My sister Engagement


Yo, me teda dekat sana kay!! gambar curi dari facebook mama..  
huaaaaaaaaaaaaaaa wanna go home (T.T) 
really am... 
Yesterday this little sister called me and say sorry that she can't wait for me to finish my exam..




Masri just can't wait, he will be in training for a long time starting on 9th of jan..
so, seharusnya tunang no need lama lama kan.. 
Masih berharap ada dekat sana masa tu..
But No need to be childish and selfish here...
Poor me... 


The whole week, I've been homesick and I cried like a baby when I asked mom how is it going..
Mom said the food was very good!!
Must be my Aunties' cooking.. it must be!!!
siapa lagi kan?? tak sanggup nak tersedu sedu dengan mama, I talk to bibie.. fikirkan better... Tapi x jugak..
Last sekali aku cakap..
K bai! the conversation Ends.

apa apa pun,
  congratulations for you lil' sista...






Aqiqah Al-Fateh


Gambar curi dari facebook Eleng.

Hari ini pergi kenduri Aqiqah Al-fateh.. anak saudara awyn.. Awyn dah jadi mak ngah da..
Sue tak dapat nak pergi, sebab beliau sakit.. keracunan makan dan muntah2 (loya2)
so, aku pon mula mula fikir x pegy la kut.. 
but then ada 4 bapak budak ajak pegy.. so aku pegy juga..
heee.. Al-Fateh ni lahir 10 Dec 2012...
Faham tak maksud aku???
10 DECEMBER!!

*Over*

>>>> EXAM bermula<<<<
>>>>ALL the BEST semua!!<<<<

Matilah kau

agak susah terima lagu ni sebenarnya,
Tapi ada suatu hari tu, aku dengar ada sorang mamat ni nyanyi lagu ni.
sedap pada pendengaran ku...
aku dengar masa tu aku tengah mamai...
sedap suara dia...
sampai sekarang terngiang ngiang.. padahal aku dengar satu rangkap ja..
owhhhh 

mumble #11

dulu kala....

B:      aku ada teka teki.. Nak jawab tak?

Aku : kalau jawapan aku betul, aku nak colonel burger

B :     apa kah nama ianya sentiasa meningkat dan tak pernah kurang. 

Aku tak tahu dan tanya ke dia.. yang baru sampai

Aku :   apa kah nama ianya sentiasa meningkat dan tak pernah kurang. 
            kalau dapat jawab dapat colonel burger.

Dia : boleh, tapi nak 10 burger.

aku terus diam

b.o.s.a.n

Why this picture?? why???

ya Allah.. I missed home... 
Last week, Aku pergi jumpa bibie dekat KL sentral sebab dia dah nak balik Sabah...
Memang selalu sangat clash cuti dengan dia.. supposedly cuti dia 3 minggu ja, tapi dia tambah seminggu*biasa*
so, aku jumpa dengan dia seminggu ja la dekat rumah..
ok... its fine... 




Minggu ni adalah study week untuk warga UIa. Sungguh la sunyi UIA masa masa macam ni.. sebab ramai yang memilih untuk balik kampung*stress*.



mumble #10

The other day... dekat FB... still jauh..

Dia : Pegy la makan. Kan tadi kata nak makan
Aku: Ok Fine. nak pegy la ni..( marah ) FINE.
Dia : Bukan itu maksud saya.. minta maaf kalau salah cakap..
Aku : Diam sampai sekarang *tears*

daa... puteri kuntum melati

semalam izzati : ko sorang je yang tak berapa nak ladies lagi la.. cer pakai skirt sekali sekala..
and today.. ha zati... what say you?? girlish enough??? or not?
heee... kredit to nadila.. sebab.. sebab... ermmmm 
owhh skirt tu nampak menarik!




