besok

Yoww
Besok saya dah nak gerak g kota kinabalu.. duhhh
tak suka tul perasaan ni..
eiii
dah tu malas pulak saya nak packing...


*dekat susah, jauh lagi susah..
will see you again..

betul

sejak balik dr uia hari tu, saya tak pernah topup kredit saya. sampai sekarang.. lepas tu skunk ni memang tak ada masa nak lepak kat kedai semata mata nak beli topup..
ini bukan alasan yang saya reka...
dan saya tak return kol org sebab tu la..

30th august 2012


wahai sang pelangi indah muncul seketika..

HeHe.. menghayati bulan kemerdekaan sekarang ni..
ada kaitan yer??? xde kut...
owhh yeah bulan kemerdekaan...
okeh.. saya memang tak ada semangat patriotik ke macam mana? Kalau lah saya tak tengok tv mesti saya tak ingat pon pasal kemerdekaan ni kan..
ada guna gak rupanya iklan dekat tv tu even sekali sekala rasa macam nak marah jer dekat iklan tu masa kte tengah syok layan tv tu.. haaahh...

mE.My CoUsiN.My SistEr




Little gelombon.


sejak semalam Adrian akan dihantar ke saya setiap setiap pagi sebab mak dia dah  start keja balik. kakak cindy dapat cuti 45 hari je. kasian baby ni kan?
Ni la penyebab saya bangun awal minggu ni sementara tunggu aunty fafa siap basuh baju..
tak sangka pulak saya ni boleh jaga baby.. ek eleh..
padahal memed 2 bulan dulu saya yang jaga. sebulan setengah saya jaga dia
sebab masa tu cuti yang panjang..
sebenarnya kalau cuti saya panjang kali ini memang saya la yang jaga Adrian ni..
Tapi bukan rezeki.. 
kenalah orang lain yang jaga yer...
Minggu ni last saya ada kat sini.. ahad ni dah nak fly dah.. arghh 

tudia

budak ni sakit.. muntah sampai 6 kali petang tadi. eiii kesian meliatnya...

perempuan.duh~~~~

baru je balik dari kk tuk antar adik saya pegy airport, sebelum tu pergi shopping dulu.. yup.. ni kasutnya.. thankx doss yang ada 50% diskaun hari ni.. yang putih tu x sampai 15 ringgit. sungguh berbaloi baloi. tu yang berani nak amik kasut sampai 2 pasang. bibie lagi mengada sampai 3 pasang.. wahhh perangai, shopping kasut ko jah~~~~


 dah shopping makan2 plak.. ambik ko, tuk empat orang ni c cukup lagi..




 pas makan baru la antar bibie.. alahai makcik ni, nak nangis la pulak dia.. touching2...


yep

pergi beraya tadi ngan makcik saya.. well, ini rumah kedua saya beraya tahun ni.. yang first dekat rumah mertua aunty pina.. sedey kan? yang ni pun saya yang semangat nak pergi sebab tu la.. nak pergi rumah enchek sheldon saya segan.. :) next year la kit.. hihi
hari ni saya layan suits season 2 .. waaa seronok. adik saya pulak stuck dekat the mentalist.. ehhh lambat gak nak donlod citer citer macam tu kan?
perlu kesabaran disini.. duh...



eiii dia ni hari hari ada kat sini. segan saya nak bertanya 'cuti sampai bila?'
thing is..... arghh never mind..

C.U.A.K


Yep.This is it. menakutkan.tak pernah saya join program macam ni sebenarnya. warghhh excited cuaknyer.
Farahaziella tak join sekali, sama jugak la dengan NIsa..ini kejam.
pape pon doakan saya. Entah kenapa pula saya teringatkan pasal program ni, kacau cuti saya pulak.

* Masa yang menentukan... kan? tapi, dikala kami sedang menunggu?

my lovely cousin

chacha in the house.. comel sangat.. memula bila jumpe kte org shy shy cat jer.. tp bila dengan camera hilang semuanya namun tetap ayu dekat gambar.. seriusly comel sangat. sampai la daddy saya marah dia.. ahah daddy memang menakutkan, terkejut budak tu pergi cari bapa dia menangis.. :) banyak lagi gambar dia ni... aisyah nama dia sebenarnya.. panggil 'buyut' pon boleh..

Triffle


Walaupun tak berapa nak sedap, tak berapa nak cantik.
well, this is my first try okeiy?
Mama buat request semalam nak makan triffle
saya pun cepat2 buka youtube..
Thanx youtube dan juga resepi yang mama bagi semalam...
dah pernah makan la triffle ni..
Ecah selalu je buat and bawak g uia..
Macam nak call je dia petang tadi,tapi saya tak da nombor dia.
okeh kejam kan saya?
Takpe....

