Sekolah rendah

Aku kan setiap petang lepas kerja kena ambil adik aku dari sekolah..
dan Hari Jumaat aku yang hantar dia pegi sekolah...
Dan setiap kali balik dari sekolah tu aku suka tanya dia banyak soalan..
ada kerja rumah??
Cikgu ada marah??
Siapa kawan??

Banyak soalan..
Kekadang dia malas mau layan hak3..

Tapi last friday, dia cakap dia ada banyak susu kotak
ada six dia cakap..
6 KOTAK SUSU!!!!!

Di semua sekolah di Sabah memang ada peruntukan untuk susu kotak ya..
setiap minggu akan dapat.. memang seronok..
Tapi, seorang akan dapat satu kotak satu hari..

dan Bila dia cakap dia ada 6 kotak, aku musykil gila...

Dia dah minum sekotak atas tu..
AKu musykil gila... dulu2, aku pon dapat banyak tapi masa tu tahun 6 dan di akhir semester..
sebab aku dan kawan2 aku suka bodek pakcik yang jaga stor susu
dan kami antara student yang dipanggil untuk membuat pengagihan susu..
so, sebelum kami agih2 tu, seludup dulu dalam beg sekolah..

Tapi dia ni baru tahun 1. tak sampai sebulan lagi sekolah..
aku tanya classmate dia dapat berapa?
Dia cakap "dua kotak"

haih...sampai skunk aku musykil..

0 comments:

Powered by Blogger.