welcome to sabah.

welcome to Sabah. A vacay with family is a MUST!
so we have tadau kaamatan Holiday :) smile smile smile..
cuti tiga hari digunakan dengan sebaik mungkin.  Heeee... welcome to my life!!!


View from Perkasa Hotel. memang kalau nak bercuti time cuti cuti dekat kundasang ni payah sikit..
awal bulan lagi dah nak kena tempah.. macam kes kami ni la...
ni la pilihan terakhir.. sebab hotel lain dah full.. haihh!!! Lucky tuk satu malam saja...
31hb kami dapat dream world resort hotel.. Alhamdulillah..
Perkasa hotel is ok, tapi kena bersabar la sebab air panas tu ada jadual..
eleh mesti rasa poyo sebab air panas tak ada boleh mandi air yang tak panas..
ha cubalah rasa air tak panas dekat kundasang tu.. cuba la...
But still, hotel perkasa ada sight yang susah nak jumpa.. like this...

\

This...

this...

 ini pula masa dinner. hotel perkasa ada restoran dan ada buffet... Agak mahal.. so siapa siapa yang onbudget better makan kat luar la.. kami makan dalam hotel ni sebab dua budak ni la.. susah sangat nak kena kontrol... so kalau kat sini kami tak payah nak serabut sangat..
Tips jugak untuk family yang ada anak anak kecil..
ha~~~ Nasib baik handsome. kalau tak dah kena campak dari tingkat 6 hotel perkasa ni.. haih...


Kalau bernasib baik, mungkin juga boleh meliat bunga rafflesia ni.. kami pon Alhamdulillah ada jodoh dengan bunga ni. 1st time jugak meliat bunga ni.. Heeee penat mencari tempat ni..
Penunjuk arah tak betul.. nak mengamuk pon ada... nak give up pon memang ada.. 


Ni satu tempat dekat hotel perkasa tu.. nice kan.. o


me and my sista!


apa ada dalam beg tu???



Tpis berguna untuk ke kundasang... apa yang perlu ada dalam beg kita.. tada~~~

#1. handset
#2. Mp3 (ada banyak lagu tp aku dengar 2NE1 ja)
#3. Buku. (kut2 bosan sebab malam tak banyak benda nak buat)
#4. power bank (Tp since adik aku pakat bawak power bank dorang, aku bawak charger je la)
#5. sweater.. kundasang memang sejuk lagi lagi musim hujan ni.. :))
#6. Ubat-ubatan (aku x bawak.. nasib baik mama bawak ubat batuk... sebab tekak aku dah start gatal)
#7. Monopod + fish eye (kalau xde, beli kat aku.. ) or kamera... 
#8. makanan... time nak gerak gi kundasang tu telinga agak tuli2 jugak, tekanan katanya.. makan satu cara nak kurangkan tekanan.. (Kut)

heee k lah.. aunty ni dah penat.. mengantuk :))

p/s SELAMAT PENGANTI BARU
untuk :

Fathiyah + Rahman
Nadila + suami
Syahida + suami
ASma + suami
Kak Teen + suami
Kak Suel + suami

semoga berkekalan hingga ke akhirnya... :))





0 comments:

Powered by Blogger.