me and Sabri

Semalam Sabri dah ada da.. CUma baru berjumpa beliau pagi tadi..Mahu mengamuk jugak
Sebab kena jumpa beliau pukul 9.. ello aku kerja pukul 8..
So aku ponteng  kui3x

lapar

Rasa nya kawan kawan rapat aku memang tahu bila aku lapar aku dah macam monster..
Hee. selalu sangat marah bila lapar..
nampak x iklan sneakers yang baru?
"you are NOT you when you hungry"
Lebih kurang macam tu lah..


Selama ni aku kat rumah kan x pernah lapar..
Jangan kan lapar.. Even waktu tak lapar, Bila aku bosan aku buka peti sejuk..
*saja* hobi kay..
Itu mak aku faham sangat sangat la tu..
yang mak aku tak faham bila aku lapar..
sebab beliau x pernah nampak aku ni lapar..
Heih dasar gemuk!!!!

So sekarang ni bila dah masuk keja,
Lain pulak ceritanya..
Sebab breakfast, then gi kerja, Balik lunch, kerja then balik masa teatime
Masalahnya, masa minggu pertama aku kerja..
Aku sangat lapar waktu pukul 12 tgh..
Break pukul 12.30...
so bila dah sampai umah.. aku makan macam orang kebulur yang ada bela jin..
ok?
then petang kalo aku balik umah x minum pape petang tu,
aku menggigil.. macam orang yang berpenyakit kurang gula dalam badan..
seryes...
Takutkan??
Dah bila macam tu..
mak aku pagi2 suh aku makan nasi, then bawak jajan gi tempat keje..
Supaya aku x kebulur..
heihhh GEMUK!

Sabri Namanya

Sabri Namanya.. Hahah
Yang akan wat visit sini next few weeks (me actually hoping this week)
and will be together with me until duh~~
jangan terkejut..
Beliau kecik je.. Putih dan comel..
cukuplah buat teman pegy balik keje..
Teman d keningau since sekarang aku rasa tiada berteman dikeningau ini..
Sunyi sepi..
Ni yang buat teringat kst geng palapes and geng ICT...
Aku takde kawan nak lepak selain kazen ngan adik adik aku..
My.. so bosan.

Alhamdulillah

Hai.. saya tengah praktikal..
Tapi ada satu PC tu nak copy 17Gb needs 40 minutes to complete..
So I Curi tulang.. Okeh?
Hari ni hari jumaat... Semalam baru buat 1st week report..
Nasib baik ada kawan2 yang sedia membantu
Bagi aku rujukan.. Heee thanx kengkawan..
Semalam jugak aku rasa sedikit down,
Sebab sebelum ni, Technician tanya aku, pandai format PC ke??
Aku jawab tak tahu..
standard la sebab aku x pernah buat dalam kelas..
Lainlah kalau laptop sendiri,
ada jugak la sekali dua aku pegy jahanamkan ia..
then semalam beliau tanya lagi,
Pandai tak sambung wayar cable ngan kepala cable..
Of course lah tidak tahu....
then aku terfikir, aku je ke budak praktikal yang jawab tak tahu for every technical problem??
Aku je ke?? Nyanyi lagi down masa tu..
Baby are you down down down.. down~~~~
then aku buzz Zati.. since aku nampak dia ja kat FB tu..



Rasa lega x???
Kkan3? thanx Zati... Confident sikit lepas tu...


*Tengah buat Plan.. Ada 2 Plan.. Mohon doakan keduanya..

bertuah Intern dekat rumah

Ini Poyo Okeh...
Last semester, Mostly member aku tengah intern..
So banyak la dorang ni share diorang punya experience dekat tempat kerja..
Yang paling aku ingat bila diorang tak lunch
Sebab dekat KLCC tu mahal
so kena cari alternatif la supaya tidak kebulur.
Aku paling ingat benda ni bila sekarang,
Aku steiap kali lunch, aku boleh balik rumah..
Haaaa~~~ jeles? Kejam ko la...

dalam Purse aku ada RM50 dari minggu lepas..
yang best sampai ke minggu ni duit tu tak luak..
puas hati!!!
Heee~~~~ kenapa aku sangat kejam??? Kenapa?????
Ini sementara saja..
Mungkin zaman kerja nanti sudah tidak merasa..
dan mungkin aku kejam sebab dulu2 aku sangat sangat jarang ada dekat rumah..
Bila member aku balik rumah bila weekend
and aku sorang2 dekat Mahallah.. heeeuuu..
Best :3




Okeh okeh

3rd day of internship..

Masih melihat Joomla 2.5
Sangat tidak suka.. sebab tidak pernah ada basic yang ini..
dan saya tersangat bosan..
Pagi tadi ada orang hantar CPU..
2 bijik.. Okeh sikit la..
Tapi Cpu yang sbijik tu blue screen..
Hambik kaw... mmg bukan kepakaran aku lah...