--------------------------------------------------
 *someone is here now... hai awak...           
gatal nampak???                       
ni kawan sekampung saya la... tapi...         
susah saya nak cakap...                    
--------------------------------------------------

raya wif sayang100x

selamat hari raya. maaf zahir dan batin.. rasa saya dah text semua orang wish raya WITHOUT exception.. tapi macam ada yang tak sampai.. so selamat hari raya again.. yeay!
saya baru balik dari ranau.. semalam open house kat kampung.. meriah, penat dan mencabar.. penat la sangat kan.. sejak pandai menuang ni, saya memang rajin menuang la.. sampai daddy pon dah tahu dengan perangai saya yang ini. pagi tadi bila saya lambat bangun ( mcm biasa ) dia tanya adik saya 'dia tak bangun lagi?'
nasib baik saya anak perempuan.. daddy pantang sikit tengok anak laki bangun lewat. ini serius.. abang saya pernah satu kali tu bangun pukul 8 dah kena bebel.. padahal abang saya demam kut! so berbalik dekat open house tu, atok saya nak pegy ranau. luanti. luanti ni pusat pelancongan gak la kut.. specialnya tempat ni......... oh malasnya saya nak storey.. so itulah story macam mana kami pegy ranau hari ni.. penat sangat3.. then pastu baru balik rumah.. so now.. home.. nak tido nak tido

what you should do..

this is what you should do. be happy no matter where. if you think that you are unhappy then turn to somewhere else.. or stop being unhappy..

(T.T)

when people asking a question, they do not really want the answer but to show that they really care about you.. yep i do really care. still now and forever will..

adrian sayang

hihihi i'm home. penat gler perjalanan semalam. saya dari uia pukul 7, sampai kat rumah pukul 8.30.. 13 jam!
dah la sesak sngt. dari kl sampai kk sesak sangat.. nasib baik x jammed dekat langit..
ha.ha

lcct

disebabkan musim perayaan, maka ramai la manusia dekat lcct ni...
hohoho sesak sangat3
cuaca dekat luar gelap jer... takut pula saya..
jangan la flight saya delay..
saya bosan menunggu sorang2...
bosan  bosan....

BanjirII

Alkisah nya tadi, saya call daddy sebab nak tanya saya punya bookin no which saya dah terhilangkan 2 3 hari lepas. saya ni jarang sangat la nak call daddy. itu biasa, sama lah dengan daddy pun. Tapi tadi saya call juga. sebab Flight saya esok dan saya pon baru je lepas exam petang tadi. exam saya susah gila!!!!
Okeh call daddy..
saya :      daddy, daddy ada simpan ka lagi saya punya booking no.
Daddy :   entah la la, saya lupa sudah di mana saya simpan owh *Ini biasa terjadi
Saya :      owh bah, biar la.. *esok pegy kaunter je la kan?
Daddy:     Flight 15hb kan?
saya :       Huh? bukanla... 16 hb. saya baru ja habis exam ni daddy.
Daddy :    bukan hari tu kata 15 ka? rasa daddy beli 15 *dah sudah

Disebab kan saya sangat la penat tapi saya kena fikir jugak. sebabnya memang daddy saya yang beli tiket tu.. dah sudah,  takkan saya dah terlepas kut. next thing yang saya buat saya call mama dan cakap,
Ma, daddy macam salah beli tiket saya... Okeh saya nangis..
entah kenapa emo sangat2.
pastu, ma tanya daddy macam mana semua tu kan, sebab daddy memang dah misplaced habis dah resit hari tu..
Ma pun pujuk.. saya nangis lagi.. macam mana nak buat. tiket dah habis kut. yang kosong pun 19 hb. Gila nak balik 19hb. Wahhhh tak sanggup!!!!
saya letak phone duk diam2..  rumate saya cuak da.
10 minit lepas tu, daddy call dia kata dia dah jumpa resit tu dekat poket seluar dia. Ha.Ha.
 daddy Cakap: La, comfirm! [ha?] 16hb!
eiii daddy ni... cuak saya...
maw saya TER'raya' dekat kehel tahun ni...

Rindu dalam dalam

Baru je habis cakap dengan mak. Hehehe miss you maa...
Pagi tadi kazen saya kol jugak.. rindu jugak..
rindu dalam dalam.. rindu memed :) will see ya med..
mama bilang dia x berubah pon even dah ada adik..
so naughty sangat sangat..
Abang saya dah berapa hari ni call saya..
Tujuan? suruh saya yang ada kat KL ni call adik saya yang dekat rumah tu buka pintu untuk dia. Pukul 2pagi! haiiii!!! memang saya ni lonceng pintu ke apa?


Cun

Cun gak bakar mercun sahur nanti :)
agak agak kena tangkap tak?
hehehe ye kejutkan saya sahur nanti...

