1001

            1001 cerita yang ingin aku ceritakan..
            namun tidak terluah...
            bagai ungkapan cinta si dara buat si uda..
            aduihh malunya...

            Like seriously? jelas sekali bukan aku yang menulis...
            Namun apa kata layankan saja..
            Tak sampai setahun lepas, aku cakap aku Quit kerja dapur
            Means kerja masak memasak.. Ini seryes..
            Why?? Sebab masa tu lepas several trial masakan yang aku masak yucks!
            Tak sedap!!! FRUST ni!!!
            Even bila nak wat cake yang simple gler pon tak jadi..
            Bengang betul aku..
            Aku bukannya reti masak pon,
            setakat sikit2 boleh la... TAPI masa tu, sikit pon tak boleh..
            Then bila mak aku suh masak, aku pass kat adik aku..
            suwit je adik aku....

Aku tak sedar pon kenapa aku masak tak jadi masa tu..
aku sedih je bila aku wat kek pisang (Kek pisang je pon!!) Tak jadi..
Nak makan (T.T)

But Now!! aku punya konfiden dan moto...
Skill memasak sikit pon tak apa..
rahsia dia satu jer, jangan bawak perasaan sedih bila masak!
No! NEVER!!! 
Dan 2, 3 hari ni aku masak, Alhamdullillah ok je..
Seronok bila orang makan habis..
Bila masak tu just ingat benda2 yang happy... 
Paksa ja.. 

Aku merepek ei?? terlebih makan kerepek ni...



Pou





Ini semua salah cynthia yang introduce ak game ini..
Tak addicted pon.. lalalalalala

sungguh Busy~~ 
berharap dapat teruskan FYP ini...

masak memasak.

dan macam ini lah kisah aku. amik cuti 2 minggu dan balik sabah cari bakakuk maw timbak orang2 sultan sulu.. hekkk main2!!!
dah 3 hari dekat rumah, aku bina badan and masak2.. kah2
1st try pavlova huh!!!! aku letak peach je.. cari strawberri x jumpa! marah betul.. heeihh siapa yang cakap aku x pandai masak??!!! siapa!!! baik ngaku!!



mumble #13

Bila pukul 2 ptg saku dapat text dari dia..

aku: Tak kerja ka?

dia : tak.

aku : KENAPA?

dia : Cedera sikit..

aku : exciden???

dia : lebih kurang la..

5 miinit pastu org tu bising sebab kena marah

random song...

Jika memang masih bisa mulut ku berbicara
Santun kata yang ingin terucap


Kan ku dengar caci dan puji dirimu padaku

Kita masih muda dalam mencari keputusan

Maafkan daku ingin kembali

Seumpama ada jalan tuk kembali

-Jika-

Minggu ni pasti busy sebusy busynya
hak3 gatal sangat nak balik.. Ntah papa..
okeh2.. Aku.Balik. suka statement yang ini...
awal kan hari ni aku bangun?? awal kan???
Agak betul la dah jadi rutin..
Fikir ari ni nak g keja awal..
Abang Bob bising adik dia ni selalu lambat....
dia  cakap aku boikot dia...
so ak nak pastikan hari ni aku g keje awal...
eceeeeccchhh padahal semalam tidur awal gler nak mampus
pastu terbangun awal jugak.
Ini semua poyo!


 Edited : Ternampak post ni bbrp hari lepas..
x ingat sapa punya post namun  sungguh mendalam...

Gagak putih bila bersama dengan gagak hitam tidak akan menghitam..
Tapi hatinya menghitam...



I am trying



Story behind this image,
Aku ada assignment ni, Creative design technique..
Biasanya esaimen kena suh antar dalam masa 2 week,
so, aku pun buat la sambil lewa..
So, last monday dalam kol 9.00 aku tanya la member aku,
esaimen yang logo tu bila nak kena antar..
Dia pun cakap, masa kelas nanti la.. kol 10..
Haaa... nasib Baik ada software yang boleh buat logo kat enset...
yang penting before class start, esaimen aku siap..
yeayy!! happy34x
tapi sebenarnya, kelas animation technique hari tu cancel...



Trying my best untuk spent masa dengan adilnya..
Try disiplin kan lagi diri yang malas ini...
Try untuk jadi baik.. InsyaAllah...
Doakan saya...

Connected.Distracted

Next.Next week aku balik. Balik SAbah.. yeehhaaaa!!!
Itu ja maw cakAp sebenarnya...
Tiket Murah.. kui3x cuti 10 hari..
BB pun balik jugak...
daaaaa..
airasia+Dg= connection.. hua3..

Last.Last week...
beliau bertanya, kenapa lama x nampak online..
alah sebenarnya, kalau beliau perasan, aku online ja..
cuma sedikit distraction yang buat aku tak pandang handset...
tudiaaa..
 dahhh merapu! baik tidor

Lately

Tadi bos aku masa aku nak balik..
dengan tak larat aku pun cakap :

"balik dulu bos"

Bos:

"okeh terima kasih"

Aku :

"sama-sama"

Lepas aku cakap "sama sama tu, baru aku fikir, itu bos sarcasm ke?

Ahhh alkisahnya semalam, masa nak balik tu, aku cakap ngan bos aku..
Bos, balik dulu..
Bos:

"okeh, bye"

Aku :

"bye, Assalamualaikum"
erkkk

tak tahu la.. masa baru seminggu kerja, bos pernah marah aku sebab :

Texting depan customer,
baca newspaper depan customer
and tak pakai name tag...
 heeee

then aku pun berubah, bila ingat pesan mama  suh keje lek lok... :)

so lately, bos pon dah tak marah2.. Tapi bila setiap kali beliau ada dekat kedai, jantung aku jadi sakit...
Bunyi macam ada crush je aku ngan bos aku ye??? hak3 gelak guling2.. anak bos sama baya ngan aku woiii!!
sebenarnya aku sangat takoot akan beliau...



Sue cakap, ecah cakap, selepas 40 hari, ianya akan jadi rutin... dah genap sebulan kerja...
tinggal lagi 12 hari.. experiment...

G.U.S.A.R

Gusar bila tengok dekat FB,
Isu pencorobohan Lahad Datu..
Sedih bila benda macam ini jadi..
Lagi sedih bila masa masa macam ni,
Politik pula dikaitkan..
Tiada sensitivity langsung..
Fed Up!

Semoga semua yang baik baik saja disana..
Buat keluarga dan kawan keep calm and pray..

Sabah tanah airku..
Negeri kita yang tercinta..
Powered by Blogger.