adixIII

Sekarang ni rasa ramai dah adik..
Ramai... atau aku memang dah dewasa?
Dewasa okeh!!
selalu customer datang..
baya baya pakcik 30-an 40-an
ckp cmni...
"kak, celcom 10"

aku pun automatik..
"Kejap ye dik.. "Hik3

Budak yang keje sama shift ngan aku selalu buat muka..
dengan aku punya respon..
cakap aku ni perasan dah besar..
c'mon r.. apa salah aku???
Hieee...

Alkisahnya.. esok, ada tiga orang adik akan berhenti keje....
Sebab dah nak masuk kolej masingII..
Owuchh memang biasa orang datang dan pergi..
Tapi ada dua orang ni best sikit..
sorang tu selalu sangat belanja makan...
sorang lagi sebab sebulan dia keje, 2 minggu aku sama shift ngan dia..
memang x pernah bosan..
kecoh stesen tu..

okeh adikII, belajar leklok.. Kih3...


random rant


Heee my sweet cuzzie  n my little bero..
Ni yang rasa mahu pulang..
Mahu balik..
Mahu.. kepingin.. tahu apa kepingin???

week before this sweet cuzzie call
minta teman dia buka bisness masa kaamatan..
Alangkah... 

Arghhh stress...
saya exam...
exam week saya serabut..
Kena wat report FYP..
sampai sekarang x setel lagi...
pastu saya x start cari lagi tempat nak wat IA nnt..
Doa yang baik baik...
semoga yang terjadi baik baik saja..
saya rindu.. rindu sangat...
Nanti Raya saya balik..
or bila bila saya rasa boleh balik..
kan?? weekend?? okeh melampau!



Okeh.. sapa tak tengok lagi matluthfi punya post terbaru?
sila tengok sekarang..
baru pagi td dapat tengok..
sebab semalam internet macam sepot.
boleh mengalir airmata...
bila memang macam itu lah mentaliti orang...
Apapun video ni memang terbaik..
Mesejnya sampai...
dan... sedih...

ok..

GTG... keje petang ni...




Aku pun tak tahu aku buat apa.. heee ngek

Heee sedih bila membuat si teman sedih..
Sedih bila diri suka berdiam..
Namun tetap mahu bisu bila ditanya
"Are you ok?"
tetap mahu bertahan seperti itu..
tidak lagi mahu hati ini luruh
seperti bulan bulan sebelumnya..
sebab sudah penat memikirkan..
penat..

heee I am sorry... aku tahu kamoo faham...

biar...


Letto _ permintaan Hati _


Terbuai aku hilang terjatuh aku dalam
Keindahan penantian

Terucap keraguan hati yang bimbang
Yang terhalang kepastian cinta

Aku hilang
Aku hilang

Tersabut kabut malam terbiasnya harapan
Yang tersimpan sejuta bertuan
Terasa kerinduan hati yang bimbang
Yang terhempas kepastian cinta

Dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas yang terlepas
Pelukanmu bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu

Aku hilang
Aku hilang

Tersabut kabut malam terbiasnya harapan
Yang tersimpan sejuta bertuan
Terasa kerinduan hati yang bimbang
Yang terhempas kepastian cinta

Dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas yang terlepas
Pelukanmu bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu
Bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu

Dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas yang terlepas
Pelukanmu bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu
Bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu


berdiam, bersabar.. berdiam dan bersabar lagi...
Andai kesabaran sudah tiada...
Aku pilih berdiam...

it's ok. As long as i am happpy

 Coz every moment we share together
Is Even better than the moment before
If everyday was, as good as today was..
Then I can't wait till tomorrow comes...

sebab hati mula beralih arah.. 180 darjah..
kbai


lapa

pegy cafe tadi. tapi masa tu mamak corner tutup pulak. ak pon pegy la mana mana corner yang ada.
then tengok menu.. aku cari maggi goreng mamak, tapi xde, g corner sebelah.. jual western pla..
patah balik gi corner yang sebelah tu.. 5 minit meliat menu ja.. penjaga situ pun sambil main game kat enset jeling2 aku..
rasa awkward gila..
alah...
then dia bertanya aku bertanya
"nak cari apa?"
"maggi goreng mamak tak ada ke?"
"ade."
"nape xde kat menu ni"
"nape x ckp je?"
"erk" okeh...

tadi masa keje..
"rom-mel-liya" -customer-
automatik aku tengok name tag (pehal pla?)
"nama betul awak ke?"
"a ah"
"pelik"
"erk" okeh...

masa bayar milo 1kotak kat kaunter. ngan cashier..
"bpe?"
"3.60"
"haaa???"
"bukan nak amik 2 ke? satu utk saya?"
"erk..." okeh...



pou ku terbiar.. kesiann

nasi goreng kampung

semalam sebelum pegy keje kak bar bagi aku tapau nasi goreng kampung yang beliau goreng sendiri. suwit kan?
dan malam ni. aku tidur banyak dari keje.. entah bengang ke tak si kimi aku tataw.. kesian gak. tapi aku rasa aku demam sebab main hujan semalam. ok ini gedix..
dan bila da bangun aku panaskan nasi itu dan makan pulak.. wahhh ini meman aku yang suka makan dan tdur.. kan? ok.. makan jom


lama

yeahhh i know i know. buku ni da lama. cuma ingin menambah collection. masa pegy pesta buku ari tu, Anthem xde stok... tp aku nak jugak habiskan voucher buku kat JS ari tu.. yeayyy gle lama aku x membaca.. novel. rasa sekarang ni maw baca balik semua novel yang aku ada. tp twilight series dekat rumah. rasa maw balik rumah ja. ramai jugak member yanv balik rumah sebab mengundi. ya i know i know. i tak cukup umo nak mengundi lagi. mati aku kena kutuk ngan azam n hud td sebab ckp cmtu. kah34 percaya la sangat..
so aku x balik..

Powered by Blogger.