Huh?

hoh?
 Ok Fine!!!! 
Nampak sangat... Kbye!!

Itu header... ok... Kalau html bleh wat cmni
//<head> hoh?
 Ok Fine!!!! 
Nampak sangat... Kbye!!</head>//

Kalau budak Ict Fahamlah kut...
xpe xpe xpe...
Bulan ramdhan ni cuba berbaik baik saja..
Sebab aku baik #ignorethisplease

17 ramadhan



sekian lama x wat website... sekian lama x pandang apa2 application website...
Last Fyp pon guna eclipse.. tu pon aku tlg far sikit sikit..
Mula mula agak buntu gak...
Nak guna 'joomla' kononya...
Tapi xde ilmu... dan semakin bosan...
last sekali aku buka la web expression...
Yang aku guna masa ImagineCup dulu..
wouu dah setahun....

heeee...
dannnnnn
Aku dah berhenti kerja.Yeay!!!!
So lets focus betul2 dengan yang ini kay!!!

Next week balik!!!!

Lepas setahun


Owh yeahhh???
Ni gambar tauliah tahun lepas yang kami tak dapat lagi..
Lama gak nak menunggu..
Aku dengar tauliah tahun ni dah dapat..
hrmmmm
Well ni 1st and final draft..
Cik siti ngah cek ada salah ke tak dekat nama nama tu..
dan aku malas nak cek.. nengok nama aku betul ok la tu #selfie

Haihhh Sabtu lepas dinner ngan dorang2 ni..
Pat x boleh blah....

dan aku termakan jgak ngan pujukan beliau ni..
heeeee
dan ini la kerja melantak kami..
gambar dicuri dari FB DD


haaaa nak tidur balik la...

p/s : watikah pon baru dapat hari ni.. dan ianya sangat besar...
p/s : Sebenrnya mustakim Abd Rahim dan anaknya ada kat belakang tu.. dia tgh dodoikan anak dia..
p/s : bila la nak kumpul mcm ni lg??? heartache..


#Friend #Skod #Family #Palapes #Tauliahbatch31#Iftar

aku dan kerja lagi

Semalam dah bagi notis berhenti kerja..
dan lepas sikit argument..
Bos tanya macam macam
dan aku tetap nak berhenti...
segalanya senyap..
Heeee...

semalam... Aku keja petang... Tiba masa nak berbuka tu,
Ramai pulak customer..
Memang ramai..
Dah nak masuk waktu pulak tu...
Aku dah cuak dah...
cuak sebab dah nak masuk waktu..
cuak sebab customer ramai..
cuak customer x sabar..
cuak sebab customer aku perangai  macam ni..

Customer 1: dik nak maxis RM10..
Customer 2: Dik, Nak IDD RM 15 (Ha??? DG rupanya)
Customer 3: dik, Dunhill satu, Gambar kaki (NI lagi satu)
customer 4: dik, Maxis Rm30.
Epay dah la ada sebiji ja.. satu topup nak amik masa gak r nak wat
NI x kira lagi yang datang bawak barang.. Air minerel la..
customer yang barang 1 bakul.. memang mencabar gak semalam..

Xpe xpe... rilek rilek.. Memang dah x pandang kiri kanan..
cuba jugak.. cuba jugak nak maniskan muka..
cuba jugak..
Then bila aku bagi topup kat abang yang minta maxis RM30 tu,
aku cakap la mcm ni.. protokol ye..
"terima kasih datang lagi"
Abang tu pandang ke aku..
"terima kasih dik... selamat berbuka puasa" senyum mesra..

okeh.. customer faham.. agak lega sikit..
bagi aku semangat untuk cuba bagi servis terbaik disaat 2 minit sebelum azan maghrib..
terima kasih pada customer yang faham itu...


dan semalam jugak...
Aku agak monyok masa awal awal masuk keje..
then ada customer tu, depan aku..
Bukan aku punya kaunter pon masa tu..
dan bukan dia pun yang serve masa tu..
Tapi beliau ni regular customer...yang memang selalu nampak aku..
dia cakap macam ni..
"eii adik, x senyum pon"(nada bergurau)
Aku automatik berubah wajah...
wajah ceria kut... Mata besar.. Hak3..

