bengkak dah surut..

lepas eksiden and operation ritu, muka and lengan aku bengkak..
lengan aku bertambah teruk lepas balik sabah...
tangan BESAR gila... macam tangan abang aku..
and yes, abg aku making fun of it.. tsk2~~~
BUt its ok..
aku tahu dia risau...
Even masa kat HKL ritudia kol BB EVERYDAY!!
thats family...
bukan cakap yang lain tak.. cuma bila dia ke abang aku..
agak special sikit...
sebab.. well sebab sejarahnya...
banyak la sejarahnya....
cerita pasal lengan aku yang bengkak,
ianya sudah surut.. Alhamdulillah...
But... bila tengokU know calar yang mak2 selalu dapat after deliver dia punya baby??
thats happen...
dekat tangan aku..
gtaw la mak aku kan.. mak cakap..
"tu la, pegy garu lagiu know what I mean???
heheh.. Actually aku bukan garu sangat pun.. Tapi.. calar tu tetap ada once bengkak tu hilang..
so I know what to expect nanti2 di masa depan kan???
OI!! gatal!!

best heh

stuck dekat rumah..
kekadang menyampah jugak, kenapa time bosan bosan ni,
xde siaran yang menarik...
seriuosly... Tp bila time aku kena keluar masa tu pulak ada johny deep dekat hbo...
aiii
Tapi ada satu movie ni yang aku agak suka..
10 YEARS..
Agak menarik... serious!!!





menghitung masa

its been 2 weeks now..
orang cakap give it times.. Tapi aku ni rasa rasa kurang sabar..
heihhh....
ubat dah nak habis..
kekadang rasa demam nak mari...
eihhhh...
sedey la macam ni...
ni yang aku cakap...
susah nak positive all the time..
dan jadi macam ni..
aku bosan... online, tgk tv... makan dan tidur..
nak reply msg orang memang tak la..
boleh guna tangan kiri je sekarang...
heihhh sedey!
next week akan buka jahitan..
Tapi aku still makan guna sudu tangan kiri...
heih..

aku mengeluh ka???? feeling sorry for myself...

still positive.. doakan..

seminggu lebih lepas eksiden... And now i am home..
it is hard to be positive all the time you know..
bila separuh nikmat yang Allah pinjamkn ditarik..
siku tangan kanan yang teruk itu digantikan dengan besi.. and still adapting new thing in my life.
still tak boleh bergerak banyak..
banyak menyusahkan sekeliling..
tak dapat gaduh, tak dapat nak ikkat rambut sendiri pon..
pathethic..
but i try to be positive..
ada hikmah yang tak nampak..
ada yang aku nampak..
apapun.. aku berdoa untuk sembuh cepat..
dan aku sangat bersyukur bukan nyawa aku yang ditarik masa itu..
gentar.takoot...

hehe


Belum terlambat rasanya mengucapkan selamat hari raya..
Maaf zahir dan Batin...

Erm...
(^,^)

<blank>

#nw Modern Family :) Again..

I'll be back

Hak.. I'll be back???
Okeh esok balik Sabah.. sekejap..
Untuk beraya.. yeah!!!

Just now, We have Iftar with Sargeant Asrul.. 
So Merry-ah.. Awyn,Nia, Pnut, Kak SUe, Aku, Eleng, Rahman, Pat, Apan, Hasif, Sam, Aje and Azam..
Didn't expect it will be this crowded..
Haha..Mersti sebab ada sargeant..
Cannot say 'NO' la..
dengan sargeant sikit berbeza... 
dia kenal kami.. Sangat kenal..
sebab dia jurulatih kami dari mula kami bertatih..
sampai kami mampu berlari..
dan beliau sangat faham kami... Thank You sargeant...

secebis memori  masa junior.. 
Gambar yang gila Epic!!!!

Sebenarnya penat sangat Masa ni... but we did it!!!
Ni semua sebab sargeant.. Buat aku teringat..


K, next story...
Tadi aku pegy petronas.. Untuk tukar syiling. Ya! syiling aku dalam tabung yang far bagi aku..
dapat jugak lah RM95.. kaver sikit aku punya baju raya...
Masa tu Kimi ngan Wawa yang ada dekat kaunter..
Bila dah nak blah tu Kimi tanya ke aku..
Sebenarnya aku x expect dia nak bertanya ke bercakap ke ngan aku... 

Kimi : nak gi mana???
Aku : nak gi Danau..
Kimi : nak cari apa???
Aku : Nak cari baju raya..
Kimi : Ko beli baju raya dekat Pasar????????

PASAR???? aku speechless!!!!



Powered by Blogger.