BanjirII

Alkisah nya tadi, saya call daddy sebab nak tanya saya punya bookin no which saya dah terhilangkan 2 3 hari lepas. saya ni jarang sangat la nak call daddy. itu biasa, sama lah dengan daddy pun. Tapi tadi saya call juga. sebab Flight saya esok dan saya pon baru je lepas exam petang tadi. exam saya susah gila!!!!
Okeh call daddy..
saya :      daddy, daddy ada simpan ka lagi saya punya booking no.
Daddy :   entah la la, saya lupa sudah di mana saya simpan owh *Ini biasa terjadi
Saya :      owh bah, biar la.. *esok pegy kaunter je la kan?
Daddy:     Flight 15hb kan?
saya :       Huh? bukanla... 16 hb. saya baru ja habis exam ni daddy.
Daddy :    bukan hari tu kata 15 ka? rasa daddy beli 15 *dah sudah

Disebab kan saya sangat la penat tapi saya kena fikir jugak. sebabnya memang daddy saya yang beli tiket tu.. dah sudah,  takkan saya dah terlepas kut. next thing yang saya buat saya call mama dan cakap,
Ma, daddy macam salah beli tiket saya... Okeh saya nangis..
entah kenapa emo sangat2.
pastu, ma tanya daddy macam mana semua tu kan, sebab daddy memang dah misplaced habis dah resit hari tu..
Ma pun pujuk.. saya nangis lagi.. macam mana nak buat. tiket dah habis kut. yang kosong pun 19 hb. Gila nak balik 19hb. Wahhhh tak sanggup!!!!
saya letak phone duk diam2..  rumate saya cuak da.
10 minit lepas tu, daddy call dia kata dia dah jumpa resit tu dekat poket seluar dia. Ha.Ha.
 daddy Cakap: La, comfirm! [ha?] 16hb!
eiii daddy ni... cuak saya...
maw saya TER'raya' dekat kehel tahun ni...

0 comments:

Powered by Blogger.