang berada di pedalaman. Satu satunya Outreach yang saya pernah join dulu dekat Sarawak.. masa tu matlamat nak bagi sebanyak mungkin pendedahan, ilmu, perkongsian dan macam macam lagi.. 
Rasa seronok sebenarnya.. jadi bila dapat kerja ni.. aku faham apa yang aku perlu buat... cumanya, nak adapt dengan situation dia aku termengah mengah jugak.. :)) okeh, sabtu ni aku ada audit...

Aku tau macam mana rasanya kena audit.. Ni bukan kali pertama.. masa dekat petronas dulu berapa kali kena audit dah... cuma kali ni lain sebab aku yang kena handle semuanya.. dulu aku dengar arahan ja kan??? so, aku agak terkial kial...

Tadi aku just bersihkan kawasan.. dan ada dua tiga budak area sini tolong aku... baik kan dorang?? dan bila aku bertanya itu ini.. aku pon dapat tahu yang dorang ni tak bersekolah... dan aku tak tahu nak buat ayat apa lepas tu... nak tanya kenapa kenapa kenapa?? Tapi dorang sendiri macam sedih.. jadi aku tak sampai hati.... 

Hidup ini tidak adil??? *sigh*

berapa ramai budak tak dapat sekolah nak ke sekolah tapi berapa ramai pulak yang dapat bersekolah tapi tak mahu ke sekolah??? 

aku emo petang petang ni...
budak budak sini baik.. tadi bila aku cakap lapar, ada ja budak tolong belikan aku makanan.. aku cakap korang beli la apa apa yang korang nak makan.. aku sengaja bagi duit lebih.. tapi dorang tak ambik pon... 

aku emo aku emo...

Untuk seterusnya



Finally! aku dah graduate!! tahniah.. tahniah untuk semua yag dah grad.. itu daku, Farah and Puteri..
Beria aku paksa sharul ambil gambar posing macam ni.. heehhh dapat jugak.. berapa kali cut yang ni pon tak tahu la... ni semua dekat tangga besar..  soalan farah malam sebelum tu
Far : " X maw amik gambar dekat fountain?" 
Aku : "erk"
Sebenarnya fountain baru ni x cantik langsung.. seryes... jadi xde mood nak ke fountain..


Farah datang bagi muffin.. sedap you alls.. dengan almond white choc.. thanx farah.. lab u...


Ni gambar kuliah daku.. arghh rindu gila.. rindu lepak sini sampai 4 pagi semata mata nak siapkan projek.. pastu rindu menyusup keluar pegi RnR sebab lapar tengah tengah siapkan assignment.. Wan la ketuanya.. sekali tu je Wan bawa, pastu kami jadi expert dengan jayanya.. kekadang member lain macam marah, sebab sanggup nak redah lubang tikus dekat RnR tu.. sampai la bila aku bawak dorang pegy makan kat situ.. haa tak menyesal kan???  Kuliah ni best!! semua ada... ea?? best!! KICTbest!! Uiabest!!!

Ini pasangan yang aku selalu sangat susahkan.. farah and sharul Nizam.. over sebut nama sharul nama penuh..  babai!! semalam buat cabaraniloveyouFaizDickie dekat Insta.. aku pon wassup la farah cakap 'I love you', dia balas : "bah". tu je!! lame!



eh eh abang faruq.. ni bukan kuliah dia pon.. tapi takkan nak pergi kuliah dia yang sesak.. dan memang tidak kut..
Ni je la satu satu gambar dengan budak palapes batch aku.. budak engine sombong!! bwek!
abang faruq ni kena sebut abang baru betul.. sebab dia bila jadi abang, memang abang mithali.. cuba bila jadi kawan.. rasa nak bunuh dia ja.. seryes.. aku pernah unfriend dia dekat facebook setahun! dia punya friend request terbiar macam tu.. sampai la bila dengar lela cakap errrrrr.... baru approve dia balik.. dulu, tak sampai sebulan kenal, dia dah buat hal dengan Awyn taw.. sampai Awyn banned dia dari hidup dia dan kami juga.. sengal... 

Its time to go back

Alhamdulillah.. Allah sentiasa membantu hambanya.. Aku yakin.. Selama berapa hari dekat sini aku risau sangat. Takut. Takut tidak nampu untuk buat yang terbaik. Sebab inilah harinya dimana aku patut lakukan terbaik.. 

