ini pertama kali

ini pertama kali dalam sejarah saya praktikal dekat sini..
Sebelum ni, Alhamdulillah, saya jumpa semua orang yang penuh sopan santun
dan selalu bekerjasama..
Alhamdulillah.. bersyukur sangat pasal tu...
walaupun sebelum ni saya rasa bosan..Tapi itu baik..
benda yang baik.. so aku x mengeluh..
Malangnya hari ni... saya tidak tahu..
tidak tahu sangat2 jabatan yang saya pergi tu boleh buat saya hilang sabar.
Officemate memang dah tahu perangai dorang kat situ memang macam tu..
Tapi, sebab dah nak dekat the end of the year, kami ni kena buat pemantauan ICT.
kami kena pegi jugak.. Ni 1st time saya pegy Jabatan tu kay..
sebelum ni saya dengar je..
So, lepas briefing dari officemate dan saya tahu apa yang perlu saya buat..
Saya yakin tiada masalah lah.. sebab bendanya simple je..
adik aku pon boleh buat...
Tapi.. masalahnya bukat dekat progress..
masalahnya adalah pada manusia..
Pakcik tu cakap macam ni..
"Takde surat tak payah layan"
dehell???
Saya terkejut.. muka memang tebal gila masa tu...
rasa macam mahu jerit...Hello!!!!
kita ni bawah satu pentadbiran!!!
takkan benda benda simple macam ni pon nak jadi susah...
maka, tiap tahun ada pemantauan ICT ni..
Lagi geram, Bila kami la IT provider untuk dorang ni..
banyak cantik!
So, I called my officemate la kan apa yang saya perlu buat..
then, dia pulak dekat Jabatan lain.. driver pon x boleh nak reach..
Aku jalan Kaki. I REPEAT. JALAN KAKI!!!! pegy jabatan yang satu lagi..
Marah gila!!!

Tadi dah cakap dekat ketua cawangan.. beliau kata, x payah la pegy kat situ lagi..
haaa hambik kaw..
aku pikir kalau lepas ni aku pegy itu, aku bawak surat campak ke muka dorang dan biar aku pulak yang buat muka sombong.. haih berlagak!

0 comments:

Powered by Blogger.