padan muka

------------
sem lepas....
S: Siap r korang, next sem kena salute kteorang setiap hari rabu.

Tadi...
K: "asslamualaikum puan!" (K tengah salute saya tengah centre Yang ramai orang tu)

Hambik kaw....

Okey selamat petang. Broadband dah bagi kat bibie so now, saya online dekat general Lab.
Nasib baik dah ada aircond kat Lab ni..
dah tak ada broadband bosan la saya.. kebosanan yang amat..
Kena la saya berusaha untuk menghilangkan bosan...
ok fine, saya banyak mengarut..




prison break... marathon minggu ni untuk habiskan cerita ni ja sebenarnya.. cerita lama yang saya baru tahu kewujudannya... haaaa beshhh sangat!!!!

:(



seriously rindu dengan memed. Sebab tengah tengok merlin. Uwaaaaa maw balik!!!


 Tudia.. MIss Azimah, yang sekarang dah jadi madam Azimah dah pun.. Tahniah madam... semoga berkekalan..
Inilah dia, hari ini saya pergi shah alam tuk attend madam punya kenduri..
Lepas dari shah alam, singgah rumah sarjan Nizam, dia ada open house hari ni..
:)
then Pegy Wangsawalk. Memanndangkan 19hb nanti birthday Norfarah Aziella, apa kata kita celebrate sekali. Happy birthday in advance far... Moga panjang umo and murah rezeki...



This is for the best.

Setelah ditimbang tara semuanya.
saya kena buat keputusan.
Even macam harsh sikit
saya tak boleh nak buat apa lagi..
Ini yang terbaik.. dan saya harap segalanya akan pulih macam sediakala.
maafkan saya...

Desa III



Last week saya Join 1 malaysia Outreach to sabah and sarawak. Program kali ini ditaja oleh 1 Malaysia Dana belia dan juga censerve Uiam. Menarik kan? 
Gambar dekat atas tu gambar Family angkat saya. Ini semua dekat kg Rayang, pandawan sarawak. Ya, disini lah program ini berlangsung. Dari 2hb-9hb september. 
Kami masuk ke kampung Rayang pada 3hb september, hari isnin. sampai je dekat situ, kami pun diserahkan kepada keluarga angkat masing masing. Alhamdulillah keluarga angkat sangat ramah. tak ada pulak saya dengar komplen dari kawan kawan saya. Maksudnya semua okeh. 
Keluarga angkat saya pun best, ayah seorang yang suka bercerita. mak even pemalu sikit, boleh jugak bercerita. adik adik pun okeh.. pemalu dan manja...
Hari kedua , pagi pagi lagi kami pergi menugal padi, join ngan penduduk kampung.
Ehem, sebenarnya saya memang dah selalu sangat menugal padi ni. Ni antara aktiviti saya dekat kampung. so, masa ni tak ada lah masalah sangat. cumanya saya gedik tak pergi curam tu sebab saya pakai selipar. Xde kasut :(
susah lah nak pergi curam dengan selipar, silap langkah parah jadinya. okeh itu alasan.
 

 



Ni saya, Kak Jijah, Abang Ichi dan Syam punya Team menugal. Yang lain dekat tempat lain. terpisah pisah kami... Hehehe seronok menugal? senaman pagi tu...
 






Pernah dekat kampung ni, kami blackout nak 2 malam. malam kedua tu karen dah ada.. dalam kol 11 malam. semua nset dah habis bateri dah masa tu.. Banyak pulak aktiviti yang tergendala, macam wayang pacak. Aktiviti mengecat pun tersekat. kesian dorang :(
Makanan pulak, errrmmm memang sedap. Yang buat saya terharu tu, masa 7hb tu, kami dah nak keluar dari kampung tu, semua keluarga angkat bekal kan anak anak angkat dorang ni dengan lemang dan lauk.. Huuuu nak nangis terharu...
mak saya bekalkan saya lemang 2 batang, Ayam goreng, beras kampung, Ayam kari dalam tin dan 100 plus botol besar.. wahhhhh!!!!gitu..  terharukan??? sayang mak n ayah!!!

well, bila difikirkan balik program ni banyak bagi pengalaman yang menarik. Kawan kawan pun semakin bertambah. Alhamdulillah, harap2 lepas ni dapat lah saya join program macam ni lagi... kan3?

saya tak ambik hati

tadi ada budak misi cakap saya kasar.hah
honestly, saya tak kisah pun...
tapi, masa tu saya sakit perut. gastrik..
tak tau saya nak buat reaksi apa...
bantai ja la kan dengan apa apa alasan pun.. hihi..
nasib baik depan rumah abang Ichi ada shop.. ada jual ubat gastrik..
saya pun menapak la pegy situ..
gedik pulak saya raa diri saya yang sakit sakit sepanjang program ni...
kan? Dan baru saya sedar, selalu kalau ada program,
awyn dan sue yang jaga saya.
paksa saya makan la bagi...
haaaaa...
ish3.... xpe, esok jumpa dorang... :)




tidur 5 minit

tadi lelap kejap lima minit... rasa tak sampai hati nak tidur sekarang..
nanti pukul 8:30 dah nak gerak pulak.. so, nanti ja la tidur dalam bus..
Tadi tetiba seorang member misi ni buka topik pasal khawin muda. Ramai ja sebenarnya member yang sudah khawin sebenarnya. so macam member tu curious banyak benda pulak. dibantu oleh member misi yang lain, pak ustaz ya... kami bercerita la pasal benda tu...
banyak benda sebenarnya yang sebelum ni saya tak pernah konsider pun...
contoh, pasal isteri yang bekerja.
pak ustaz tu tanya,
"Tanggungjawab isteri itu kat mana? Kat tempat kerja ke kat rumah?"

okeh kita sekarang bincang pasal isteri, bukan pasal wanita berkerjaya..

agak betul soalan itu...

baik, saya tahu apa jawapan saya, cuma saya tak tahu tindakan saya nanti...

situasi


alkisahnya, tangan saya sakit masa program tu berlangsung. masalahnya, yang sakit tu ibu jari tangan kanan.. bayangkan kita mau buat kerja tanpa ibu jari.. dapat ka tidak? Cer try angkat pen tanpa guna ibu jari..
so itu lah situasi saya.. jadi tension sangat. an tidak bersemangat..
plaster pun saya tidak ada masa tu...

4 malam





4 malam saya berkampung di kampung Rudan...
sekarang berada di tuah kak jue untuk beristirehat...

owhhh sungguh sakit kepala

semoga

semoga yang baik baik saja..
sudah mahu berangkat..
ya.. tuk program outreach..
for the first time in my life menjejak kaki dibumi kenyalang ini..
Alhamdulillah...
perjalanan yang ini tertulis...
untuk mengenali lebih insan kan?


dan kekadang saya buat tak nampak apa yang saya nampak... duhhhh

daaa...
Powered by Blogger.