PENANG. KENAPA BUKAN SABAH????!!

I've got offer from Penang. Alhamdulillah...
Alhamdulillah... Kerja ni handle projects. Training is given!ok.
semuanya okay.. Job  scope and everything is ok. except the location.
PENANG???
Penang??? What should I do??
I have no family lives in Penang. Only some friends,
It is a good opportunity for me to try achieve something.Tapi,
What if I don't like it there?
aku xde transport kt sana... naik bas?
siapa aku minta tolong nanti kalau ada problem?
sunyi ke nanti? (T.T)
should I go? or shouldn't I?

don't trust your bank

Ha~~ Inilah padanya bila ada maybank2u dan cimbclicks...
konon konon nak simpan duit dalam bank sebab tu lah nak simpan...
but then, bila buka facevook and zalora...
semua tu cuma mimpi~~~
ha!!!! bulan ni saja I beli 2 handbag!!! one dress!!!
and itu lagi...
oh my oh my...
oh my oh my....xpe.. beg cantik :)

setahun dah berlalu




sama ada aku ni busy sangat ataupun aku ni dah hilang ingatan. Yep. Buku terfaktab: definisi cinta infiniti...
aku baru baca.. buku ni aku beli dekat PWTC tahun lepas.. Yeay!! dan aku belum baca... why???
WHY??? pagi tadi usha usha buku dekat rak.. kononnya nak amik buku Ecah tu, nak habis kan...
tapi terpandang ni... okeh... ADAM (Aku darah anak melay) pon aku baca separuh ja dulu.. x habis baca lagi.. wou... senang sangat ka aku sekarang ni???

blue tulips

result IA dah keluar and it is not bad. Alhamdulillah..
So I am excited. excited gler, sebab aku konvo tahun ni 
:) :) I am so happy... really happy..
dan saya dah mula aim orang yang harus bagi saya bunga nanti
KAH34!!!!!!!

terima kasih kawan kawan.. for the doa yang tidak pernah putus, support and love...
Thank you Thank you Thank you...
hanya Allah yang mampu balas jasa kalian..
sayang korang!!! muahx!!!

cerita tentang kita

I remember this song. A song that have so many stories.
Ned once told me a story that her sister sang this song for her lover.
Happy birthday Ned. although you may not read this,
But I remember you. Soon, you will be someone wife.
and you will be the best wife as you always be in whatever you are doing.
and Muth also,  you both can be good wife.. really really good one
.. Hopefully I can attend you both wedding.. :)
Nad, Asma, Sya, Fath, and Rahman (?)
who will be married soon.. I don't think that I can make it to your wedding.
arghhh..
you know why..
semoga berkekalan ke syurga... Amiin...
sangat banyak jemputan untuk hujung bulan ni.. dan awal bulan depan..
yang dekat Sabah ini.. Insya'Allah.. aku datang..
Tapi untuk yang dekat semenanjung arghhhh
tarikh pon clash... cuma doa yang aku kirimkan :)
semoga berbahagia selalu..


Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati
Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa
Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita
Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

Ini sebenarnya cerita sebenar...
a reckless question dari dia tadi..
So, cerita kita macam mana??
me was like hah????
berpa kali fikir pon tetap rasa soalan tu reckless, gila.







THG


Seminggu aku cari buku the hunger games ni. sebab lepas tengok movie the catching fire, aku x sabar mahu tahu ending. hargh stress!!! keningau ni memang xde jual buku ni.. dekat KK yang ada pun book of 1, book of 3 habes. Lucky me, buku ni ada jual dekat Mudah.my...
RM 60 Including postage. Murah bukan???
and now, Aku baru habis baca catching fire. 2nd book..
aku baca dari 1st book.. sebab movie tak cerita semua of course..
buku ni exciting gler.. sampaikan ada satu masa aku tengok TV
and dalam kepala otak aku something is missing...
ok fine.. x releven...
 k la bay

wednesday.

Its wednesday.. and I am working. don't ask. I don't like it here. 
bosan bosan bosan.. mengantuk pulak tu..
dalam ofis ni ada tiga orang.. tapi semua nya macam bz.. 
except for me.. yang dorang tak bagi kerja.. what?
okeh.. 1st week kan kononnya.. lucky bos belum naik.. hugh

ini cerita pasa kucing. Last week, ada sekor kucing jantan ni gaduh ngan kucing kami. Elsa.
kesian gila.. sampai berdarah kucing kami dibuatnya..
Nasib baik mak aku sempat selamatkan.. dah bawak gi klinik da..
2 hari juga dia duk diam diam dalam kandang dia..
kesian giler... nak nanges (T.T)
abang aku + adik aku bawak gi VET. kena injek 2x... kesian dia.. 
sebab kan aku merah sangat dengan kucing jantan sebelah rumah tu,
aku amik senapang air adik aku Dylan.. 
senapang air tu besar... laju pulak tu... memang seronok..
senapang tu aku isi air siap siap..
and last last night.. masa tengah bersihkan belakang rumah. aku nampak kucing tu...
haha aku tembaklah guna senapang aku...
puas hati!
hahahahhah
tapi tulah, mana boleh buat jahat kan.. dengan kucing pulak tu...
memang dah nature dia macam tu...
pagi esoknya aku bangun, mak aku bising.. 
aku lupa tutup paip air.. habis air dalam tangki..
kih34 kbai
Powered by Blogger.