Ni semua kerja Epi!! dia lepak ngan kami semalam.. huaaaa
riindu sangat dengan puteri kuntum melati...
 big time. 
semalam pegi UM, lawat lela ngan Ain(???)
and then round KL... 
sebeb Epi dah ada kereta.. aku buli la dia bawak aku ni jalan2..
suwit kan... Epi dah nak balik sabah dah. for good. so, ini ja la masanya untuk berjumpa..
dekat sabah lagi susah nak jumpa sebab dia dekat tawau.. oh jauh jauh..
plannya, nanti kenduri Anita, kami akan ada reunion.. oh malu malu..
dah lama tak jumpa.. aku da domok... 
harap dorang tak terkezut...


Brunch... sorry.. gambar nadila tak ada...
nt ea nad....
Why my eyes mcm tu???? x cukup tidur or terlebih????

Cerita Kami disana



Falshback 3 tahun lepas... 

Masa tu mahallah salahudin Al_ayubi baru lagi. sistem pengurusan memang tak teratur langsung dan lebih kurang 3 semesta, budak2 mahallah ni register manual. biasanya kami punya leader2 ni la yang kena register kan kami. seronok. Tapi yang TAK bestnya masa tu, tender cafe pon huru hara.. ada pun tender, makanan tak sedap. ada tender makanan yang sedap tapi tak banyak choice... sikit.. sebab penghuni mahallah ni pun masa tu memang sikit.. dia nak buat makanan banyak banyak kenapa kan? buat rugi dia ja..
so, kami tiada banyak pilihan.. either telan ja atau pergi cari cafe lain. Mula mula tu memang kami pergi makan dekat cafe mahallah lain. entah berapa lama, finally kami dapat satu port best punya.. 
AISYAH TOMYAM depan sm teknik Gombak.


Why?? Why tempat ni jadi port kami budak budak palapes masa tu. well, entah bila mulanya.. kami sangat suka makan bersama.. sebab kami satu skuad. macam satu family.. kawan dan family.. sayang... waktu siang kami busy dengan kelas dan bagai bagai lagi... tapi bila masa dinner, kami makan sekali. masa makan ni lah kami gosip2. skandal2.. bercerita... hal sedih+suka+gila2 dari sekecik kecik benda ke sebesar besar benda kami terima... dan disini la kami boleh bercerita without fikirkan pandangan sekeliling. 
Aisyah tomyam punya servis aku rasa tip top. order laju je sampai dan kami memang rapat dengan orang orang dekat Aisyah ni.. dan dorang dah jadi part dalam kami punya conversation. kami punya kehidupan.. Even teyah yang keja situ pun kami yang bagi nama.. nama dia sebenar fatimah...
Abe pun pernah join kami pergi karoke.. sampai macam tu la kami punya rapat kan...



So, Lately.. bila kami masing masing dah ada haluan masing masing.. skuad aku pun dah ramai yang graduate. dah kerja dan ada kehidupan masing masing. aku, awyn n sue pula dah pindah mahalah... 
erm... dan hubungan kami pun macam jauh dimata.. sob34X... *emo jap*
Bila dah jauh ni, Aisyah pun kami dah jarang sangat la pergi.. tambah tambah lagi pada saat yang kritikal macam ni... sangat jarang. pernah seminggu sekali je kami makan dekat situ.. tsk!
Even macam tu, aku, Awyn n sue, masih lagi selalu dinner sekali.. dimana mana pun.. dan port utama, mestilah Aisyah Tomyam..

pernah suatu hari kami ada conversation macam ni... aku pun tak ingat siapa A, siapa B, dan siapa C.. conversation berbunyi lebih kurang macam ni..

A: 3 tahun kemudian, ada tak lagi kita nak datang Aisyah ni..
B : A ah, masa tu datang, dengan anak masing masing.
C : entah. kan?? *senyum*
A : entah entah kita datang nanti, Aisyah ni pun tak kenal kita
B : Entah entah kita datang nanti, Abe ngan Teyah dah khawin.
C : a ah.. masing masing single kan...

Lebih kurang macam tu la conversationnya.... aku pun tak ingat exact ayat yang keluar masa tu...


