Frozen



Asal balik rumah ja, Dylan suh on TV tengok Fwozen (dia pelat R)
ok to be honest aku pon suka tengok fwozen ni..
and aku tak tahu apa yang aku suka.
jalan cerita memang ringan...
 aku suka lagu ni kut~~

Do you wanna build a snowman?~~ hehe

Hari ni saya berdua saja dengan kak Suna,
yang lain outstation, kursus dan ada yang cuti..
Tapi sekarang saya tengah mengantuk gila2...
ada sejam lagi...


ada sebulan lagi...
dan saya tengah job hunting... warghh~~~~~


tinggal


Tinggal sebulan lagi sebelum final presentation dan saya baru disini. Belum ada idea untuk content website ini. Haih. Jumaat nanti ada meeting, and that's why saya tidak beria-ia mahu buat. Takut nanti ada benda yang dorang mahu di position yang lain. So, Alhamdulillah template sudah siap. Tinggal content dan gambar banyak yang kena mintak dari dorang. Logo dekat atas tu pon logo yang kena reject. Tapi maw buat macam mana. sumber terhad. Guna ja apa yang perlu sekarang ni. haih
Tinggal sebulan lagi intern dan saya dalam pencarian kerja. Doakan saya. semoga saya dapat kerja as soon as internship ni habis kay!
Tinggal sebulan lagi aunty Deeya kawen.. aku kena kuruskan badan cepat. hak3..
Tinggal sebulan lagi pegang status student.
Tinggal sebulan. doakan saya.. doakan saya berjaya.
Tinggal sebulan.... (@.@) 




Hujan dan panas

Musim hujan melanda.. dan panas jugak.And ya, Keningau banjir. a part of it.Tenom and beaufort.. and Sook also susah hati juga tapi berdoa yang baik baik saja. Semoga yang baik baik saja. semoga semuanya selamat..Amin.. 

Good news!
Kakak Cindy sudah bersalin..A girl.. lama kami tidak menyambut baby girl..
tapi saya belum sempat mahu ke sana meliatnya..
InsyaAllah tomorrow.

dan... dan.. dan...

tidak percaya dan pernah aku menduga 
kasih terpisah dalam sekelip mata
sukar untuk dimengerti sukar untuk difahami
mengapa mawarku berduri?
kau pelangi mengiringi gerimisku

Kau kau didalam hatiku
kekal dalam ingata
kau sebagai kasihku 
kekal sepanjang zaman
kira kau dan aku satu hari nanti
akan bersatu

tidak terbakar jiwa diperjalanan
aku bersumpah pulang ke pangkuan...

Kau cahaya menyinari duniaku

kau kau didalam hatiku
kekal dalam ingatan
kau sebagai kasihku
kekal sepnjang zaman
kira kau dan aku satu hari nanti akan bersatu...



Dylan

Semalam masa ambil Dylan dari sekolah, dia semacam lesu ja.
aku tanya dia "Kenapa lambat?"
Kelas dia yang keluar paling lambat..
lepas tu dia cakap "tangan dia sakit"
aku fikir dia mengada ngada ka apa ka
sebab beg berat..
pastu ada dua budak kelas dia cakap kat aku macam ni..
"Kak, tangan si Dylan sakit tu, dari tadi tangan dia sakit"
bersungguh budak tu cakap kat aku..
Aku speechless "KAK?"
cuba la panggil aunty ka..
ni umur aku dah baya mak dorang dah kut..
akak dorang pon mesti masih sekolah menengah kan??
wou... bangga gila...
akak ko ja.. aku dah la fesyen baru balik keja office baju kurung ayu begitu..
so aku memang speechless habis..
'eh.. ok ok.. nanti saya tengok' cakap kat budak budak tu..
Aku balik rumah, bagi Dylan makan, pastu mak aku bawak pergi Klinik untuk Xray..
and yes, tulang tangan dia ada yang retak.. so kena semen la..



So sekarang dia sangat sangat sangat manja kuasa 100
"mummy macam mana saya mau minum?"
Mummy macam mana saya mau makan?"
paling tak boleh blah
"macam mana saya mau peluk mickey mouse?" 
dia punya bantal busuk..

heihh

so, dia MC lagi seminggu.. suka lettew...

OK FINE.. budak2 tu sebenarnya panggil aku AUNTY.
aku saja bagi korang tengok logik dulu..
dan you, jangan gelak.kbye.



Our Reunion.


Masa cuti Chinese New year yeay!! ni semua family sebelah mama..
CUma uncle dan2 yang tidak dapat join. sebab isteri beliau tengah tunggu hari..
kecewa gila beliau.. hhahah (Aku bahan dia)
and sorang lagi kakak mama ada di Filipina.. 



Our first pit stop..
Jalan Kimanis bt16. 
kami bawa SABRI.. kesian dia kena tough sikit mengadap perjalanan ini..
:)
pastu bila kami dah balik keningau.. mama bawa lagi dia sekali.. 
Dylan cakap dia selow...
hamboi



Ini masa dekat Likas Square.. Kami sewa apartement..
aku masuk awal untuk booking bilik...
hello!!! bilik utk the girls la~~ 
budak2 ni seronok sebab ada swimming pool..
Hari hari turun untuk mandi situ..
ok jugak la.. tak payah nak berebut shower kan.. 
Ramai kut~~~


Meet Jasni..
comel sangat dia masa cuti ni..
well-behaved.. ahakz!
Semalam aku ngan mama dia pegi pasar malam.. so aku tinggal la dia dengan adik aku dalam kereta..
pastu dia cakap kat mak dia..
"mak, hati-hati ar~~~"

wouuuu comel!!!

Powered by Blogger.