Tadi..
ada customer..
Ni napa jerawat naik banyak ni???
Aku pon macam HA???????
okeh...

Tadi Bos...
Ada drop tak? tanya kat Rahman...
pastu
"Awak???"

tunjuk ke aku..
AWAK?????
like seriously?????


kim lagi x boleh blah..
dia sampai tadi, Rahman dah habis kira stok..
dia macam impressed la..
Aku bangga ah.. sebab akua yang supervise Rahman kira..
Even dia tataw kan???
pastu, masa nak balik tadi..
aku nak beli topup...
tetiba dia...
"la la lalaaaa lala lallaaaaa" (lady gaga punya lagu tu)
Aku serius tataw nak respon macam mn...



Turn out.. aku sayang sebenarnya kerja aku... kan?

Decided!

So, lepas dapat reply dari sana pagi tadi..
Saya buat balik kira kira..
Memang itu kiranya apa yang saya buat 2,3 minggu ni...
dan Kira-kira aku begini..

Berhenti kerja next week..
Siapkan aku punya project kaw2..
Raya nanti BALIK!!! (Gila x balik?)

Then, aku Kol mama.. and she said "carry on"..
haa....
So, aku buat surat berhenti kerja lagi sekali..
dan hopefully kali ini x kena reject lagi...
Bos.. I am sorry.. I have to..
heeee...
Frame boleh bawak balik!
Tapi berdebar debar lagi.. ;)
Project masih tidak siap..
doakan saya... :)

too many things to think of.

ha.. penin..
Short sem ada lebih kurang 3 minggu ja lagi
dan mebuatkan aku kena rush banyak benda..
Project..
Project..
Project..

barang nak kena bawak balik SANGAT banyak!!!!
1/5 darinya dah bagi adik aku..
Biar dia bawak balik raya nnt..
Frame gambar...
Motor...
Buku2...
Haih...

Nak post ke semua??????

IA... yang tak ada respon lagi dari sebelah sana...

HUaaa!!!!

*Nanges kejap*

Que sera sera..

baca belog cik Liza.. miahahaha..
Ok. byebye!!!
Haru tak kalau macam ni ja??? hak3..

ok....

 Buat teman seperjuangan yang Alhamdulillah usai sudah perjuangan disini..
Tahniah.. dan selamat menjalani fasa baru pulak..
kita tidak selamanya kanak kanak riang yang bermain fantasi kan??
sudah masanya kita melangkah ke dunia yang baru..
Takut???? cuak?? kejap je kut rasa tu..
Ha...  ni baru Que sera sera.. What will be will be..
What Will be, will be..
What will be, will be...

mahu menulis lebih panjang tapi serasa ayat yang sama saja ada dekat kepala otak aku ni.. heeee... Hopeless!!!

Just sepanjang 6 tahun ni.. banyak mengajar aku jugak..
menjadi siapa aku yang sekarang ni..
manusia. ha?
okeh...
 kamu tahukan saya sayang kamu...
kamu tahu kan saya tak akan cakap sayang kamu depan kamu..
kamu tahukan saya tak reti..
kamu tahukan saya memang benda benda ni memang tak reti kan????
kamu faham kan???
kamu faham... dan bila bila nanti kamu tahu yang kamu ada lah sahabat saya... di dunia... diakhirat jugak.. InsyaAllah...

ni la masanya kut nak cakap bon voyage?
heeee... ada jodoh pasti ketemu lagi...

p/s : kahwin nnt jangan lupa jemput aku... kalau boleh sponser ak nyer tiket sekali... miahahahahah





Ramdhan 3..

