Cerita Kami disana



Falshback 3 tahun lepas... 

Masa tu mahallah salahudin Al_ayubi baru lagi. sistem pengurusan memang tak teratur langsung dan lebih kurang 3 semesta, budak2 mahallah ni register manual. biasanya kami punya leader2 ni la yang kena register kan kami. seronok. Tapi yang TAK bestnya masa tu, tender cafe pon huru hara.. ada pun tender, makanan tak sedap. ada tender makanan yang sedap tapi tak banyak choice... sikit.. sebab penghuni mahallah ni pun masa tu memang sikit.. dia nak buat makanan banyak banyak kenapa kan? buat rugi dia ja..
so, kami tiada banyak pilihan.. either telan ja atau pergi cari cafe lain. Mula mula tu memang kami pergi makan dekat cafe mahallah lain. entah berapa lama, finally kami dapat satu port best punya.. 
AISYAH TOMYAM depan sm teknik Gombak.


Why?? Why tempat ni jadi port kami budak budak palapes masa tu. well, entah bila mulanya.. kami sangat suka makan bersama.. sebab kami satu skuad. macam satu family.. kawan dan family.. sayang... waktu siang kami busy dengan kelas dan bagai bagai lagi... tapi bila masa dinner, kami makan sekali. masa makan ni lah kami gosip2. skandal2.. bercerita... hal sedih+suka+gila2 dari sekecik kecik benda ke sebesar besar benda kami terima... dan disini la kami boleh bercerita without fikirkan pandangan sekeliling. 
Aisyah tomyam punya servis aku rasa tip top. order laju je sampai dan kami memang rapat dengan orang orang dekat Aisyah ni.. dan dorang dah jadi part dalam kami punya conversation. kami punya kehidupan.. Even teyah yang keja situ pun kami yang bagi nama.. nama dia sebenar fatimah...
Abe pun pernah join kami pergi karoke.. sampai macam tu la kami punya rapat kan...



So, Lately.. bila kami masing masing dah ada haluan masing masing.. skuad aku pun dah ramai yang graduate. dah kerja dan ada kehidupan masing masing. aku, awyn n sue pula dah pindah mahalah... 
erm... dan hubungan kami pun macam jauh dimata.. sob34X... *emo jap*
Bila dah jauh ni, Aisyah pun kami dah jarang sangat la pergi.. tambah tambah lagi pada saat yang kritikal macam ni... sangat jarang. pernah seminggu sekali je kami makan dekat situ.. tsk!
Even macam tu, aku, Awyn n sue, masih lagi selalu dinner sekali.. dimana mana pun.. dan port utama, mestilah Aisyah Tomyam..

pernah suatu hari kami ada conversation macam ni... aku pun tak ingat siapa A, siapa B, dan siapa C.. conversation berbunyi lebih kurang macam ni..

A: 3 tahun kemudian, ada tak lagi kita nak datang Aisyah ni..
B : A ah, masa tu datang, dengan anak masing masing.
C : entah. kan?? *senyum*
A : entah entah kita datang nanti, Aisyah ni pun tak kenal kita
B : Entah entah kita datang nanti, Abe ngan Teyah dah khawin.
C : a ah.. masing masing single kan...

Lebih kurang macam tu la conversationnya.... aku pun tak ingat exact ayat yang keluar masa tu...


Minggu lepas..  aku pun tak ingat dah berapa lama aku tak jejak kaki ke sini.. sebab.. sebab beberapa minggu tu agak busy and... diet   
masa tu teyah tengah amik order kami...
abe lalu dan cakap...

Abe : la, tak tahu ke abe ngan teyah dah ehem ehem? (dia panggil aku 'La'. See???)

aku : Haaaa??? dah nikah??? ( me serkap jarang)

Abe : senyum senyum..

teyah depan aku buat muka tak tahu... apa yang perlu aku assume lagi.. aku fikir dorang baru nak kapel ke apa...
aku serkap jarang lagi.. menyeluk pekasam biar sampai ke pengkal lengan!!!

aku : teyah betul ke???

teyah buat muka tak tahu lagi..

abe: betul la.. tengok cincin tu...

aku : betul ke???

last sekali teyah senyum... 

Betul la dorang dah nikah... bulan november lepas... lambat nya tahu...

so, gambar gambar ni bakal menjadi hadiah buat dorang berdua... 
dari kami bertiga...  hand made album... 



  Ni last sekali awyn yang naikkan serinya.. malam ni ja sepuluh kali ayat ni keluar..
"awyn kan kreatif" adalah satu inisiatif melarikan diri dari mencomotkannya... :)
semoga bahagia sampai syurga.... happy for both of you...


*panjang sangat la pula cerita aku ni.. uwaaaa....

0 comments:

Powered by Blogger.