Dah petang petang ni saya sangat mengantuk...
(@.@)
Berpinar pinar mata ni...

tidak tahu, tidak mengapa, but WHY?

lately, asyik teringatkan kisah lampau..
sejak..
 the week yang aku ada dekat uia..
bila sempat mengimbau kenangan lampau..
yang aku tak ingat..
bila mana aku masih dekat Hafsah..
1st semester 1st year..
1st crush
And the one who come after..
 The one is actually coming before the 1st crush..
 The one who is always texting me.
 The one who starts everything. Fight. Support. Spirit.Dream.
huh... 
Lantas memori lalu menari nari di layar minda..
Buat aku kembali ke ms.Diary yang ada selama 4 tahun dekat uia...
Still, aku tak pernah tulis pasal 'the one' masa dekat hafsah..
tak pernah sikit simpan nama dia masa tu..
aihhh.. why?


okeh.. esok second day! fighting!


Yeahh I've got life...

Semalam start my internship..
Sekian lama tidak bekerja..
Then semalam aku tidur pukul 10.
i repeat PUKUL 10!!!!
new record..
Rasa x pernaah ada record tidur before pukul 12...
huaaaa..
so that is life..
Pagi2 pegy keje..
malam tidur..
haaaa??????

1st day

1st day of internship aku dah start blogging...
x sampai 3 jam  pon lagi dari  aku report duty..
hambik kaw..
I don't know what to do (pengsan)
aku kena belajar joomla..
maiiiii
so, semua workers ada hari ini..
dan ada jugak yang berfacebook...
sebab tu aku sebagai intern x segan silu...
TEROK!
kbai

Try again again and again

Aku akan report duty Jumaat ni.. InsyaAllah.
Tempat kerja takda la jauh, Cuma it is leceh untuk orang hantar aku..
So, tadi aku practice la bawak kereta
Hehe.. Harus la kurang cemerlang..
tangan belum centre katanya..
okbai.

Demam..

Balik je dari KL, aku dapat tahu adik aku Ajiq demam..
So my mom bawak lah dia ke klinik isnin pagi..
Tapi malam selasa demam dia bertambah teruk.
Sangat teruk.. Mata dia dah macam panda..
Dan dia jadi sangat kurus.. SANGAT!
so malam tu, aku ngan kazen aku bawaklah pulak 
pegy hospital kerajaan..
doktor tu macam pening juga tengok adik aku..
Cek suhu 38.5
Tapi demam adik aku macam worst taw..
doktor tu suh cek darah malam tu jugak..
Lama gak tunggu result darah tu..
Sempat balik umah, suh Ajiq tidur lagi..
Then result dia xde apa2 pon..
Risau taw..
Badan dia panas sangat.. Bila malam.. bila siang tak panas sangat pon..
So my dad pulak bawak pegy ubat tradisional..
Tapi orang tu just cakap,
Jangan kena matahari, Jangan makan makanan bergoreng dan jangan makan pedas..
Honestly aku rasa, kalau dah demam teruk macam adik aku,
dah memang automatik tak buat benda benda ni..
ajiq makan bubur saja..

then, pegy lagi dekat satu perubatan tradisional ni..
dekat situ, orang tu cakap, adik aku keteguran..
dah sebulan lebih.. Cuma baru kali ini nampak sakit..

lepas ditimbang tara, ya, ada sebulan lebih tu..
Masa adik aku balik dari rumah member dia tengah malam,
ada 'orang' yang tegur dia tanya arah..
pakcik aku kebetulan nampak 'orang' tu x berselipar..
agak pelik tengah malam perempuan tanya arah tengah malam
tak berselipar..
'orang' tu pulak minta adik aku teman kan dia lalu kawasan depan
sebab 'orang' tu takut anjing..
Adik aku teman la jugak.. Tapi masa tu dia rasa something wrong gak..
sebab even jauh, dia boleh rasa ada yang tarik  tarik dia.. 
Pakcik aku cerita la kat kami ni kan pasal pompuan yang dia nampak tu,
tanya lah kat adik aku pulak..
so macam itu la ceritanya...
aku masa tu pon x berapa sihat sangat lagi..
aku abaikan jer..
Malam lepas tahu cerita tu, mak aku pesan kat aku,
tengok tengok kan adik aku..
takut 'orang' tu bawa benda apa ka..
aku terlupa benda tu.. 
sampai bila adik aku demam. deman yang bukan demam biasa. 


so lepas jumpa pakar ubat tradisional tu, adik aku dah macam ok sikit..
mama pon dah senang sikit nak tidur,
Cuma kena tengok tengok kan juga...

Fikir esok nak bawa dia jumpa ustaz ni..
supaya yakin yang dia betul betul dah ok..



Penantian yang tertunda..







Ku mohon kau mengerti,
cobalah kau tabahkan hati
mungkin disaat ini cinta kita saat diuji
Hak3! 
Baru semalam dapat gambar tauliah..
Setahun lebih menunggu..
Xpe..
OK, skunk tunggu gambar tu sampai depan rumah..
Dan pastu kita letak dalam frame santik2..
ok??
Powered by Blogger.