Dah 3 hari berpuasa Alhamdulillah..
Dapatlah merasa berpuasa masa kerja..
Penat jugak la... ye la.. 
Jiwa ini tidak terlatih lagi utk berpuasa di waktu kerja..
Kerja petang ok la sikit.. sebab lepas 4 jam ada break kan...
huh... pengalaman yang lain macam...

Jadual exam keluar hari ini..
And yeah... Aku x balik raya...
Sebab membazir...  heeee
sebab lepas seminggu raya..
Aku balik sabah... InsyaAllah for good...
kind of excited... nervous jugak..
Sebab... Huuuuuu Banyak benda aku tak buat lagi...
meeehahahaa 
Semoga perancangan aku yang ini berjalan lancar... 
InsyaAllah.. 
huishhhh berdebar...

* tengah tunggu waktu berbuka.. sorang sorang... :(

Ahlan washlan ya Ramadhan

Salam Ramadhan..
berpuasa di uia lagi..
Buat kali terakhir.. InsyaAllah... Untuk terakhir jugak dibumi semenanjung ini.. doakan saya..
dan semoga Ramadhan tahun ni lebih baik dari yang sebelumnya...
berdebar debar.. kenapa kan?? heeee :)
Lela cakap dia mimpi aku nak khawin da...
eiii gatal benor... ada kaitan ea???

so... ramadhan tahun ini... saya akan berbuka di tempat kerja..
First time ni... berdebar debar...
hehehe..
Tapi Alhamdulillah.. dah ramai pekerja..
saya boleh bernafas lega...
Imran dah balik.. buat aku rasa lega kuasa 10...
semalam hari 1st dia datang balik..
dan kerja dengan aku..
dan entah kenapa... aku rasa selamat bila dia dah balik...
aku tak perlu ajar dia banyak..
cuma barcode je yang kena ingat kan beliau..
4 bulan bercuti mesti ada lupa sikit..
aku hari tu seminggu cuti lupa langsung macam mana nak turunkan minyak!!!
heihhh tak boleh harap.. mampus kena marah masa tu...
tapi seryes... bila Imran ada aku lega... sebab aku percaya dia..
Bila jaga kaunter aku tak payah nak risau..
sebab dia back up aku banyak...
sebab aku junior dia..
dia jaga kaunter aku, macam dia jaga kaunter dia..
sebab itu la.. aku bersyukur sangat..
nampak macam remeh kan??? Tapi sangat seryes...
LEGA...

btw, ini first terawih.. Jom!!!!
*hari ni cuti kerja.. esok ada 2 submisson... doakan saya... :)


Tiba tiba

Tadi lepas kerja, aku fikir nak settle kan la aku punya esaimen..
KONON ler kan..
Aku pon lepas rehat kejap, Aku buka la segala notes yang aku ada kan..
Segala slides yang lecturer aku bagi, aku bukak ja..
Sambil2 dengar HOTfm, Aku pun mula la menulis.. Nota.. Sikit...
Tiba Tiba masa dengar HOTfm tu, ada iklan pasal THE LONE RANGER...
dan Tiba tiba, Aku ter'kol' orang  minta teman aku tengok wayang..
Tiba tiba aku dah ada kat festival city..
Tiba tiba aku nampak johnny Deep.. (hek2)
Tiba tiba aku balik dan sedar esaimen aku tak siap..
dan aku dah ngantuk.. nak tidur.. nyte!

Kali ini saya sungguh berharap...

Sebabnya... Biar aku saja yang tahu..
bawa hati??? Miahahaha kelakar...
Tidak.. cuma rasa... aku perlu serius..
dan ini keputusan yang serius...
Kian lama merantau...
Biar lah aku balik..
Lagi banyak tanggungjawab aku di sana..
cuma berdoa.. dapat intern dekat sana...
Amin..
doakan saya...




Powered by Blogger.