Dari auto ke manual.

Tadi aku masak untuk dinner. :)
Sebab teringin nak makan ayam masak kari..
so aku pon siapkan lah semua bahan nak masak kan..
dan bila dah nak start masak, aku pon amik lah bekas kari..
ek eh.. kari habis..
nampak x dah lama x makan kari? kari habis pon aku x tahu..
sebab kan teringin, aku pon paksa diri keluar..
pegy beli kari..
tapi kereta pakcik ak block aku punya keta..
aku pon pinjam la keta dia..
 Si bibi pulak menyampuk macam ni..

Bibi : La, kereta si dandan manual bah, ko pandai ka??
Aku : ko pikir sa tidak pandai? (berlagak!!)
Bibi pon terdiam..
aku bawak la adik aku Ajiq teman aku..

dan aku start la keta. pasang lampu pandang ke arah gear
"Eh asal gear teda lampu"
owhh ok.. keta manual..
aku pon masuk gear reverse
Tapi enjin mati..
sebab aku lepas clutch teros..
Aku cabut kunci, masuk dalam rumah balik..
minta pakcik aku drive..

0 comments:

Powered by Blogger.