Terlepas

Aku masih geram sebenarnya dengan insiden dgn JUD hari tu..
Geram sangat!! hak3..
So tadi.. Bos aku ckp..
Bos "kw mw balas dendam sama JUD kan?"
Aku " Kenapa?"
Bos "Dorang kolada internet problem"
Aku "Padan Muka!"
Spontan ja aku jawab.. hish3.. nampak sangat kaw tu jahat romelia.

ini pertama kali

ini pertama kali dalam sejarah saya praktikal dekat sini..
Sebelum ni, Alhamdulillah, saya jumpa semua orang yang penuh sopan santun
dan selalu bekerjasama..
Alhamdulillah.. bersyukur sangat pasal tu...
walaupun sebelum ni saya rasa bosan..Tapi itu baik..
benda yang baik.. so aku x mengeluh..
Malangnya hari ni... saya tidak tahu..
tidak tahu sangat2 jabatan yang saya pergi tu boleh buat saya hilang sabar.
Officemate memang dah tahu perangai dorang kat situ memang macam tu..
Tapi, sebab dah nak dekat the end of the year, kami ni kena buat pemantauan ICT.
kami kena pegi jugak.. Ni 1st time saya pegy Jabatan tu kay..
sebelum ni saya dengar je..
So, lepas briefing dari officemate dan saya tahu apa yang perlu saya buat..
Saya yakin tiada masalah lah.. sebab bendanya simple je..
adik aku pon boleh buat...
Tapi.. masalahnya bukat dekat progress..
masalahnya adalah pada manusia..
Pakcik tu cakap macam ni..
"Takde surat tak payah layan"
dehell???
Saya terkejut.. muka memang tebal gila masa tu...
rasa macam mahu jerit...Hello!!!!
kita ni bawah satu pentadbiran!!!
takkan benda benda simple macam ni pon nak jadi susah...
maka, tiap tahun ada pemantauan ICT ni..
Lagi geram, Bila kami la IT provider untuk dorang ni..
banyak cantik!
So, I called my officemate la kan apa yang saya perlu buat..
then, dia pulak dekat Jabatan lain.. driver pon x boleh nak reach..
Aku jalan Kaki. I REPEAT. JALAN KAKI!!!! pegy jabatan yang satu lagi..
Marah gila!!!

Tadi dah cakap dekat ketua cawangan.. beliau kata, x payah la pegy kat situ lagi..
haaa hambik kaw..
aku pikir kalau lepas ni aku pegy itu, aku bawak surat campak ke muka dorang dan biar aku pulak yang buat muka sombong.. haih berlagak!

Kembali berkasut sukan

Alhadmulillah.. its getting better..
Alhamdulillah...
Hari ni saya sudah mula menyarung kasut sukan..
dan jogging kat kompleks sukan keningau.
duduk lama2 kat office badan aku sengal2..
rindu sakit badan masa latihan palapes dulu..
dan aku pegy jogging..
walaupun orang tahu aku ni x suka nak lari..
Tapi aku lari juga..
I need stamina juga however.. Kan???
semalam Br, Arad ada buat 1st visit..
cuak gak.. cuak gler..
And Alhamdulillah, brother ok ja..
Cuma.. assignment yang aku dapat dari beliau agak besar dan mecabar..
heihhh...
jangan merungut!!!

Berdebar debar..

supervisor I datang hari ni for the forst visit..
Kesian kat beliau.. dah la keningau ni sangat  la jauh.. Jauh sekali..
Lagi berdebar sebab dah lama x present dalam bahasa inggeris..
Hamaigad... 
doakan aku.. kejap lagi beliau sampai.. 
aku x pernah berdebar gini masa kuliah dulu.. why mey???

yes I can. I Know I can

NI cara untuk memotivasikan diri..
haih...
Dalam office aku ada quote ni..

