stuck

suatu hari tu, aku terbaca novel, seorang lelaki nyanyi lagu ni..
dari novel kay.. so me excited la cari lagu ni dekat youtube...
Mula mula dengar tu reaksinya macam... 
Owh..Kay... tiada perasaan... tapi still aku letak dalam playlist...
dan masa buat website aku dah malas nak ejes ejes lagu..
aku just dengar ...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



~~Bagaimanakan ku mula...
dan apakah kata-kata...
Yang indah untuk diabadikan...
Tiap wajah berkisah...
Tiap madah Bererti..
Manakah ilhamku...

~~Cahaya di matamu...
senyum di bibirmu...
mengukir seribu tanda pertanyaan,..
Mungkinkah kau jua...
Dalam kerinduan...
Di saat begini...aku merindukan...

~~berpucuk pucuk surat...
Terbiar di depanku... Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua... dan ku buangkan jauh..
Dari pandangan...

~~Lalu aku kesal... ku kumpul semula...
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa...
Jika engkau tahu di dalam hatiku...
mungkinkah kau sahut...
jeritan batinku...

~~Dengarkanlah panggilanku... 
dengarkanlah lagu untukmu...
Angin lalu... kau sampaikan 
Rasa rindu yang mebara kepadanya...

~~Warna-warna cintaku...
Kian pudar bersama...
malam yang gelap gelita...
Entahkan kau rasakan...
Apa yang aku rasa...
Atau kau tak endah...

~~Tapi ku percaya...semua telah tertulis...
 dan niat suciku takkan disiakan...
dan di suatu masa.... di hari yang indah...
ku hulur tanganku...lalu kau terima...

0 comments:

Powered by Blogger.