Dylan oi Dylan

Gambar 7th february 2014



Gambar 24th June 2014


Nampak tak? Nampak tak?
kali ini pun sama juga, sama kes, sama situasi. haih!
kes pertama, takde la orang nak bising sangat sebab normal budak lelaki *boys*
kali kedua ni.. Faham faham je la bila dah ada muka muncul depan cikgu dia.hihi..

suddenly KpOp

sebenarnya aku bukannya peminat Kpop pon. Cuma zaman zaman belajar tu layan korea drama. masa CFS. masuk Main campus dah jarang sangat meliat. Tapi bila dah nak final sem tu, roomate ajar tengok running man. best kan? so ceritanya sampai situ ja.
Bila balik rumah, adik aku suka tengok channel 'One'. Menyampah gler!seryes!! aku kutuk la, haha. Tapi kan, sebab masa tu aku takde pilihan, terpaksa juga tengok.
baru baru ni, ada rancangan 'roomate' dekat channel one.


roomate ni menggabungkan 11 manusia dari latar belakang yang berbeza, umur yang berbeza tapi dorang ni semua famous. Nak kata artis, tak jugak sebab ada seorang tu, budak martial arts.aku suka tengok park Bom (2ne1) sebab dia gila gila. dia memang kelaka~~ 
Sebab kan kekadang dekat ofis aku takde keje, aku selalu browse youtube karoke sebagainya. lately aku browse youtube pasal park bom ja la~~ sebab dia kelaka dan sambil sambil tu, tengok video G-dragon & T.O.P (Big bang) sebab dorang ni rapat dengan 2NE1. pelik? ha~~ aku bosan kut~~
dan tadi masa tengok MV Oh Yeah _ GD&TOP ft Park Bom, aku baru perasan kenapa aku suka tengok GD. mata dia sama dengan budak joho.


*Budak budak ni membahan kereta baru dekat facebook. sengal gler!




KK again?

So 4 weeks in a row, saya pergi KK setiap Weekend. Sebenarnya malas giler nak pergi, tapi sebab kan kesian dekat adik aku Gudu who carving for McD so much, I have to endure my carving for sleep! Huh. pagi pagi kami sarapan dekat tempat biasa. Sebab sarapan pukul 9 pagi, rasanya x tak payah la nak makan McD awal kan? kami pergi tengok Movie!! The Melficient!!!

Yeay!!! dah lama tak tengok muvie, last time pergi rasa tengok Lone Ranger kan? :) lepas nengok wayang then kami windows shopping sikit, lepas tu la baru makan McD


Candid yang di wassup oleh Nieda. Sengal makcik ni.. saya dah keluar McD baru dia pegy wassup. 

Okeh. Fine Nieda Fine!!! Tapi lepas tu sempat je jumpa dekat One Borneo.. hik3. Entah kenaapa tidak terperasankan kw masa tu.. Lapar Kut~~

Jam baru :)


Lepas accident tahun lepas, saya bercadang untuk tukar jam tangan yang baru. Sebab jam yang ini ada calar kesan accident tu. Tapi setiap kali saya pegy kedai jam, tengok jenama B.U.M nothing fits me. So, saya bersabar and tunggu design baru. Even my family bila pergi kedai jam, dorang akan tengok if the latest design matches my style. They know me well kan? but sadly, there is none! saya suka jam ni, sangat suka. Tapi, I want new watch. (mengada!)
\So last week baca blog NameeRoslan dia post pasal jam MEM ni. apa yang menarik nya, jam mem ni kita boleh dapat style counterclockwise, ikut arah tawaf.


My new watch. Counterclockwise, arabic, and don't worry, jam ni memang mampu milik. they have limited adittion also, for this FIFA worldcup. ermmm Tapi ceritanya macam semalam la.. belikan haziq jersi Spain, turn out spain kalah semalam 5-1. hoooo tak tahu la haziq pakai ke tidak jersi tu malam ni dekat closing ceremony Kaamatan 2014... 


salam Nisfu Syaban

Assalamualaikum.. :)
Ramadahan bakal tiba..  :)) Kali ni berpuasa dirumah.. sebulan..
sebelum ni, rasa banyak stay asrama kan???
Okeh...
So tadi keluar pergi DInner.. dengan budak budak ni..
dan Bulan sangat terang. Full Moon..
budak budak ni bising cakap bulan tu ikut dorang... HA.HA.
Very funny...
and seryesly, bulan sangat terang..
reminds me my life back then... Masa tahun 6. di pekan Nabawan..
rasa memang nak cakap macam ni..
masa lepas saya yang bentuk siapa saya sekarang..
hidup saya dulu bukan macam ni.. terlalu banyak perubahan yang saya lalui..
dan masa tahun 6 tu.. rasa paling.. arghhh tak tahu macam mana nak describe..
benda yang paling saya ingat... setiap maghrib saya dengan adik adik saya pergi ke surau berjalan kaki..
jarak lebih kurang 900-1000 meter dari rumah..
so masa balik lepas Isyak, jalan kaki ramai  ramai dengan jiran..
lampu jalan tak banyak masa tu..
gelap.. and tu lah.. bila  bulan terang.. kami lalu la shortcut...
we couldn't afford torch light  back then.
kekadang, ada Ustaz ni tumpang kan kami..
Masa sekolah, saya kerja part time dekat kantin..
Owner kantin tu bestfriend saya punya mak..
so, dapatlah saya makan free.. Kalau petang saya tak ada kelas agama,
saya kerja lah~~ Dapat la 2 ringgit..
2 ringgit tu berharga kut masa tu~~ Skunk, 2 ringgit tu lepas tuk tambang je kut~~
Entah la.. Mungkin saya memang tak ada perasaan masa tu.. or saya tak ambil pusing..
kekadang saya dengar orang cakap kasihan dekat kitaorang ni...
Kesian?? owhh no~~
saya tak rasa apa pon masa tu...
beside, itu semua decision saya.. balik kampung was also my idea..
That year is the most memorial for me..
for every thing that I have been through, I made it..
yep.... I did it.. And I am very gratefull for that..
Alhamdulillah....