Minggu lepas..  aku pun tak ingat dah berapa lama aku tak jejak kaki ke sini.. sebab.. sebab beberapa minggu tu agak busy and... diet   
masa tu teyah tengah amik order kami...
abe lalu dan cakap...

Abe : la, tak tahu ke abe ngan teyah dah ehem ehem? (dia panggil aku 'La'. See???)

aku : Haaaa??? dah nikah??? ( me serkap jarang)

Abe : senyum senyum..

teyah depan aku buat muka tak tahu... apa yang perlu aku assume lagi.. aku fikir dorang baru nak kapel ke apa...
aku serkap jarang lagi.. menyeluk pekasam biar sampai ke pengkal lengan!!!

aku : teyah betul ke???

teyah buat muka tak tahu lagi..

abe: betul la.. tengok cincin tu...

aku : betul ke???

last sekali teyah senyum... 

Betul la dorang dah nikah... bulan november lepas... lambat nya tahu...

so, gambar gambar ni bakal menjadi hadiah buat dorang berdua... 
dari kami bertiga...  hand made album... 



  Ni last sekali awyn yang naikkan serinya.. malam ni ja sepuluh kali ayat ni keluar..
"awyn kan kreatif" adalah satu inisiatif melarikan diri dari mencomotkannya... :)
semoga bahagia sampai syurga.... happy for both of you...


*panjang sangat la pula cerita aku ni.. uwaaaa....

mumble #9

dekat Fb.. Long distance.. long time

Dia:    dah makan?
Aku:   belom
Dia :   pergi la makan
Aku:   kejap. tunggu member habis kelas.. makan sekali..
Dia :   Bila la kita nak makan sekali
Aku :  meh r datang KL.
Dia :   Mummy tak bagi pergi..
Aku :  ha.ha kelakar!!
Dia :   takde la.. panjang umur, i will be there.


* aku terharu.. kenapa?

Sekitar Kenduri Azam


Aku screenshot ja.. Gila malas kau la..
Hak34.. aku tak suka tengok gambar gambar ni...
Tapi sekarang dia tengah menyemak dekat wall...
so kita tutup FB lepas ni...
Lepas ni.... jangan skrg

My dEar Bro

Suatu masa dulu, masa aku cuti panjang. panjang sangat. 3 bulan aku bertapa dekat rumah. aku buat la beberapa kerja yang tak berapa nak berfaedah. aku kerja dekat kilang biskut raya. ehem tak sampai sebulan  sebab... sebab.. masa tu bulan puasa dan aku tak tahan nak mengadap oven. over kan aku??? 
hek45..
Pastu aku balik kampung, balik keningau, balik kampung lagi..
tapi yang paling best, aku belajar main gitar..
adik aku bibie ada gitar.. Tapi dia sendiri tak pandai main gitar. 
Abang aku sorang je yang reti.. 
Tapi nak harap dia ajar aku emang tak la..
so, dalam kampung aku tu ada ramai budak2 yang pandai main gitar.
lantas aku yang si tua bangka ni dengan tak tahu malu minta budak budak ni ajar aku. 
aku malas r kan cerita panjang... 
cumanya ini antara lagu yang senang sikit nak main.
ni 1st song yang aku boleh nynyi full without tengok kord.sebab kord dia senang dan sama saja
kira pro la (konon)
me and bro Ajiq sangat suka lagu ni.. don't know why..
Tapi ajiq, masa aku belaja gitar tu, dia pun join sekaki..
dan sekarang ni dia pro kuasa dua. haisshhhh



obvious sangat suara yang yang letih atau aku memang suck. huaaaaa
wuteva... I love this version.. bawah ni.. creative and genius budak budak ni...





Jimba.Joli


Semalam lepas present FYP, KieQielah tweet pasal the hobbit
and me suddenly dial nombor orang terdekat
me: hey sue, Jom the hobbit petang ni!
Sue : Ok..
wawawauuuwauuuu excited!!
Actually, citer macam ni bukan taste sue, tapi dia beria ia tengok
sampai dekat ending tu, aku cakap : dah habis
she likes : Hahh???? apa ni???