Pagi Pagi dah stress

Menyesal buka FB pagi ni.
Semua member nak post macam ni
'Yeay! balik kampung!"
arghhh marah betul.
Ada pula yang rajin nak post,
"wah jammed sangat hari ni"
shopping lah tue.. bwek :p
stress taw x? arghhhh
saya punya exam 15 hb..
apa pon tak boleh nak wat...

tunggu kad jemputan

well, saya tengah tunggu kad jemputan dari Miss Azimah yang soon akan jadi Madam! 
Yeay!!! happy.. yup 16.sept.2012. Insyaallah will be there.
Cuti ni ada dua jemputan yang tidak dapat saya penuhi
minta maaf siap siap buat saudara Ahmad Mustaqim dan  isteri
juga buat saudari Suhaili dan bakal suami..
really sorry..  sedih tak dapat nak attend majlis skod sendiri...
cuma doa yang saya kirimkan buat kalian..


okeh.itu cerita pasal kad kahwin. kad raya macam ni? sapa nak bagi saya tahun ni? Nak3!! 
Nak Kad raya.... 
Hari tu wan siap tanya.. 

"nak yang biasa biasa ke yang ada bunyi bunyi tu?"

saya jawab "nak yang bunyi2!"

wan : demand pla...

:p dah tu, tanya kenapa?

** dah nak tidur sebenarnya tapi dapat mesej dari sports, esok ada meeting.. dan saya sebenarnya rasa nak mengamuk malam malam ni.. aihh...


doakan saya.


Tudiaaa, dah donlod dah exam slip untuk esok. ya esok saya exam 1st paper..  Baru je lepas presentation tadi. dan sepatutnya saya kena study la.Tpi fikiran saya melayang je dari tadi. bukan tadi semalam dan hari hari sebelum itu..


so Random



Ini kueh Onde onde. ada sesetengah tempat nama dia kuih gula melaka. Sebab dalam dia memang ada gula melaka. siapa suka angkat tangan.. hahh macam tu la. angkat tangan tu tinggi sikit, tak nampak... lagi sikit sampai saya nampak...  :)

Next step

saya rasa menyampah sangat kat dia! rasa nak pancit kan tayar motor dia ja. Nasib baik saya tak ingat plat no. eh eh eh.. sombong, bongkak, riak, berlagak! eiiii marah betul...
irresponsible! x profesioanl pla tu.. apa lah saya nak buat supaya dia ni ada kesedaran sikit...???

Ramadhan


Iftar bersama ketua menteri sabah semalam. Alhamdulillah, murah rezeki. Dapat jumpa laila and Muthmainah. pastu junior semai a.k.a tunas pun ramai jugak. Ini ja yang ada dalam kamera. ada budak yang sama batch dengan saya, saya tak tegur pun. hehe segan pulak tetiba..



Ini baru pagi Tadi, Akibat iftar semalam, saya balik mahallah pukul 12, tidur pulak lewat, pastu pagi tadi kena pegi MIMOs dan saya sangat penat masa ni..Tapi dekat mimos sonok gak. sempat la juga saya berangan nak bekerjaya. ok angan2.. 
lepas dari Mimos pegy tolong bungkus bubur lambuk. mahalah saya ada buat bubur lambuk distribution hari ini.. Alhamdulillah.. murah rezeki bulan ramadhan ni..


k la.. baik saya tidur kejap..sebenarnya banyak saya nak cerita.. tetiba otak jadi blank.. perlu tidur sangat kut... :)

Our Daughter fruit!


Dhia Hana Damia nama di beri... 1600H 31 july 2012.. semoga menjadi anak yang solehah.. menjadi kebanggan kedua ibubapa, keluarga dan masyarakat... amiin..





Ni semua kejadian semalam.. kami berbuka puasa kat umah Hasif.. tak sempat nak lawat dorang kat hospital... masing masing bz dengan hal masing masing.. harap maaf...
sebelum pergi rumah hasif, gi lawat Haziq dulu.. kat hospital Tawakal... sedih bila tengok adik adik ni accident.. semoga  kedua duanya cepat sembuh...
okeh, malam ni saya ada iftar dengan ketua menteri sabah.. dapat jumpa lela and the gang... rindu..
Tapi lagi rindu rumah skunk... sabar la.. lagi 2 minggu.. doakan saya dapat menempuhi 2 minggu ni dengan sebaik baiknya.. amiin...

*semalam gila awal saya tidur.. kol 9.30pm! gila tak gila.. tak faham betul saya.. nasib baik bangun awal hari ni.. sebab semalam saya tak set alarm pon...

lagu tema pagi ini


najwa latif - adaMu... 
besh3

Powered by Blogger.