what doesn't kills you make you stronger~~

Aku x suka manager aku

Aku memang tak suka dengan beliau ni..
dia jarang ada dekat office. Tapi aku lagi suka begitu..
aku tak suka tak suka tak suka...
perlu kah aku tulis sini???

Fathiyah yang baru khawin

Alkisahnya semalam.. aku sempat lagi buka wassup kan...
ternampak mesej Fath dekat group wanita palapes..



so saya ni pon cuak la...
Apa yang dasyat??? 
macam macam la dalam pala otak aku ni..
at the same time sempat lagi aku fikir...
Fath ni rindu sangat ke kat aku nak mimpi bagai kan...
ni jawab Fath


gler kan??? bengong gler mimpi Fath..
dah la dia baru ja kawen..
pastu laki dia pon aku kenal jugak..
Homaigad homaigad..
seryesly xtw nak respon ap..

dulu pernah jugak jadi macam nni...
Laki Mimi... Mimi ni kawan aku yang kawen ngan kawan aku Ardy..
so ceritanya.. satu hari Ardy kol aku.. dia cakap dia mimpi aku bermadu ngan MImi..
dia gila ke apa??
aku terus block dia dan bini dia.. hahah dari facebook.. 

Exhausted!

2 hari kenduri..
masa hari sabtu tu, lepas kenduri ned, kami pegy makan puding kelapa.. :))
balik dalam puku 4 lebih..
pukul 5 petang budak budak ni ajak mandi swimming pool..
agak dah lama gak tak berenang kan??
so lama jgak aku dalam swimming pool tu..
sebab kan masa tengahari aku berpanas panasan
lepas tu berselam selam di swimming pool..
aku terus dapat selesema...
bravo!!!
ahad pulak kenduri Muth..
panas gler masa tu..
lepas kenduri kami makan dekat McD..
then pegy lawat anak buah bobo dekat hospital Likas...
sebab kan maryam nurse bahagian Wad kanak2 aku tanya dia macam macam la..
its nice to catch up apa yang tertinggal kan??
lepas tu baru balik rumah... :))
pukul 8 malam baru gerak dari KK pegy Keningau//
muka aku burn.. pedih gler...
dan pagi tadi terlambat bangun nak keje.. pegy keje pon sakit pala..
tp kene keje juga.. kalau x, susah nak minta cuti khamis nnt..
Jinjin wedding pulak..

semaian kahwin

*Ned masa malam nikah

That was fun... Jumpa member sekolah menengah rasa kita back to seventeen.. last jumpa pun masa final paper SPM.. wouuuuuu Ned cantik sangat kan??? so, sebelum jumpa tu agak nervous.. ye lah dah 8 tahun x jumpe.. sekali jumpe, aku dah gemok.. agak segan.. Tapi dorang semua ok..
rasanya perangai gila gila masa sekolah menengah dulu ada lagi..
:))kan kan kan???? 


Ned ketengahkan budaya bajau since husband dia orang kelantan, so dia tunjukkan adat orang bajau dalam perkahwinan dia ni.. 


Ni semua budak semai la ni... Mudin, Azlan, Ema, Aida, Nieda, shukur, Sufiza, Anis, Lela, Bobo, Leeya and maryam ja ada.. :)) Fera masa on the way tu terlibat dalam exciden.. kesian dia.. but dun worry.. all is well..


Puteri Semai :))


Half of "geng dua katil"
Farah x datang sebab kerja...
Kiki and Airen entah lesap p mana



Ahad pula kenduri Nurmuthmainah... Heee... Muth pun cantik.. kan??? 


kami dan selfie tidak berpisah...



