Kak zack.



One of my besties will be married soon.. huaaa stress!
Tudia Siti Zakiah a.k.a Kak Zack berbaju kurung purple dan berselendang brown..
Dalam kami berdua belas ni, dia lah yang pertama yang akan menamatkan zaman bujang.
Unexpected? huh gitew, Tapi sebenarnya memang lecturer kiteorang dulu dah bagi warning orang yang pendiam macam kak zack ni la yang akan kahwin dulu.
masin mulut madam yer...
so kelantan lagi!!

*Nadhir punya kenduri sama tarikh ngan kak zack.. Kat SAbak Bernam.. Kalau la badan ni boleh bahagi dua kan? kan3?? 
pape pon, Tahniah kepada yang sudah berkahwin dan kepada yang bakal berkahwin.
Moga bahagia hingga syurga.. Amin...


Flashback



Flashback~~~
Masa kami intermediate dulu, annual camp kami dekat hutan berkelah pahang.
It was such a nice place, malangnya, peringkat medan kami tak boleh pulak nak bawak gadget.
so tak ada gambar.. ei?? ada lah!! tapi tak taw letak kat mana..
Masa kem tu, membe saya kena tawan..
JL cakap mcm ni
"teman gome, puteri dah kena tawan" (style org perak. eh? mcm tu kan?)
saya masa tu dekat belakang tenagh nak tidur terkejut 5 saat lepas tu saya gelak..
cari sue, rupanya sue dah dengar..
kesian jugak..
Tapi member yang lain berusaha la untuk culik dia balik dari pengganas. alah pengganas tu jurulatih gak sebenarnya...
sebenarnya bila tengok hantu kak Limah balik rumah ni saya teringat kat jurulatih saya tue..
sebab style jurulatih tu cerita mcm dalam hantu kak Limah la..
aiiii rindunya...


*Hantu kak Limah ni dulu tengok ngan puteri.. Kemain suka dia masa tu..

Jasni


Jasni. macam mulus je muka kan? macam? Ok fine, dia budak lagi...



budak tadika kampung ni...


wif her mom.. ececeh...
saya jadi photographer.. kui3x.. minta maaf, saya jenis lambat sikit dalam memproses gambar2 ini..
tak banyak pun saya amik gambar, dalam 50 keping jer..
huh.. kemalasan...

Sebenarnya, bila dah sampai keningau, baru saya dapat mesej dari sorang member ni.. dia dah pegy JB. what? JB? the day kami balik, the day dia fly..
tak sempat jumpa pun.. 
Again, JB??? 





Tak sama


Balik sabah dan sepmat celebrate makcik dan pakcik nyer birthday,
Happy birthday f or both of you
Enjoy... dan tengah berfikir... 
Present untuk pakcik tak beli lagi. Ha.ha 
memang lemah sikit nak pilih hadiah tuk lelaki... duh...



adrian.yayan.eyan..

patricia the birthday


Happy birthday to you Pat. :)
Nice sangat mem Sharizat sponsor cake malam ni..
bluberrychese gitu.. Taw taw je..


IIUM AIRFORCE CHARITY RIDE.
All the best tuk semua adik adik.  ADIK-ADIK???? ;)
heeee.. Yo-Yo pun ada jugak yang join berbasikal. 
tak ramai, sebab cuti. dan hakikatnya, Yo-Yo yang tinggal memang dah tak ramai..
All the best juga Yo-Yo sekalian.. :)

Buat adik2.. Senior, Intermediate n junior yang saya tak kenal
You can do it! :)
masanya untuk kamu buka lembaran baru dalam cerita palapes di taman budi dan Ilmu..
senior Tak sempai setahun lagi. keep Fighting..
semoga selamat semuanya... Amin..


*i'm going home. cuti .Yeay!

baby.






Cik Didi dan Alya semalam dalam misi menyelamat kucing ini. diberi nama baby, so cute!!! 
dalam beg, bawah meja.. x nak bagi madam Jun nampak..

*abang tengah cari pasal ngan saya punya dad.. ish3...
bunyi mcm dad dah x marah sangat... tp saya malas nak repot dekat abang saya, biarkan saja c labu..

you are Alive!

last week, bila saya masuk kelas teyah text saya. okeh saya pon keluar kelas selamba lepak ngan teyah setengah jam baru masuk kelas balik . teruk ker?

ni gambar kaki tak sampai. besar rupanya motor ni. selama ni tak perasan. suka cik nazri gelakkan saya masa tu.. amacam? ada gaya minah rempit. budak budak shah alam ckp mcm tu la..
you are alive! haha tetiba!

sabak bernam the wedding

tudia, sampai sabak bernam ko jah. memang melampau perjalanan 2 jam. tak pe, makanan sedap.. congrates to Ahmad Muhajir dan isteri, Nabila Hanis.. moga bahagia hingga syurga. amin..
baru je balik dari sana kay.. perjalanan balik lagi melampau! nak 3 jam!! mak aih.. sedar2 pakcik tu bawak kteorang g shah alam.. tape, memang suka meronggeng kan pakcik kan?

spin


The question:
DO you TRUST her?

My answer: 
pusing pusing situ je...

I actually NEVER trust her. 
Not once ever since the lie in her eyes.
The spin in her mouth and the truth I always knew.
And you don't question for the answer you've already knew.

que sera, sera.. 
what will be, will be..
que sera, sera.. 
what will be, will be...

Nota kaki: take note 
it is my problem to write about anyone. it is you problem to guess anyone. :) and you don't question me for the answer you've already knew..


Terumbang Ambing seketika.

Lately Busy sangat dengan hal duniawi. eceh ko la..
Last week, Uia punya Convocation Fiesta.
Ramai gak kenalan saya yang graduate. yang Rasa sekali budak budak palapes la.
3 tahun bersama and disini la berakhir semua.
Sedih gak. sedih.. masa dorang bz dengan convo, saya bz dengan mahallah.
Yup, saya pindah Mahalah..
begitulah takdirnya...
Mahallh baru.juz ok. still rindu mahallah lama..
rindu bilik lama.. hampir 3 tahu saya duduk bilik yang sama.
so bila nak adapt environment baru tu macam budak yang baru belajar berjalan situasinya.
over ker?  tak jugak..
tapi, ini yang terbaik kut.. doakan saya...

*tadi gi meeting palapes. juz suka suka...
dan masih suka.

...


“As time goes on, you'll understand. What lasts, lasts; what doesn't, doesn't. Time solves most things. And what time can't solve, you have to solve yourself.”


― Haruki Murakami-
Powered by Blogger.