1001

            1001 cerita yang ingin aku ceritakan..
            namun tidak terluah...
            bagai ungkapan cinta si dara buat si uda..
            aduihh malunya...

            Like seriously? jelas sekali bukan aku yang menulis...
            Namun apa kata layankan saja..
            Tak sampai setahun lepas, aku cakap aku Quit kerja dapur
            Means kerja masak memasak.. Ini seryes..
            Why?? Sebab masa tu lepas several trial masakan yang aku masak yucks!
            Tak sedap!!! FRUST ni!!!
            Even bila nak wat cake yang simple gler pon tak jadi..
            Bengang betul aku..
            Aku bukannya reti masak pon,
            setakat sikit2 boleh la... TAPI masa tu, sikit pon tak boleh..
            Then bila mak aku suh masak, aku pass kat adik aku..
            suwit je adik aku....

Aku tak sedar pon kenapa aku masak tak jadi masa tu..
aku sedih je bila aku wat kek pisang (Kek pisang je pon!!) Tak jadi..
Nak makan (T.T)

But Now!! aku punya konfiden dan moto...
Skill memasak sikit pon tak apa..
rahsia dia satu jer, jangan bawak perasaan sedih bila masak!
No! NEVER!!! 
Dan 2, 3 hari ni aku masak, Alhamdullillah ok je..
Seronok bila orang makan habis..
Bila masak tu just ingat benda2 yang happy... 
Paksa ja.. 

Aku merepek ei?? terlebih makan kerepek ni...



0 comments:

Powered by Blogger.