"Acceptance is an attitude. It's a mood, a mental state.
It's a way of relating to the world at large"

ea????? ok...

keep fighting...
Sabri ada speaker yang sangat best melampau
maksudnya.. aku setiap kali dalam perjalanan boleh karok sakan...
kesian dekat sini x leh nak karok sangat... heihhhh

its Home.

Arghh sungguh mengatuk!!!! 
parah semalam tidur awal jugak.. 
haih.. kuat tidur!!
Assignment sudah siap semalam.. dan Alhamdulillah hari ni  boleh la aku teruskan dengan joomla...

Okeh semalam aku tengok AF.. Faizul menang yeay!!!
yeay yeay.

Last saturday, kami sekeluarga celebrate Dylan's birthday...aku dan kazen aku Ahyen berjaya buat prank untuk adik aku tu.. mengamuk bila buka present dapat botol susu..
miaahahahhaha.... ok la babai...

p/s : congrates untuk budak2 yang dah convo...
sorry x dapat nak together gether...

me dan kerja...

Ehh lama tidak bercerita pasal kerja. Ntah la sebab dulu banyak ragam customer yang aku jumpa kut.
Sekarang ni ada jugak customer.. Tapi semua kakitangan kerajaan..So sangat bersopan santun..
And aku pon automatik la jadi sopan.. heeee
aku sopan ya..

yang seronoknya kerja aku ni bila aku kena outstation..
Yeah terkeluar jugak dari office ni kan..
So far, Alhamdulillah.. memang apa yang aku belajar selama dalam uia tu banyak membantu..
Alhamdulillah...
Ada masalah dengan joomla saja la sebab saya malas..
heih pemalas!!! Pemalas!!!

Bila dah kerja ni, mula la tengkuk nak sakit bagai..
sebab kena mengadap PC saja..
ye la.. aku nak mengdap apa pla??? oFficemate??? Hamboi...
macam gila kan???

okbai

Me.Inggeris

Haiya.. Department aku sini sebenarnya guna 100% bahasa melayu..
Masalahnya, Next week supervisor aku kemari...
Dan, macam biasalah, Aku kena present dalam bahasa inggeris..
hisshh
So banyak la term yang aku kena cari..
mAcam pejabat daerah, jabatan perhutanan...
confuse sikit la.. sebab aku ni kurang bijak bahasa inggeris..takat u know me I know you ja la...
haiyaaa...Tolong aku plz...
ketua cawangan = branch chief?? ka chief officer??? macam pelik ja term aku ni...

hendak berbuat apa

currently dalam office dan badan dah sengal dah rasa duk lama lama menghadap PC...
Sudah tidak mampu meliat ke joomla..
Alhamdulillah report untuk empat minggu dah setel. Dah hantar dah pon.. yeay!! nyata aku memang seorang yang pantas..
Wau dah sebulan aku praktikal...
Lima bulan lagi...
wah kaw la.. dah start countdown!!!
student berjaya katakan...
waooooohh baru 5.45... hish

Aku praktikal ni selalu lambat masuk taw..
5-15 minit lewat..
saja ok. Sengaja..
Sebab biasalah budak praktikal.. bukan ada kerja sangat pon...pastu kat government pla tu..
xde elaun kan?? so x payah risau pasal gaji buta.. (boleh ke mcm tu???)

Kejam sungguh jahat... eh... 4.47???
adoyaiiiii....

Haiya

Orang jahat kat kita, 
Tidak Boleh dijadikan alasan untuk kita berbuat jahat dekat orang tu..


Saya yang Lupa

Tadi, saya godek godek Adobe photoshop..
Benda yang saya pernah belajar tidak lama dulu..
saya dah pernah belajar...
Masalahnya bila buka adobe photoshop tu balik,
Saya tidak ingat di mana mahu start...
Kecewa gila.

Passion untuk belajar balik pon sudah tidak ada..
Mungkin dulu sebab terpaksa buat..
Untuk study dan carry mark..
Sekarang ni.. sebab dah lupa dan mahu belajar balik tu
Rasa macam tiada semangat...
Ohhhoooooiii
What happened?

Powered by Blogger.