Berhari dekat sini.. And aku jumpa semua yang aku sayang dekat sini.. Thank you thank you atas semuanya.. 
Thanx sue, for the company.. For taking me and sending me and my family to the airport.. I always owe you. Big big time. I am so sorry for always troubling you. You know thats my hobby, Something that I cannot resist.. Even masa study.. Thanx for always standing with me.. Through my hell and high water, You always there. Thank you!  
Ya Allah thank you for sending me this little angel through my hard time.. I know you always giving the best to us.. And You will do the same for this person. You always know what is the best for us. And I pray for You to always give her strength and courage , for the future that You have planned.. I want her to know that she is never alone.. Never.. Thank you Allah for this friendship and please let us be friends until jannah.. Allah...
Sue, be strong eh.. You will be fine.. Trust me.. Ko jangan sedih2..  Aku xde gambar ngan ko pon konvo ni.. Tp like you always said, semua tu tak penting.. Kan??? Be well, live well.. 
Far away and bakal husband.. Macam selalu daku datang KL just mahu susahkan kamu:)) hek33 but I know you wouldn't mind.. Hahaha.. Until we meet again kay..bulan january kan??? Ok ok..
Awyn and husband.. Heee thanx jugak  sebab bawak family daku berjalan jalan.. Penat x penat x??? 
Thank you banyak banyak!!!!

Disebab kan daku online ngan phone ja maka daku malas meng'upload' gambar.. Esok esok.. Till then. Bubye!!

Salam AidilAdha

Salam Aidiladha.. how's your celebration doing??
sembelih berapa ekor lembu???
heheihhhh...

Sekarang ni musim hujan.. dan sekarang masih hujan.. dekat KK.. dah tiga hari katanya...
Semoga tidak banjir kawasan ini..
ada budak budak ni update tempat dorang banjir.

semalam balik dari keningau, hujan ja.. dan perjalanan yang selalunya 1 jam setengah ambil masa 4 jam..
4 jam?? dari keningau ke KK ni..


Ni yang 4 jam tu... Stress gila... 
 Lucky me ada yang teman semalam. sebab biasanya sorang sorang balik keningau...


Sempat menyinggah papar...okbai..

Saya Pon tengah Bosan.Kut

1. How tall are you? 152cm

2. How many relationships have you had? 0.tipu kut

3. What is your eye color? black

4. If you could go anywhere right now, where would you go? Bali?

5. What was the last movie you watched? Hercules.

6. What was the last thing you drank? Plain water

7. What is something you’ve done that you really regret? ermmm percaya dekat orang

8. If you’re not a vegetarian, how do you like your meat cooked? Kari kambing

9. What are your favorite bands? bands?? 2NE1 kira band ke?

10. Least favorite bands? xda idea

11. What countries have you been to? not yet

12. If you could speak any language, what would it be? english. arabic

13. What is your favorite season? haha season iklim khatulistiwa

14. What is your favorite Disney movie? Frozen. btw sailormoon tu bukan disney kut,

15. Do you have a Skype? yes

16. Do you have any embarrassing email addresses? If so, what are they? ermm qimpacns tu means qimpa cute and sweet.. kidding... cns tu tempat kerja lama

17. What is your favorite color? Blue

18. What is a trend you don’t understand? Trend sekarang ni semua tak boleh nak faham

19. How old are you? 25 24

20. Did you have any crushes that you currently regret? YES

21. When was the last time you were really sick?  year 2013. Accident ari tu.. sampai kena operate bagai

22. What is your favorite fruit? buah buahan tempatan =))

23. Do you have any favorite fictional characters? Dr. Sheikh Muzaphar boleh x?

24. What was/is your favorite subject in school? Math 

25. What is your favorite book? The twilight Saga

26. What is something you have always wanted to know? is he really OK actually?

27. What is your most favorite memory? banyak.. 

28. Who are some of the funniest people you know? ermmm entah la.. (lama gila fikir y ni)

29. Have you ever fallen in love? mungkin.

30. What is your favorite animal? Cat.Cat.Cat.Cat.Cat

31. What are you most afraid of? Snake

32. What was the best vacation you’ve ever been on? ermmm banyak =))

33. What is your favorite drink? Nescafe Ais.

34. What stereotype do you think is the worst? Dia-fikir-dia-sangat-famous-kut

35. What is your favorite flower? Actually I don't have any

36. How do you usually style your hair?  ikat macam ekor kuda. kalau rambut saya panjang la..

37. What is your hair color? pink. nampak kat aku tipu

38. Who are your favorite actors/actresses? Jenifer Lawrence. seryes minat gila Katnis Everdeen

39. What is your favorite tv show at the moment? My Kitchen Rules.

40. When was the last time that you were really sad? Hari pertama training dekat Beringis.;P

41. Can you speak more than just one language? yes, c++ pun boleh tw

42. What are some personality traits that you can’t stand? Liar!! Liar!!! Hipokrit.. mungkir janji

43. What was one of your worst phases? I don't know and I don't even care

44. What was the most embarrassing thing you’ve ever said? Menangis sebab maggi. sampai sekarang kena bahan. dammit

45. Do you own a lot of posters? no

46. How many different places have you lived in? 2 (Sabah  and KL ja la)

47. What was the worst vacation that you have ever been on? Dekat Kedah dan masa tu rasa kena betray sangat sangat.. sampai sekarang tak boleh terima.. sampai sekarang kecewa

48. Is there a person that you no longer talk to that you’d like to see again? yes.. 

49. Describe your current crush. Abang sado?

50. Ask what you want. be well, be real. 

Powered by Blogger.