Nusuara Annual Training

semalam baru habis training untuk Nusuara. hew hew.. dan masih penat.. penat gila kot!!!
pastu hari ni kena kerja.. haiyoo... well, saya baru masuk company ni 2 minggu taw.. 2 minggu beb!!!
2,3 hari sebelum training aku macam berdebar debar la.. sebab aku tak kenal dan aku tak dikenali...
Staff Nusuara yang lain dah 2, 3 tahun kenal.. aku berdebar gila.. ni berdebar gila... macam mana nak get along.. macam mana nak sesuaikan diri aku yang gila ni..
macam mana aku nak collaborate.. 
dan macam mana nak buat member???
you guys tahu kan, beberapa tahun ni member aku orang yang sama ja kan..
Tak budak palapes, budak KICt, tak pun budak MISI..the end.
ha~~ cabaran gila phewphew...

sebelum training, puan Liza dah bagi email dah group member dan assignment, jadual macam tu la.. so before training tu Group kami dah ada whatzApp Group sendiri, sebab semua jauh.. so kena bincang la pasal assignemnt tu.. and at least kami ada basic idea pasal kewujudan assignment ni..kan???



First day,
Kena register pukul 1.. aku gerak awal dari rumah sebab fikirkan nak pergi Beringis ni 1 jam++ rupanya tak sampai pun dua puluh minit.. Nasib baik dah ada yang sampai dan dah boleh check in pon.. so aku check in, ada Arbaya n Elin.. aku join dorang la.. sempat lagi tidur and baru la start program...
Hari pertama tu memang tak boleh nak masuk ngan group member... aku diam ja.. aku diam?? nampak tak bukan aku?dalam group aku ada seorang staff ni berkopiah..so aku tambah la diam kan.. pemalu katanya *pui*
Malam tu kena tidur lewat sebab kena practice Flashmob.. flashmob ko ja~~ padahal kita orang buat Jamilah dance je pon.. dah la tu group 9 pon buat Jamilah dance juga.. so masa performance kami combine ja!!!
Masa hari ni.. aku stress gila.. sedih tension.. so terpaksa buat kol yang jauh.. just to make some drama.. 
thanks for always being there... for always listening.. dan dia macam selalu bagi kata kata yang masa tu saya tahu benar tapi tak tahu nak buat.. hewhew.. 

2nd day...

Ni gambar 5.57am dekat pantai.. its so beautiful... bangun pagi aku sedar I got to do something.. I can not be like this forever.. you know.. hek3.. so hari tu dengan semangat.. without friends or mengharap kawan kawan, aku just pergi sarapan seorang and hopefully duduk semeja dengan siapa siapa saja.. and make friends.. I did it.. phew... 

Nampak x? aku yang amik gambar.. maka muka aku xde... dan group member aku Alhamdulillah.. aku dah boleh sekaki segila.. mamat yang berkopiah tu lagi gila rupanya.. see?? don't judge a book by it's cover katanya.. or back cover.. 
so second day.. aku dah boleh rilex sikit.. kami ada dinner dekat kampun Nelayan seafooc restaurant.. masa tu ada gift exchange.. aku dapat frame dan jam.. Tapi.. tak tahu dari siapa.. dia tak tulis nama pun.. sedih betul.. 

3rd Day..
I survive.. everything goes well...

Eh eh.. itu daku.. kbai...
 malam tu kami ada annual dinner.. dengan tema celebrity night.. celebrity ko ja~~~


Ini group daku... tak sangka kami menang Glee performance.. mengarut kut performance.. masa ni ada yang tak ada.. Diandra masa ni tengah sakit perut.. dia mengandung and tunggu hari kut.. tapi dia bersemangat orangnya.. performance yang last tu special untuk dia... tapi sayang dia tak dapat tengok pon.. sedih gila.. Harap harap anak yang dikandung tu bersemangat macam dia juga nanti.. :))
Group aku ni ada 12 orang.. selain daku..  itu Zukhairi, David, Suriati, Salasiah, Boby, Freddy, Anna, Kak Ani, Ros, Nur Adilah and Diandra.. heeee thnx guys... for the special moments yang kita ada... rindu sebenarnya.. tapi mana boleh main rindu rindu kan.. ;))
seryes tak sangka dapat juga hamper... kan??? peace yo.. nanti jumpa lagi Next year... InsyaAllah...


last day...


Ni sebahagian dari group 7 dengan Fasi.. fasi pon gila gila juga.. howkay... daku tengah kerja ni.. dan malas berfikir lagi... so.. the end...


0 comments:

Powered by Blogger.