Le cousin


Aku dengan kazen aku ni macam adik beradik taw. tak kira family sebelah daddy, or family sebelah mama.. memang rapat sangat sangat sangat. dan memang jodoh kuat, kami kerja dekat company yang sama.. walaupun duk jauh kan? Ni cousin family daddy...
Itu Elyn, Upuk and Me,, yeayyy

Tapi, hari ni hari terakhir Elyn kerja dekat Nusuara.. soon she will be a teacher.. Tahniah.. ini memang apa yang dia suka dan cita cita dia.. Walaupun sedih.. sebab tak sampai sebulan pon kami duk bawah satu company, tapi aku tahu.. aku akan jumpa dia juga nanti.. 
nak harap jumpa masa keja memang tidak la kan..

Goodluck dear cousin.. You can do it.. You always do.. Love you muah!!!!



Nota kaki: 
Susah taw berpaut pada dahan yang rapuh.. susah tahu!!!
it seems impossible to me.. 
tapi nak mengharap dahan tu jadi kuat  macam mana??
Macam mana??? agak stress di situ!!!
berpaut pada dahan lain bukan pilihan..
sebab sekarang saya cuma ada dahan yang itu..

doakan daku...


Nusuara Annual Training

semalam baru habis training untuk Nusuara. hew hew.. dan masih penat.. penat gila kot!!!
pastu hari ni kena kerja.. haiyoo... well, saya baru masuk company ni 2 minggu taw.. 2 minggu beb!!!
2,3 hari sebelum training aku macam berdebar debar la.. sebab aku tak kenal dan aku tak dikenali...
Staff Nusuara yang lain dah 2, 3 tahun kenal.. aku berdebar gila.. ni berdebar gila... macam mana nak get along.. macam mana nak sesuaikan diri aku yang gila ni..
macam mana aku nak collaborate.. 
dan macam mana nak buat member???
you guys tahu kan, beberapa tahun ni member aku orang yang sama ja kan..
Tak budak palapes, budak KICt, tak pun budak MISI..the end.
ha~~ cabaran gila phewphew...

sebelum training, puan Liza dah bagi email dah group member dan assignment, jadual macam tu la.. so before training tu Group kami dah ada whatzApp Group sendiri, sebab semua jauh.. so kena bincang la pasal assignemnt tu.. and at least kami ada basic idea pasal kewujudan assignment ni..kan???



First day,
Kena register pukul 1.. aku gerak awal dari rumah sebab fikirkan nak pergi Beringis ni 1 jam++ rupanya tak sampai pun dua puluh minit.. Nasib baik dah ada yang sampai dan dah boleh check in pon.. so aku check in, ada Arbaya n Elin.. aku join dorang la.. sempat lagi tidur and baru la start program...
Hari pertama tu memang tak boleh nak masuk ngan group member... aku diam ja.. aku diam?? nampak tak bukan aku?dalam group aku ada seorang staff ni berkopiah..so aku tambah la diam kan.. pemalu katanya *pui*
Malam tu kena tidur lewat sebab kena practice Flashmob.. flashmob ko ja~~ padahal kita orang buat Jamilah dance je pon.. dah la tu group 9 pon buat Jamilah dance juga.. so masa performance kami combine ja!!!
Masa hari ni.. aku stress gila.. sedih tension.. so terpaksa buat kol yang jauh.. just to make some drama.. 
thanks for always being there... for always listening.. dan dia macam selalu bagi kata kata yang masa tu saya tahu benar tapi tak tahu nak buat.. hewhew.. 

2nd day...

Ni gambar 5.57am dekat pantai.. its so beautiful... bangun pagi aku sedar I got to do something.. I can not be like this forever.. you know.. hek3.. so hari tu dengan semangat.. without friends or mengharap kawan kawan, aku just pergi sarapan seorang and hopefully duduk semeja dengan siapa siapa saja.. and make friends.. I did it.. phew... 

Nampak x? aku yang amik gambar.. maka muka aku xde... dan group member aku Alhamdulillah.. aku dah boleh sekaki segila.. mamat yang berkopiah tu lagi gila rupanya.. see?? don't judge a book by it's cover katanya.. or back cover.. 
so second day.. aku dah boleh rilex sikit.. kami ada dinner dekat kampun Nelayan seafooc restaurant.. masa tu ada gift exchange.. aku dapat frame dan jam.. Tapi.. tak tahu dari siapa.. dia tak tulis nama pun.. sedih betul.. 

3rd Day..
I survive.. everything goes well...

Eh eh.. itu daku.. kbai...
 malam tu kami ada annual dinner.. dengan tema celebrity night.. celebrity ko ja~~~


Ini group daku... tak sangka kami menang Glee performance.. mengarut kut performance.. masa ni ada yang tak ada.. Diandra masa ni tengah sakit perut.. dia mengandung and tunggu hari kut.. tapi dia bersemangat orangnya.. performance yang last tu special untuk dia... tapi sayang dia tak dapat tengok pon.. sedih gila.. Harap harap anak yang dikandung tu bersemangat macam dia juga nanti.. :))
Group aku ni ada 12 orang.. selain daku..  itu Zukhairi, David, Suriati, Salasiah, Boby, Freddy, Anna, Kak Ani, Ros, Nur Adilah and Diandra.. heeee thnx guys... for the special moments yang kita ada... rindu sebenarnya.. tapi mana boleh main rindu rindu kan.. ;))
seryes tak sangka dapat juga hamper... kan??? peace yo.. nanti jumpa lagi Next year... InsyaAllah...


last day...


