ini Lagu

Lagu ni semakin menjadi jadi nampak gayanya..
Selalu nya aku nyanyi dekat tempat keja..
Lepas keja, aku dengar dekat bilik pulak!!
wahhhh

Bahwa cintamu tlah merasuk jiwaku!!!


Aku dan kerja..

Semalam.. dan beberapa hari sebelum ni..
aku berfikir untuk berhenti kerja. Ye la, sem ni aku punya bz macam lain macam sikit. Eop yang banyak kerja, Ecommerce yang aku inde study, tilawah II, dan jugak kena uruskan aku punya IA. So, setelah fikir panjang, aku decide nak berhenti kerja.
semalam, aku taip cantik je notis berhenti kerja dalam bahasa melayu (perluke?).. hek3
dan pagi tadi, aku letak dalam sampul dengan kemas dan bagi kak hetty.
Kak hetty bising sebab aku bagi notis seminggu. orang lain bagi notis sebulan katanya.
Beliau lupa agaknya aku ni part timer je. kak Hetty letak la atas meja bos..
Warghhh Bila pandang surat tu atas meja bos aku cuak je..
sebab mana pernah aku berhenti keja begitu punya formal.
Ye la sebelum ni aku kerja apa ja?
Ni first time yang kerja betul2.. even aku part time je...
Again aku ni part time je..
surat aku tu berbunyi begini..

        Tuan,
        Perkara : Notis Berhenti Kerja

hek34.. Aku google kut macam mana nak buat surat berhenti keja!!!

Dan tadi bila bos sampai, 10 minit lepas beliau dekat meja dia, beliau panggil la aku..

Bos : La, sini kejap.
Masa tu aku tengah ajar Azim budak baru.budak law. budak uia. budak 1st year. yeah aku senior!

aku pun cuak.. Muka aku gelabah.. Alam dah sengih sengih.. Fateen pun nampak berbedar bedar (berdebar debar lah gila!)..
Bos tanya aku kenapa nak berheenti keja.. wooooo
ni aku lemah ni!!!!

conclusion yang aku dapat :
Surat tu balik ke tangan aku. Bos reject surat aku. dia suh aku keja sampai bulan 9... sebab kakitangan tak cukup huaaa!!!!
uargghhhhh!!!!

* hari ni syira last day dekat stesen (T.T) sob :( beliau nak berhenti keja da.. dia bagi notis sebulan awal!
* Kak hetty salah letak nama aku keja pagi esok. aku minta la tukar ngan kimi.. Kimi pulak :
"boleh, tapi dengan syarat lepas ni aku keja shift pagi sampai la habis bulan ramadhan.. "AKU SPEECHLESS!!!
Aku speechless sebab :
1. Bukan aku yang buat jadual
2. Ha??? aku terkejut
3. Haaaa????:  dia gila!!
4. patutnya cakap dekat kak hetty bukan aku la!!!!!

Nilah tempat kerja aku punya environment!! pelik pelik!!


Penat

Penat dengan kerja.. penat dengan study..
penat dengan segala galanya..
Bulan ni saya banyak cuti dan banyak short..
bayangkan penat keje untuk cover shot saja!

malas mahu bertekak..
malah lagi mahu memikir..
cuma aku tahu manusia memang banyak silap..
haihhh *sigh*..
semua orang ada masalah... agak agak pun..
bila orang  rasa dia saja ada masalah..
penat kuasa dua..
berfikir untuk berhenti kerja..
bulan depan... dan berharap kak wati balik...

jerebu jerebu jerebu everywhere!!!

dekat kl pon dah berbalam balam penglihatan.. mcm mana agaknya keadaan johor ye.. harap harap semua ini berlalu dengan cepat.
ofis2 dekat uia pon semua x bukak.. bukan sebab jerebu ja.. sebab system down.. harap2 prereg kena extend.. banyak urusan ak ni..




again..


 

fly again.. again.. huh... pagi td mama rhantar sampai stesen taxi.. xleh nak mengada nak minta hantar ke airport.. weekdays kan.. semua orang keja.. ak? ya aku tinggal keja aku lebih kurang seminggu.. hehe nak wat cne kan??  balik pon x sampai seminggu.. aiyak!!
itu sungguh mengada.. 
result keluar semalam.. dan aku bersyukur.. really... bukannya colorful.. cuma kena sedar diri.. hekk... dengan apa yang ak dapat teringat balik kisah jatuh bangun dulu... 
teringat betapa lumpuhnya dulu..
perit... dan sebab itu dengan apa yang aku mampu capai aku sungguh sungguh bersyukur.. terima kasih ya Allah atas perjalanan ini.. atas hidayahMu ya Allah.. sungguh jatuh itu perit.. bangun itu payah.. tapi bangun jugak.. biar aku tidak berlari.. cuma merangkak tergagah jugak hati.. 

wah kau la!!! bunyi macam dah habis study!!!   sikit ja lagi.. you go girl!!! 

