Aku dan kerja..

Semalam.. dan beberapa hari sebelum ni..
aku berfikir untuk berhenti kerja. Ye la, sem ni aku punya bz macam lain macam sikit. Eop yang banyak kerja, Ecommerce yang aku inde study, tilawah II, dan jugak kena uruskan aku punya IA. So, setelah fikir panjang, aku decide nak berhenti kerja.
semalam, aku taip cantik je notis berhenti kerja dalam bahasa melayu (perluke?).. hek3
dan pagi tadi, aku letak dalam sampul dengan kemas dan bagi kak hetty.
Kak hetty bising sebab aku bagi notis seminggu. orang lain bagi notis sebulan katanya.
Beliau lupa agaknya aku ni part timer je. kak Hetty letak la atas meja bos..
Warghhh Bila pandang surat tu atas meja bos aku cuak je..
sebab mana pernah aku berhenti keja begitu punya formal.
Ye la sebelum ni aku kerja apa ja?
Ni first time yang kerja betul2.. even aku part time je...
Again aku ni part time je..
surat aku tu berbunyi begini..

        Tuan,
        Perkara : Notis Berhenti Kerja

hek34.. Aku google kut macam mana nak buat surat berhenti keja!!!

Dan tadi bila bos sampai, 10 minit lepas beliau dekat meja dia, beliau panggil la aku..

Bos : La, sini kejap.
Masa tu aku tengah ajar Azim budak baru.budak law. budak uia. budak 1st year. yeah aku senior!

aku pun cuak.. Muka aku gelabah.. Alam dah sengih sengih.. Fateen pun nampak berbedar bedar (berdebar debar lah gila!)..
Bos tanya aku kenapa nak berheenti keja.. wooooo
ni aku lemah ni!!!!

conclusion yang aku dapat :
Surat tu balik ke tangan aku. Bos reject surat aku. dia suh aku keja sampai bulan 9... sebab kakitangan tak cukup huaaa!!!!
uargghhhhh!!!!

* hari ni syira last day dekat stesen (T.T) sob :( beliau nak berhenti keja da.. dia bagi notis sebulan awal!
* Kak hetty salah letak nama aku keja pagi esok. aku minta la tukar ngan kimi.. Kimi pulak :
"boleh, tapi dengan syarat lepas ni aku keja shift pagi sampai la habis bulan ramadhan.. "AKU SPEECHLESS!!!
Aku speechless sebab :
1. Bukan aku yang buat jadual
2. Ha??? aku terkejut
3. Haaaa????:  dia gila!!
4. patutnya cakap dekat kak hetty bukan aku la!!!!!

Nilah tempat kerja aku punya environment!! pelik pelik!!


0 comments:

Powered by Blogger.