nuriey wedding.




Nuriey sudah kahwin. Yeayy Tahniah besar besar!!!
weeks before the wedding she asks me to be the photographer
me was like "HAH???"
lke seriously????
dah lah masa tu hari jumaat and aku masih praktikal..
lucky, kak suna bagi aku pergi sini..
the whole family are here and, well, for me as photographer no need for me to tolong2 at the kitchen!! 
muahahahhahah (gelak jahat)
and also, there is another photographer, an official one for this event so me, semangat masa pagi ja~~
Petang, aku bagi kazen aku amik gambar..
dan tu la macam yang ada, tiada satu gambar muka aku pon masa pagi tu...
masa petang pon aku tak tunjuk sangat...
malas aku nak tunjuk dunia yang aku sangat montel. k.





but well... here is me.. montel in traditional wear..

Membaca

Rasa macam dah lama sangat tak membaca
asyik asyik depan laptop dan baca berita online.
dan semalam pergi one borneo ada promosi/festival buku..
festival lah sangat kan, popular ja yang ada. Miahahah
dan aku memang cari buku sebenarnya.
dan sebenarnya banyak lagi buku yang aku tak baca..
macam buku yang aku pinjam dari Ecah.
mama beli dua buku resepi. hambik~~~
tebal pulak tu..
satu buku tu ada 400++ resepi..
wou... Aku diet la masalahnya~~~ ok aku buat lawak~~ kbai

stuck

suatu hari tu, aku terbaca novel, seorang lelaki nyanyi lagu ni..
dari novel kay.. so me excited la cari lagu ni dekat youtube...
Mula mula dengar tu reaksinya macam... 
Owh..Kay... tiada perasaan... tapi still aku letak dalam playlist...
dan masa buat website aku dah malas nak ejes ejes lagu..
aku just dengar ...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



~~Bagaimanakan ku mula...
dan apakah kata-kata...
Yang indah untuk diabadikan...
Tiap wajah berkisah...
Tiap madah Bererti..
Manakah ilhamku...

~~Cahaya di matamu...
senyum di bibirmu...
mengukir seribu tanda pertanyaan,..
Mungkinkah kau jua...
Dalam kerinduan...
Di saat begini...aku merindukan...

~~berpucuk pucuk surat...
Terbiar di depanku... Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua... dan ku buangkan jauh..
Dari pandangan...

~~Lalu aku kesal... ku kumpul semula...
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa...
Jika engkau tahu di dalam hatiku...
mungkinkah kau sahut...
jeritan batinku...

~~Dengarkanlah panggilanku... 
dengarkanlah lagu untukmu...
Angin lalu... kau sampaikan 
Rasa rindu yang mebara kepadanya...

~~Warna-warna cintaku...
Kian pudar bersama...
malam yang gelap gelita...
Entahkan kau rasakan...
Apa yang aku rasa...
Atau kau tak endah...

~~Tapi ku percaya...semua telah tertulis...
 dan niat suciku takkan disiakan...
dan di suatu masa.... di hari yang indah...
ku hulur tanganku...lalu kau terima...

Mumble #14


Macam lama dah tak post benda benda merepek kan? 
satu hari bila teman adik di hospital. 

DIA : Owh, Bagus la tu, kalau saya dekat situ, boleh saya jaga awak

AKU : HAHAHAHA O.K


DIA : Betul ka OK?


AKU : Bei Lucu


DIA : Eii Lain...


AKU : K la bye, Jaga diri...


DIA : NI dah kenapa?? pelik pelik je


AKU : Hamboi saya pulak pelik?


DIA : Ye ar, tetiba macam ni? Hampa taw~~~


AKU : amboi HAMPA???? orang ada kerja la...


DIA : ye la ye la.. doakan saya berjaya taw..


AKU : Okeh, semoga cepat kaya


DIA : Doa betul betul ke memain?


AKU : Doa betul la ni~~~~



You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone


*NOta kaki: dia tak panggil aku dengan "AWAK".




#

Setiap kali baca berita online pasal #MH370, bulu roma meremang je. Sebab banyak sangat spekulasi. sampai tak sanggup nak baca kekadang. Sedih, family dorang tu lagi sedih. Rasa macam tak sabar je nak tahu berita dorang. haih~~
Semoga yang baik baik saja~~~



*semalam aku mimpi kami dilanda bajir, Sabri tenggelam. haih sedih part yang tu ja~~ 
Powered by Blogger.