The hunger games




Tahun lepas, the hunger games, kena tayang dekat astro almost everyday.. dan masa bosan tu saya layan la juga and it's not bad at all. boleh cakap best jugak. ceritanya dalam the hunger games ni, 24 orang dari 12 district kena fight each other and only one will remain alive. that scary kan? sampai satu masa, crane ubah suai sikit rules dalam the hunger games ni yang membolehkan dua orang boleh hidup as long as the come from the same district. at the very end of the show, crane changes the rules again, but Katniss managed to keep herself and Peeta alive. ceritanya macam macam taw, Peeta confess dekat orang ramai yang dia suka katniss, erm kisah 12 district yang kena tindas dengan Captiol. dan Katniss ada dalam hunger games pon sebab mahu selamatkan adik dia.
dan last week, the hunger games :catching fire ada dekat astro best.. and believe me catching fire lagi best!!!!
dan sebab ini juga saya tidak sabar untuk ending dia..
saya merengek dengan mama, minta dibeli buku the hunger games ini,, since keningau memang tiada la buku ini.kena pergi KK.. huh..
sepanjang 3 hari, asyik tengok cerita ni saja... adik aku bb banyak tanya sebab dia x tengok yang first movie. Bosan aku melayan..

ini #gila



aku dari dulu memang suka sangat buat kerja gila..
macam naik genting berdua naik motor..
pergi rawang sorang2 naik motor..
Naik bukit tabur berdua.saja
dan macam macam lagi la~~~

so last thursday, aku dengan adik aku yang sama macam aku dalam process unemployement haha
dengan gila gila pergi sungai bunsit..
itu je la kut tempat yang menarik dekat keningau ni..
mau pergi tenom atau tambunan x akan kena bagi..
so masa hari khamis tu sebab x prepare apa apa,
kami cancel niat mahu mandi.. plus, x ramai orang situ..
dan hari jumaat kami datang lagi...
and yeayy!! we did it...
nasib baik ramai orang so, tidak la scary sangat... :) :)
kol abang aku minta dia teman,
dia cakap
"Ta.ling.ngung!!!"
hahahahhaha



random random

aku... bosan... hak3 sepanjang hari melayan korea. tada~~~
cerita snow queen...  haha cerita lama~~~
hurgh..
pastu pegy amik ajiq dekat kg masak.. sebab dia lepak sana weekend ni..
tapi kan, aku berdebar debar ja bila pegy kg masak skunk..
bohahahahahah



aku taw tembam.. tp aku rasa comel..


Ni namanya penganggur gila.. browse gambar masa Intern...
ni gambar masa seminar ICT..
arbaya turun sekali memeriahkan suasana.. hak3..
dialah yang ambil gambar... ;))

ok bye~~
doakan saya dapat kerja dan kaya cpt~


Menganggur, Suri RUmah, Elsa

First of all, my internship finally done. Only the report is not yet submitted.
Huarghhh I tengah dalam process.. This monday InsyaAllah...
And Now I am officially suri rumah sepenuh masa.. :)

I kinda Set myself a challange. ahaks.. satu hari satu resepi... tada~ It was fun... 
Skill memasak semcam better everytime. Pui! boleh muntah
as you guys can see, that's my mentor. Buku resepi yang kami beli dekat popular baru baru..
These two books cost RM50..
hak3.. semoga bermanafaat... nampaknya buku ni yang aku khatam dulu dari buku yang aku pinjam ecah dulu...
sorry cah.. bertahun gak pinjam buku tu :)



and.. Meet Elsa...

 New family member.. memula nak bela kucing parsi.. gila berangan kan??
rupanya kucing parsi ni gila la mahal kan...
and nasib baik rumah jiran makcik aku ada nak bagi anak kucing.. sangat cumel.. macam aku.. pui! muntah 2x
Actually mak aku nak kucing sebab nak bagi terapi dekat adik aku Dylan..
Macam yang kamu tahu, DYlan ni jenis yang cepat bosan..
dan sebab bosan dia suka cari gaduh.. bukan ngan aku ja..
ngan semua orang... setiap hari pulak tu..
ada ja nak gaduh.. hypreactive lain lagi ceritanya...
So far I think bela kucing ni pilihan yang tepat untuk dia..
sebab kami dah jarang gaduh.. JARANG sangat pulak tu...
Alhamdulillah...

Sebenarnya aku ada banyak lagi cerita.. tapi tengah tengok My love from the star marathon, aku jadi malas.. till the. Xoxo..


Powered by Blogger.