Citer tak habis... gelakguling2.. aku tak bagitau dia citer ni ada kesinambungan *guilty*
having so much fun last night. :)

motif

motif gila kan??? hak54
aku dalam kelas hari jumaat petang.
nice sir, nice!!!
jumaat penghulu segala hari..
alkisahnya tadi aku ada presentation..
owhhh sungguh kejam sir aku..
dicondemnnya segala diagram bla bla bla..
Seryesly???
huaaa headache...

aku bercadang close this disaster week dengan HOBBIT!!!
yeayyy!!!!
anyone care to join??? ohhh no
u can't, dah cukup korum..





19 oficially

I am officially 2+ years old now. kind of arghhhhh 
tension kama~~~ perluka?
bukan tension sebab umo meningkat. no not at all..
cuma nya, apa yang aku dah achieve sepanjang idop ni..
haiyyoo...
so... kena buat satu azam baru. yep! azam baru...
tadaaaaaa




Me.Kedah



Me went to kedah for Azam's reception yesterday. Hiikk.. Ikut kan hati aku rasa berat. Entah kenapa rasa gila seketika dengan kerja yang pandai lah siap dengan sendirinya.. woooo But it kenduri membe kut!!! dan sebelum tu dia dah kenalkan kak Zira tu ngan kitaorang. Aku kekadang tu chat ngan kak Zira dekat FB. so aku tinggalkan kerja aku. tak adil tul cakap macam tu kan??? hee I am sorry.. Budak tak Mature lagi..


Ini sunrise. Our Arrival was a good starting kan?? so beautiful. Indah katanya... 







Tengahhari Ambik Cik Faiz kat Kuala keadh. Awyn n Sue X join sebab kena practice jadi prince arthur. Owh my bad, King arthur.





Yo Yo yang gojes.. haaa






Sword barrel team 






The groom and bride. congratulations.. Bahagia hingga syurga.. Amiin..






Me just in love with the panorama here... seryesly..


  And the sunset..







before Wan's Home... Mee Udang. aku makan tak habis ponn heee ...




we're going back

kejap lagi kol 2 nak bergerak baluk ke kl. dah satu hari kat utara now it's time to face the moments of truth. haaaa me ada 2 presentation and 2 submission next week.. hailioooo sekarang ada kat umah wan. wan sweet je kat umah. dia tengah lap lantai rumah dia time aku menaip ni ha.. sweet kan??? okeh aku lebih2..  
tadi wan : Lalla mati kutu kawan dia takda.
yup, awyn, sue, faiZ, and atox g langkawi. aku seryes tak larat dan terpaksa tarik diri at the very last minute. fortunately suzairey trringin nak g langkawi sesangat. so we just replace each other place..  hoho. so, aku tersadai dekat kedah sebab tunggu, berjalan jalan dengan mereka ni. a little bit tired but it always worthy to visit our sqod's home. macam hari nei, aku dah lawat rumah azam, fath and wan.. 
tomorrow they will continuing their journey to perak and doing some mahabah visits. okey. me, ada banyak kerja. sila sedar diri. u r not even invited for tomorrow trip. kui3 macam ko nak kan la.

nota kaki: sometime we need to talk, not to our bestfriend. and after sometime chitchat dengan dia dekat fb, dia cakap aku ni memeningkan dia. what??? aku terus marah. 

Duyan crepe or duyan creepy?



Hari ni setelah 14 jam bertapa dalam bilik, me memutuskan untuk membuat misi mencari durian crepE ini.
arghhh malas cerita panjang, aku akhirnya dapat membelinya dari setapak.
Akak hanise kut yang jualnya...
yes, tidak dapat dinafikan, ianya memang sungguh sedap. 

Nota tangan : my friend once said, bersabar hingga kita ke syurga sabar.

