how time flies

how time flies. sedar x sedar dah nak 3 bulan aku keje sini.
sengaja amik shift malam minggu ni... sebab banyak discussion saya kena buat. x nak la banyak songeh ngan dak member lain sebab dorang sah2 free after maghrib ke isyak.. x kan ak nak cakap.. x boleh. aku keje.. amboi kaw.. banyak songeh.. nak amik cuti, ni bukan bapak aku punya company.. even ak patt time ja rasa sayang and rasa irresponsible pulak sebab delat sini dah ada jadual nya.. hiuuu
ayen kol tadi.. agak agak dia tengah pujuk aku balik time kaamatan nanti .. sebab dia nak buat bisnes masa tu. like seriously? tapi x kut. aku punya final x lama lagi.. dengan software engineering yang decentralized exam.. hoooo apa mahu jadi la..
and masih berfikir.. banyak benda.. apa pulang ka tidal cuti sem nnt..
nak travel sorang2 nnt.. dah lama x mengembara.. cari pengalaman baru untuk diri ini..
kat mana agaknya ak nak pergi???? sekitar malaysia ja la..

gua punya hobi

sekian lama x merasa excited jumpa buku... haaa semalam pergi pwtc tada!!!!!



Masih mahu membebel

Pukul 1.
dengar lagu dan masih stuck dekat introduction.
X berani buka running man.
Once dah start boleh sampai ke pagi aku layan..
Jangan cari pasal...
(@.@)

Usha usha gambar dalam laptop


Rindu c babang n c yayan ni...



Ini sebab aku tetiba rasa nak makan.. anyone?

torture

Keja ngan Kimi petang Tadi..
so pada siapa yang tahu, aku memang tak bercakap ngan Kimi.
Sebab beliau pernah marah aku sebelum ni.
And bila orang cakap or suruh aku cakap ngan si Kimi
aku cakap
"Tak nak la.. Nanti kena marah" and aku cakap benda ni depan beliau, di pendengaran beliau.
beliau diam je. :p (@.@)

Bila kak hetty datang kaunter kteorang, kak hetty tanya
"korang dah bisu ka?"
Aku ;"tengah menikmati suasana hujan ni kak"

Kak wati : "korang gaduh ka? seorang pandang depan, seorang pandang belakang"
Aku : "a ah"

Dekat tempat aku keje tu, ada sorang akak ni yang keje dekat dekat situ..
selalu datang kaunter aku... atau aku ke kaunter dia..
kak Zurah namanya..
dia tengah mengandung 8bulan ++.. anak kedua
selalu kacau perut dia.. sebab itu anak kedua..
Aku : "akak tau tak anak kedua ni degil, keras kepala.."
Kak Zurah.. "a ah, tahu, degil.." :p

DInner ngan Kak hetty n Kak wati..
seronok ada orang belanja.. ngan kuih POU.
I Love POU..

Mieta dah balik Kedah.. Tapi dia masih merajuk kat aku masa dia balik kedah. Aku pon tak tahu apa salah aku.. lepaking ngan mieta, Pnut, Nia, Faiz ngan Mus dekat reading room makan KFC.
huaaa rinduuuuuuuu!!!
Cepat dan lambat yang aku rasa berlalu macam tu sahaja...
Shopping beg, n blause dekat Pnut..
hua234seronok!!!!

ok la.. time tuk buat assignment.. kbai!


adix partII



pernah tak tengok Iklan zalora ni???
aku memang rasa inilah iklan yang terbaik...
okeh...

19hb april kan birthday mak aku..
Happy birthday ma.. Love you..
so, aku yang ada diperantauan ni berfikir la..
present tuk mak aku...
then ternampak zalora.com.my punya website..
aku suh la dik aku BB tuk tengok kan, mana handbag yang best tuk mak aku..
Ni aku yang introduce dia Zalora ni..
zalora ni, kalau kita purchase more than 75myr, dia akan bagi free shipping..
and for the registration dia bagi coupon 20 inggit..
dia punya barang2 pon okeh... (tetiba promote)
kah3..
present mak aku, aku purchase dr zalora ni la...
 
ceritanya semalam. c BB kol aku, 
minta aku belikan dia wedges dari Zalora...

Amboi...
Ni ha!! marah betul aku.. menyesal aku kenalkan zalora ni ke dia.. Tapi wedges ni RM 20 ja...
haaaahhh jeles??? nak tengok zalora la tu pas ni... 
 

adix

semalam ada orang belanja mCflurry OreO yeay!!!!
kisahnya, adik tu bising sekali dan beliau banyak pulak buat salah kat aku punya kaunter...
mungkin beliau rasa bersalah.. tambah tambah dengan aku punya reaksi bila beliau bertanya aku suruh diam. hah padan muka...
jujur aku xde mood je.. tambah bila kaunter ak banyak salah z. tambah tambah la aku down... kui3x.. ko memang kepala angin la!!
semalam dekat traffic light, aku dikelilingi dengan junior palapes.. dalam 7 biji motor gak la.. tapi xde sape yang kenal aku.. hik.. nampak sangat... aku knl dorang pon dr baju dorang2 ni.. teringat masa2 aku junior dulu... :(
okbai!

aku yang bersalah

Last friday sepatutnya kami ada presentation FYP dekat KICT LR2.
Dalam pukul 9 tu, on the way nak ke LR2, terjumpa Wan..


Wan : eh, korang punya presentation postpone next week.

aku macam .. : Huh??? Bila?