Lepas kenduri kami makan 2nd round dekat McD... Tada~~~

Hari ni lagi ramai sebenrnya.. ada Ipah, Gdut, Mingkol, and matul hari ni... :)


cantik kan????

semalam kak faz tunang :) tahniah kak Faz.... 

so, selamat berbahagia untuk semua.. moga berkekalan hendaknya... saya sangat mengantuk!

confuse kejap

sebelum final result keluar, aku hari hari usha MyIIUM. Biasalah nebes..
entah apa ko nak nebes... so aku memang usha la setiap hari~~
sampai la result dah ada.. Alhamdulillah..
tapi lepas tu tetiba aku nampak Amjad @ Numan upload gambar MyIIUM dia..
status : graduated

ha??? aku blur.. cek MyIIUM.. status : Active..

beler gler...
dalam kepala hotak aku ni yakin menyatakan aku tak hantar lagi graduation form..
lama berfikir..
macam mana ni??
apa aku nak buat ni???
nanti x konvo macam mana???
stressssss!
so aku kol Sue.. tp dia tak angkat???
dia tak angkat?? ok fine.. saja..
seminggu jugak la aku biar persoalan tu :)
pastu bila cek balik MyIIUM..
I punya status dah graduated!! Alhamdulillah...
tapi kan ada satu soalan lagi...
status tu automatic ka?? so what is the purpose of the graduation form??
belerrrr
aku kol sue lagi.. and as usual.. dia x angkat
cis...
aku kol puteri...
risau gak kan.. sebab puteri masih intern..
then puteri cakap..

La~~~ kan aku  dah hantar ko punya graduation form..

yeahh right~~~
thanx poo~~ I owe you big time!! Nanges kejap (T.T)


Nebes

Sabtu ni kenduri Ned... dekat KK...
and ahad muth pulak...
budak budak Semai ni pakat nak kawen tahun ni!!!
Owhhh I am so nebes!!!!
bersediakah jumpa dorang???
OMG OMG!!!
why me so nebes????

I hate my work

True story. I hate my work..
Tapi cuba bersabar... dan masih mencari cari...
berdoa dan berdoa
bersabar dan bersabar...
ada masa bila tengah drive rasa nak nangis..
fed up gilo..
pujuk diri sendiri... ni sementara cuma...
bersabar lagi...
I really really hate my work..
supper hate them...

welcome to sabah.

welcome to Sabah. A vacay with family is a MUST!
so we have tadau kaamatan Holiday :) smile smile smile..
cuti tiga hari digunakan dengan sebaik mungkin.  Heeee... welcome to my life!!!


View from Perkasa Hotel. memang kalau nak bercuti time cuti cuti dekat kundasang ni payah sikit..
awal bulan lagi dah nak kena tempah.. macam kes kami ni la...
ni la pilihan terakhir.. sebab hotel lain dah full.. haihh!!! Lucky tuk satu malam saja...
31hb kami dapat dream world resort hotel.. Alhamdulillah..
Perkasa hotel is ok, tapi kena bersabar la sebab air panas tu ada jadual..
eleh mesti rasa poyo sebab air panas tak ada boleh mandi air yang tak panas..
ha cubalah rasa air tak panas dekat kundasang tu.. cuba la...
But still, hotel perkasa ada sight yang susah nak jumpa.. like this...

\

This...

this...

 ini pula masa dinner. hotel perkasa ada restoran dan ada buffet... Agak mahal.. so siapa siapa yang onbudget better makan kat luar la.. kami makan dalam hotel ni sebab dua budak ni la.. susah sangat nak kena kontrol... so kalau kat sini kami tak payah nak serabut sangat..
Tips jugak untuk family yang ada anak anak kecil..
ha~~~ Nasib baik handsome. kalau tak dah kena campak dari tingkat 6 hotel perkasa ni.. haih...


Kalau bernasib baik, mungkin juga boleh meliat bunga rafflesia ni.. kami pon Alhamdulillah ada jodoh dengan bunga ni. 1st time jugak meliat bunga ni.. Heeee penat mencari tempat ni..
Penunjuk arah tak betul.. nak mengamuk pon ada... nak give up pon memang ada.. 


Ni satu tempat dekat hotel perkasa tu.. nice kan.. o


me and my sista!


apa ada dalam beg tu???



Tpis berguna untuk ke kundasang... apa yang perlu ada dalam beg kita.. tada~~~

#1. handset
#2. Mp3 (ada banyak lagu tp aku dengar 2NE1 ja)
#3. Buku. (kut2 bosan sebab malam tak banyak benda nak buat)
#4. power bank (Tp since adik aku pakat bawak power bank dorang, aku bawak charger je la)
#5. sweater.. kundasang memang sejuk lagi lagi musim hujan ni.. :))
#6. Ubat-ubatan (aku x bawak.. nasib baik mama bawak ubat batuk... sebab tekak aku dah start gatal)
#7. Monopod + fish eye (kalau xde, beli kat aku.. ) or kamera... 
#8. makanan... time nak gerak gi kundasang tu telinga agak tuli2 jugak, tekanan katanya.. makan satu cara nak kurangkan tekanan.. (Kut)

heee k lah.. aunty ni dah penat.. mengantuk :))

p/s SELAMAT PENGANTI BARU
untuk :

Fathiyah + Rahman
Nadila + suami
Syahida + suami
ASma + suami
Kak Teen + suami
Kak Suel + suami

semoga berkekalan hingga ke akhirnya... :))





Powered by Blogger.