… Dan para malaikat masuk kepada tempat-tempat mereka dari semua pintu
(sambil mengucapkan); keselamatan atas kalian berkat kesabaran kalian.
Maka alangkah baiknya tempat kesudahan itu.
” (QS. Ar-Ra’d [13]:23-24)

khilafnya aku.. 


Me.And.So-Called-brothers-team.


Nice! Sempat lagi nak tangkap gambar.. NIce.. LOve this picture.

So! lepas dua hari my abang Faruq terlantar dekat hospital, baru hari ni aku dapat lawat dia. 
I am sorry.. BUt Alhamdulillh 2 malam sebelum tu never failed calling him.. duh...



Okeh. Ini ubat yang beliau kena makan sekaligus. Owh scary!!!
Lepas dia punya operation semalam, Doktor tetiba suspect beliau ni ada penyakit TB.
Owh damn! 
Harap2 tak betul... Get well soon bro...


And then lepas lawat beliau, ini la makannya... Me, hazwan, Hasif and Aje pergi cari durian. Haaaa
memang. memang ikut hati aku nak makan jer banyak banyak.. tapi sebenarnya, aku tak makan tengahari dan sarapan biskut cream crackers je,so aku stop... banyak gak makan sebenarnya. ko memang cari penyakit la!!! memang!


memang semua kaki durian... lupa lak amik gambar kaki dorang ni.. haaaa




me : presentation

urgggh gelabahnya... dah berapa lama aku x buat presentation...
wahhhh
Tiba2 hari ni marah dekat kak sal sebab , sebab beliau la... 
aku kena present hari ni...
aiyooo..
okeh.. GTG...

 
NOta kaki: petang ni mahu lawat ABANG Faruq... heeee....
and, techno sanngat banyak!!!!! 
kalau tak siap minggu ni, boleh bubye dekat kedah...

New environment

Actually minggu lepas aku kena saman.
Well, nampak sangat aku ni antara student yang agak bermasalah. See?? see???
RM 100 untuk 2 kesalahan yang sama!
kesalahan pertama : Laptop tak register
kesalahan kedua : Kettle tak register...
c'mon, what the  (ehem)
Aku dapat notis before dia saman. OK FINE!!!!
Fellow yang aku tak kenal. Principle pon aku tak kenal.
mereka apatah lagi.. pasti dan yakin tidak mengenal student yang tinggal sini..
duhhh~~~~
so, Aku positifkan diri... Positif..
Cuba sabar, Yakin pada ketentuan... itu bukan rezeki aku..
BUkan rezeki.. Pujuk diri...

Tiba hari pre reg aku tak boleh nak prereg!!!!
Cuba positif lagi sebab pre reg ada berapa hari..
BUt somehow, aku counter balik... dalam hati
100 ringgit untuk laptop n kettle yang tak register?????????
 beli kettle pon tak sampai 50 ringgit kay...
Nak mengamuk dekat mereka yang saman takut kena cop kurang ajar.



I want Mom. I really need mom..



Ho yeahhh

Memang aku marah. memang, tapi takkan nak marah marah masa orang tu tengah sakit.. Be mature!!!! hoho apa aku membebel ni.. okeh by the way, this week agak kurang sikit bebananya...
FYP report selamat je hantar. O yeahhhhh
Bebel apa lagi????

checking for my random picture folder...


Owhhh... Maw balik rumah!!!*memberontak sendiri*

mumble #8

Dalam kelas..
 aku: sir, bla bla bla (tanya soalan)
 Sir : Bla bla bla (menjawab soalan)

 dia text : Bla bla bla (jerk)


* new week.. new day...
a new vision.. All the best!

sometimes normal. Mostly not


friend of mine : even airplane can be hijacked
what a nice words of advice...

mumble #7

masa buat kerja rumah calculus
dia call,
dia : Nak pinjam calculator, calculator i hilang
Aku : Ok.. lepas 30 minit, i x siap lagi.
30 minit kemudian, dia datang..
Aku hulur calculator yang bukan milik aku.

Powered by Blogger.