Wan : next week, 15hb, selasa..

lor ye ke??? aku dah sampai KICT kut..
 Pegyla Is department.. betul la postpone..
Tapi lepas tu, aku n Far g usha group lain present...
waooohhh tengok dorang present aku agak cuak sikit..
Almaklum la.. presentation..
fed up tengok dorang present..
Aku lagi fed up bila, aku amik cuti for nothing hari tu..
rasa nak balik bilik tidur..
then masa nak balik tu, terjumpa pulak ngan zack..
aku pun cakap la dekat beliau, yang kteorang punya group postpone..
satu group pulak kan dengan beliau ni...

beliau pun  : BILA?
Aku : 15hb...
beliau : 15 hb tu hari apa..
Aku : SELASA (dengan yakinnya~~~)

But then pagi tadi aku bangun.. dan semacam pelik...
HAri ini 15hb tapi hari isnin..
cepat2 bukak email tengok email..


betul la 15hb.. tp ISNIN!! MONDAY katanya
Mampus aku!!

cepat2 text far... dan berdoa semoga zack ingat 15hb.. bukan selasa itu...
huhhh bersalahhh dah la tak da nombor beliau..

kol 2:30 aku sampai meeting room, beliau xde.. mampus aku..
Nasib ada link.. Link nya macam ini..
Pat--->Nisa--->zack

hak3 nasib baik dapat reach...

Tapi beliau: "Utang"

Utang???

HA.HA

tema: curi sikit masa untuk diri sendiri

Last month punya gaji, aku tak belanja apa2 pun tuk diri sendiri..
Pagi tadi, aku bangun agak lewat sikit.. exam pukul 10..
Tapi tah kenapa rasa bahagia sangat bila bangun, aku x payah rushing
sebab masih banyak masa... untuk diri ini...
haaa bahagia...
then tadi bila aku tengok jadual keje, aku kene keje esok pagi..
lor... aku nak rasa bahagia macam pagi tadi..
Heeee... mengigau..
so, aku pon minta tukar ngan orang lain...
dan bila agak2 esok boleh bangun lewat sikit, aku rasa x salah aku tidur gila lewat hari ni..
aku pon pegy la danau, beli 2 helai tshirt!
2 helai (kening double jerk)
heee.. Happy.. TSHIRT JE KUT!!!
balik lewat sikit..
whatever...

Random

Random. just random...

Mata sudah pusing, Namun kugagahi juga langkah ini..
menuju kearah restoran sri Pelangi..
untuk menemani si teman..
Tapi terdengar lagu ini...
Lalu terlalai seketika...

  I'm not a perfect person        
  There's many things I wish I didn't do              
 But I continue learning                                        
I never meant to do those things to you                                        
And so I have to say before I go                                       
 That I just want you to know


Sentap seketika hati ini..
Hanyut ngan kata katanya..
kaki semakin perlahan melangkah..
cuba turut sekali...

I'm sorry that I hurt you                                       
It's something I must live with everyday                                        
And all the pain I put you through                                        
I wish that I could take it all away                                       
 And be the one who catches all your tears                                        
Thats why I need you to hear


Namun begitu kaki ini semakin tiba di Sri pelangi..
Kulihat siteman sudah menanti..
ku ukirkan senyum berharap dia tidak menyedarinya..
biar ia dilubuk hati..
kusimpan...

I've found a reason for me                                        
To change who I used to be                                        
A reason to start over new                                       
 and the reason is you and the reason is you [x3]


for all these time...

fyp




Konon kononya aku busy..
konon.. Tp most kerja cik farah yang buat..
owhhh pedih...
apa aku buat???
esok beta testing.LAGI.
semakin bosan...
lagi sebulan 100% punya testing lagi..
bosan kuasa 100
Doakan kami... 

pou gemok

c pou yang gemok!!!

Deng!

Rasa dah banyak kali aku keje shift pagi bila weekend.. 
sebab mmg weekend aku suka keje pagi,
agak agak tak penat petang tu boleh OT.
Or boleh keluar jalan jalan cari makan...
dan biasanya bila weekend abang bob ada..
dan setiap kali itu jugak la beliau akan beli sarapan tuk kami kami ini..
Beliau memang bijak mencari sarapan yang murah dan sedap..
Pagi semalam aku terasa gila bila dia pegy beli sarapan without telling me..
Aku lapar kut..
dah la pagi2 weekend memang sesak ngan orang..
tiba2, telefon berbunyi..
Hek3, nasib baik beliau ingat kat aku..
Tanya aku nak makan apa...

dan pagi tadi.. macam biasalah, aku kirim breakfast dekat beliau..
so, time sarapan kena ganti2 ngan budak2 lain..
perut aku dah bunyi2 dekat post aku..
tak tahu la si Kimi dengar ke tak..
customer ada je kut yang dengar... 
Kesian kat aku...

so, bila orang lain dah siap makan, aku pegy masuk ofis nak makan..
Tanya kat Abg bob, mana saya punya breakfast..

abg bob : "Alamak la, sori terlupa lalla nyer breakfast"

Aku : "alah!!! (aku frust nak nangis..) seryes la ni??

Abg Bob : "seryes la ni"

Aku : ( nak nangis kuasa 2)

Abg Bob: Tak pe la kejap lg gi beli..

Aku : (Nak tunggu??? )  Tak pe la.. makan lain je.. cepat2 nak lari dr ofis.. nak merajuk..

Abg Bob : tu la atas meja tu lalla nyer breakfast!

Aku : (huh????  jeling beliau) betul2 la ni... ni sape punya? 
 
Abg Bob : lalla punya..

Aku : betul2 la.. tak pe kte leh makan benda lain...

Abg Bob : betul la... memain je td...

HUHHHHH!! muka dah ceria balik...

dasar lalla yang suka makan dan nak makan ja!

pou

ini lah aku.. hak3 saje bg pou aku gemuk mcm aku.. currently dalam kelas cyberlaw.. faham tak perasaan belajar law?? faham x???

Powered by Blogger.