WOidoooo


sapa cakap aku tak pandai masak??? sapa???
Ececeh ko La...
Ini antara benda benda yang aku buat..
Hoitt * tengah tengok Sehingga Hujung Nyawa*


Gue Kangen

Gua kangen banget.. Kih3..
Rasa banyak sangat benda yang aku mahu cerita kan..
Tapi tidak kesampaian..
Hakiikatnya jadi surirumah bukan nya kerja yang senang lenang you know...
banyak kejanya.. hak3..
Walaupun, aku ni agak kelam kabut cuti ni..
aku masih punya zaman2 kegembiraan taw..
ini cuti yang menarik.. sangat3456x...
angkat kening double jerk...

owhh well, last week aku balik kampung..
Musim buah dah tiba ke penghujung..
Masih sempat merasa durian, rambutan, bubuntung, manggis dan cempedak..
Mata kucing dah habis.. ouchhh..
Masa dekat kampung, dengan gediknya aku request pais Ubi kat makcik aku..
dulu Arwah nenek selalu je buat pais ubi ni..
Agak rindu pada arwah...
orang kata, patah tumbuh hilang berganti.. tapi tidak mungkin pada yang ini..
sob3x...
cerita nya pais ubi ini agak special... sebab masa aku dekat kampung tu singkat ja..
so semua orang ambik peranan masing2..
aku ngan aunty Lena cabut Ubi, Aunty Ros ngan Pumpkin..
Cousins aku cari kelapa tua..
And semua benda ni original..
Ubi, Kelapa and pumpkin tu diparut secara tradisional y'all!!
Aku sungguh bangga... Aunty Mimi join sekaki, aku rasa dia la yang bertungkus lumus parut ubi tu..
BANYAK kut!!
heeee so happy bila dapat makan pais yang kami buat bersama2...


Conversation aku dengan cousin aku, Adik Aliff...
Aku : Alif mahu jadi apa besar nanti
Alif: Mahu jadi tukang masak...

wahhhh memang!!! budak berumur 4 tahun tu sentiasa ada dekat dapur..
Bayangkan...


Last week juga, lepas balik dari kg, aku register rebat telefon pintar... agak2 telefon mana yang best??
This week pula aku pergi JPJ dulu.. sebab sekarang dah ada peraturan baru tuk Plat No...
Ari tu aku dapat amaran dari JPJ.. suh tukar plat no tu.. katanya 'FANCY'... okeh fine...

tuka3...

mumble #12

Texting dengan dia...

Dia : tengah buat apa?
Aku : masak.
Dia : Masak apa?
Aku : Masak Lauk tengahari..
Dia : Nasi tak masak ke?
Aku : owh keluarga ni tak makan  nasi
*Tepuk kepala cepat2 masak nasi*

Room MakeOver


Since memed dah besar dan dah ada adik ni, dia dah kena pindah bilik la..
dan jadi roomate ngan keke' dia yang bernama handsome tu..
Ho... Selama 2 hari, aku buat benda ni.. sebenarnya boleh ja siap sehari.. 
Tapi banyak pula la benda yang aku kena wat..
memula bilik ni ada 3 almari, ngan satu katil double decker..
Tapi, Memed ni kalau tidur buas yang amat..
Kang tak pasal2 jatuh dari katil.. so aku pun pegi la stor cari katil single yang lama tue... hak3... dapat3...
dan satu almari kena keluar... banyak sangat tiga tu kan??
Sepanjang kemas bilik dorang tu, memed setiap jam tanya aku.
"La, bila saya boleh tidur sini"
Ho3 med3... 
then Bila dah siap tu, dia tanak keluar dari bilik dia ni..
wat homework sini.. lompat2 atas katil. macam bahagia sungguh kan??? aiii med...



Ini dia adik si Memed.. memed gelar diri dia 'babang'.Babang is abang yang aku pun tak tahu mana dia dapat word yang ini... itu babang.. baby ni Yayan.... Babang and Yayan...

the girl who sat next to me

masa form five dulu, aku antara manusia yang gila gila dari semua benda. Masa tu, walkman diharamkan dekat sekolah aku. gila??? walkman haram beb!!!! sekolah aku novel cinta pun x bley bawak dulu.. bosan kan? ok. point aku sini, aku memang tak boleh kalau tak dengar music ni. dahlah selalu ngantuk dan tidur dalam kelas. ini seryes!!!
pernah suatu hari tu aku tidur masa kelas miss Aisyah. beliau denda aku berdiri luar kelas sampai la habis masa. dahlah depan kelas aku masa tu kelas budak2 pandai lagi berjaya * urgh*
ok ok. masa form five tu boleh dikatakan majority budak kelas aku pengawas. tak pengawas sekolah, pengawas asrama, tak pun pengawas pusat sumber. macam aku. hak45
so pengawas pusat sumber yang suka tidur dalam kelas ni ada masalah mental kalau tak dengar muzik dalam kelas dan dia bawak jugak walkman pegi kelas even dia tahu budak yang duduk sebelah dia adalah budak skema + pengawas. selama 8 bulan aku berjaya seludup walkman aku tu.. aku pun tak faham kenapa tak pernah kantoi.why??? and sampai masa kantoi tu, budak yang duduk sebelah tu, yang bernama Anita jerit kat aku "selama ni ko bawak walkman? aku x tahu??"
aku : erkk????
aku pun pelik sebab kami banyak jugak sembang dalam kelas terutama bila sejarah, qs and bm. dia selalu bangga bila aku siAp nota sejarah which jarang jarang berlaku.