Win RM1,000 Malaysia Vouchers




Ada makciktu paksa aku wat semua ni... maafkan sayaaa


Win RM1,000 Malaysia Vouchers

bye key el.. c u again

yeay. dengan jaya meloloskan diri dr tempat keje petang td. mkn jap then bergerak ke sini.. huaaa kak wati text td.. rindu ngan beliau..
syira bising sebab aku pergi masa x ramai orang. dengar kimi mengadu penat. kak hetty stress. yang lain dah start nak sakit2.... bos main golf. okeh...
kesian... tp tahu bila sampai rumah dah x ingat ngan keje da.. kejam!!! pang pipi sekali...
wahahahaha...

nota kaki: our story might be different.. but it is still the same.. and as long as i am in this path.. i know i'll never going to hurt anyone...
stop judging stop making ridiculous assumptions.. through these years u should've know me well.. and deep down.. i miss you... too.







seperti yang dijangka

Yeah.. Aku balik. esok..
expected la.. kah3..
Alkishnya semalam, kami 6 orang ada shot 5 rat..
Gila shot banyak..
aku penat!!!!
masalah nya sebab aku rasa bukan aku punya salah shot sampai macam tu punya banyak..
ya... kalau shot, gaji kami berenam akan dipotong..
Aku penat kuasa 2..
sebab memang bukan aku punya salah aku kena bayar..
penat... aku cuti2 ni nak rehat..
Nak rehat sangat3... shot banyak2 ny bukan bagi aku rehat..
Bagi aku headache je..
then aku pun rasa baik aku balik..
At least dekat rumah, gaji xde, xpe...
aku leh makan banyakbanyak..
tidur banyak banyak...
tengok tv puas puas...
online banyak banyak...
jalan banyak banyak...
kalau x balik pun aku rugi je..
kan/???
logik x???"??
so mama pun cakap..
"balik la..." yeyaaaaaa....
Happy..
Ya aku akan balik... Balik sabah...
Rindu...
Aku balik sebab aku rindu...
rindu...
OMG aku berdebar2 *tetiba*

Okeh.. last sekali, kami TAK Shot pon 5rat tu..
Misplaced ja...
Tapi... dah aku cakap nak balik...
mana leh undur.. hak3... aku balik














post utk shira

yes shira...
ini memang tuk kaw...
juz wanna wish u selamat malam and sweet dream..
bengang x?? hak3

Do not judge!

Semalam, lepas sejam sembang ngan Lela,
Aku approve request Abg faruq aku semalam..
lepas setahun!! gle lama aku marah..
aku bukan marah...
tahun lepas aku sangat kecewa..
But then.. lepas sembang ngan lela,
aku approve dia.. dan aku tahu,
asal ngan lela ja aku yang jahat ni jadi baik..
Thanks le' I missed you..
sebelum ni ada ja rasa maw call..
Tapi selalu ja x sempat..
Maafkan aku...
Heeee....

Dan... banyak kisah terluah jugak..
I didn't judge.. For whatever it is..
Our story might be different..
But it is still the same.
doaku yang baik baik saja...
sungguh aku rindu...
Tapi aku tidak mahu berpaling...

my big little brother


Here my little brother..
dah besar panjang..
dah 18 tahun??
18 tahun???
aku tetap rasa dia macam 9 tahun..
Yeah that's how I treat him..
Bila bila aku jumpa dia..
jarang sekali berjumpa beliau ni...
Happy birthday dear Akoi...
Kakak love you.. hak3...


Family yang sebelah pantai timur.


Aku memang selalu taw balik rumah puteri..
Even dia duduk dekat besut tu.. aku memang selalu balik sana..
Kira Family dia dah macam family aku dah..
Parents dia pon aku panggil ma & abah..
sweet kan aku... =)) Kah34..
Okeh.. Alkisah nya petang tadi aku keje..
Tetiba customer yang nak bayar minyak kat aku tu, Abang Adi..
Abang si puteri ni la.. 
abang Adi kut!!!!
ntah kenapa aku gelabah gle nak mati...
seryes... dan obvious gler...
Ni semua salah puteri bila dia cakap abang Adi tu garang..
ye memang beliau garang... ye ke??maaf ba di..


Masa..

Terbaca post Amir.. terkesan kat aku..

We all have our own scars,
 From loving someone too deeply. 
From wanting to protect someone too much.

Cuma kekadang aku teringat..
cuma kekadang aku 'ter' rindu.*senyum pahit*
sentiasa berdoa..
semoga kamu baik baik saja...
dan yang baik saja...





oh bulan...


View dari tingkap bilik aku...
rasa bebas!! bebas!!!
Bebas ye~~~ kau ada 2 paper lagi La!!!
DUA kay!!!

Suka ngan cuaca lately... Awan biru..
Hik3... kekadang bila nampak bulan..
Ok fine... 
Dulu aku gelak 
Bila Nan cakap kat puteri masa kat kelantan..
"cantik Bulan tu"

Hak3 aku pegy bantai gelak..
tataw kenapa...
dan sekarang macam cursed!!!
Sebab setiap kali nampak bulan, mesti rasa dia sangat cantik..
Subahanallah.. sangat indah... 

dulu kenapa tak pernah nampak??
Nampak je sebenarnya.. Tapi mata tak sejelas sekarang...
(@.@)

Aku merapuh apa ni???????????????????





Powered by Blogger.