Ni sebahagian dari group 7 dengan Fasi.. fasi pon gila gila juga.. howkay... daku tengah kerja ni.. dan malas berfikir lagi... so.. the end...


Forgive and forget...

walaupun jauh, saya tahu cerita kawan kawan through Facebook taw. Dan kekadang tu ada unexpected story yang muncul. Macam lately, Bila tahu ada membe patah hati.. dengan mamat yang friend dekat facebook juga.. rasa sedih, sebab kita faham apa yang dia rasa. cuma tak boleh nak cakap lebih lebih since semua yang terlibat tu saya kenal.. Masa jumpa dia hari tu dia cakap dia ok.. But then minggu ni ja beribu post dari dia pasal makan dalam..  *sigh*

One thing yang saya boleh buat, berdoa semoga dia kuat.. semoga dia cepat jumpa pengganti... semoga dia bertemu dengan insan yang lebih baik... dan saya tahu dia kuat.. be strong ehhhh 

semalam housemate cakap macam ni..

"kalau ada boyfriend, kahwin je terus. takut melepas, bila lepas kita kena melalui satu cycle untuk cari new jodoh"

aku rasa kelakar.. why kak why?? tapi aku simpan dalam hati je soalan aku tu.. hik3.. kelakar rupanya housemate aku ni.. 

So today moh la kita kahwin.. okbai
 

seminggu kerja non-stop

Fuh, seminggu kerja non-stop..
sepatutnya aku cuti hari Ahad dan Isnin.
Tapi since Isnin tu duty report, aku keja sampai habis..
and kerja aku sampai ahad ni.. Ahad tak dapat cuti sebab ada event...
 :((
Ini gedix sedenarnya... aku okeh..
cuma hari ni aku sorang ja kan... kelam kabut juga la..
kesian dekat Shah, sebab off day dia pon aku masih kacau dia..
task pagi tadi pon dia yang buat...
Tsk tsk tsk..
Task petang tadi pon mneggelupur juga kan..
pastu rasa bersalah sebab kena kacau orang y tengah off tu..
tapi aku xde pilihan..
pilihan apa aku ada?? tell me!!!
tanya bos aku pasal task yang dia suruh aku??
nak mati???

fuh...dah lega... dah 4:22..
cuma tadi budak budak ni report ada pulak user yang datang sini sebab ponteng sekolah..
Form1. Form1??? sedih!


New Life.

"Dan Tuhanmu berfirman: Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku perkenankan doa permohanan kamu."



Alhamdulillah. LOA untuk company baru sudah selamat tiba. :) 
Ye, kerja baru, pengalaman baru.. InsyaAllah.. 
semoga diberkati.. dan kali ini segalanya lebih teratur.. lebih perancangan...
dan semoga dipermudahkan.. 
Aku tidak gembira untuk tinggalkan company sebelum ini..
Terlalu banyak yang dapat saya hadam.. 
Namun jodoh itu terlalu singkat.. Tapi aku yakin akan bertemu lagi nanti..
Semoga....


AwynAtoxKawen



Its Awyn & Atox Wedding.. 
Ramai yang terkejut bila aku pegi KL, semata nak attend orang punya wedding..
Tapi pada siapa yang kenal aku, mesti tahu siapa dorang ni dalam hidup aku..
:))
Tahniah Puteri Ainurin and Muhammad Hizuan..
Semoga sentiasa berkasih sayang sampai ke syurga...
Amin Amin..


Us. CFS dulu.. Muka masih innocent+gedix Ha?? masa ni baru kenal programming kut~~ 



and here we are now. still the same.. I know Farah  Since we were 13.. Dah masuk CFS baru kenal dengan Sue and Awyn.. its been 7++ years now.. How time flies kan?? seorang dah jadi isteri orang.. padahal rasa macam baru semalam sekelas English dekat SMWP.. macam baru semalam masuk CFS... macam baru semalam berkenalan lepak sampai 2, 3 pagi dan buat benda benda gila.. heih..

Perjalanan kali ini banyak mengimbas kenangan di mana kami bermula dulu.. 
heih.. Teringat betul..
tak sangka kan?? 
Ok.. enough dengan emosi kisah dulu dulu... 
Aku enjoy gila dekat KL. Kejap je.. Tapi dapat jumpa and borak2 dengan Sue n Far..
dapat jumpa Mieta, Faiz, Nad and semua kawan kawan lain..
Bila jumpa mesti semua bahan aku yang dah gemuk ini.. :) Imma Happy girl..
Lepas tu semua sebok nak bagi tahu or kami korek rahasia bila next wedding pula.. 
Heeeee...  

Lepas balik KL, jumpa Apan n Hanis sini..
dorang dekat Sabah...


Konon nak jadi tour guide. haram. semua aku tak passed. kesian pula aku ni...
Takpe.. aku cuba improve kan lagi skill aku ni ea??

k la  babai, esok aku ada intebiu.. tak nebes tapi.. aku nak tidur.. 
tidur jom...


p/s : aku tengah dengar lagu -she looks so perfect..
dan entah kenapa rasa tak puas nak dengar lagu ni..


You look so perfect standing there
In my American Apparel underwear
And I know now, that I'm so down
Your lipstick stain is a work of art
I got your name tattooed in an arrow heart
And I know now, that I'm so down

#jangankomen!




Powered by Blogger.