eit! sebenarnya esok aku nak gi kenduri anita ni. yeayyy masa dulu, dia cerita pasal ubin ni crush dia. hebat kan?? dah kahwin da.. congrates Nita!!! moga bahagia until Jannah..

what is done is done


Yeayyy pavlova!!!
So me already finish the exam. Yeayyy!!
And now marathon with tv series copied from DD.. another yeay!!!
yeay yeay yeayyyyy!!!!

Lega rasanya dah siap semua. Tinggal nak packing barang esok and kemas bilik..
lalalala~~~


--> I don't care and I don't wanna know<-- p="p">
--> When I look back<-- p="p">
-->It's like I am the bad person<-- p="p">
--> And I feel sorry <-- p="p">
-->__E.Q__<-- p="p">

2 more!

So Tinggal dua paper ja lagi.. esok, dan hari selepas esok..
apa yang pasti next week aku dah ada kat rumah...
Yeay!!! so, kecik tanya kalau aku join annual camp..
Oh No... tak and tidak...
masa aku utarakan idea join annual camp ni dekat mama hari tu, mama tanya macam ni..
"bukan palapes dah habis ka? " erkkk...


So bubye annual camp!! me going back!!!

Nota kaki : 
Actually we are the one who started the fire. Let the new legacy do what they want. just give them chances to create their own history.bukan ka seharusnya begitu? or maybe I'm wrong.


d Little tour.


Last Friday, aku teman DD pegy amik adik dia kat CFS. Masa kami sampai tu adik dia masih dalam AMF. AMF??? agak janggal... Al-Malik Faisal Hall.. so, kami pun berjalan jalan... sekitar CFS. Huh..
Mdm Azimah kami tak dapat nak jumpa sebab beliau tengah meeting...
SMWP 2 dalam kenangan...
Banyak memori dekat sini.. entah kenapa rasa macam CFS tu kecik je sebenarnya.
wouuu mentang2 ko dah masuk gombak!

Ok study.. another 3 papers to kill. wish me luck..

Just for fun..

Kopipasta..

Ayah: "anakku kalo ujian kamu gagal lagi esok, jangan cuba2 nak panggil aku AYAH lagi..!!"
Anak: "Baik ayah"..
::Esok harinya::
Ayah: "mcm mana ujian kamu hari ini, nak??"
Anak: "GAGAL, BRO!!"

#copy_paste

T.R.I.A.D kuingin kita lama pacaran disini


Try nynyi sekali... part ni..

Neng neng nong neng neng neng nong
Neng neng nong neng neng neng nong
Neng neng nong neng neng neng nong
Neng neng nong neng



seryes kelakar.. Lagu ni best!!

Jenis soalan Techno..

Musim Exam ni, kena la pulun.. yeahhh Pulun hijau pulun...
But I kind of stuck in the middle bila tengok past year question untuk subjek techno...

ni soalannya... first question ni...

1. Private equity does not include :

    a) Angel investments
    b) Venture capital investments
    c) An initial public offering
    d) Mezzanine Funding

ok, so aku pun buka la notes...
sebelum tengok pilihan jawapan yang ada, aku baca la apa
'PRIVATE EQUITY' ni..
ni apa yang aku dapat

Private equity
1. Accredited investors
2. Equity investments
3. Investors network and contacts.

HA.HA
of course la ada jawapannya... tapi aku bukan la suka KBKK ni..
DAMN!



Happy New Year...


Goodbye 2012... N welcome 2103..
View from UIA that I loved most...
Tinggi tinggi gunung kinabalu  Bukit Tabur..



Selama  1 sem, aku biarkan benda benda ni menghiasi dinding lokar... cantik bila benda2 ni ada.. at least itu apa yang aku rasa... dan sekarang kena masukkan dalam kotak.. sebab,
memang kena kemas bilik.. before cuti... mengganggu kekemasan ke benda ni??
I don't know... Tapi tak sanggup nak letak dia dekat tepi lokar bila aku dekat rumah...
Next sem letak balik...




Sadly, tahun 2012, aku terpaksa buang 2, 3 items yang memang patut aku buang *sigh*
keputusan yang aku buat lama dulu tapi baru minggu lepas aku buat..
dan sekarang the one last item in my possession will be return to the owner..
just wait for the right time and miracle (ha?)
doakan aku.. 

aku punya first paper nanti 6hb Jan. Ha.Ha
tak tahu apa yang aku buat sebenarnya...
doakan aku... and all the best pada semua... :)

lastly.. Happy new year.. semoga tahun ini lebih bermakna dan lebih baik dari tahun sebelumnya...

Powered by Blogger.