presentation

dalam istilah kamus dwi bahasa presentation bermakasud persembahan.
Ok, tadi ada presentation pmit.. saya pon pulun la nak prepare tuk presentation nya..
Tapi sesampai dekat depan tu.. baru saya sedar, rupanya saya salah study slide..
benda  yang konon saya struggle tu part orang lain..
Hei... Tape... dah alang alang duduk kat depan tu, saya pon teruskan sahaja...
menyesal gak tak study semua slide tu...
Pastu pagi tadi, saya pergi satu kelas ni..
kelas ni ikut perkiraan saya, baru 4 kali saya masuk..
hebat x??
nasib baik ustazah tu ok even mula mula tu kami ada sikit argument...
Since saya ni comel jadi tade masalah kot... :| wah ko la...
ooo then hari ni, ada seorang sqod saya dah jadi bapa..
Tahniah Hasif n kak niey atas kelahiran anak yang pertama...
anak itu anugerah Allah...  happpy for both of you!!
tanya awyn tadi, bila dia nak ada anak ni..
awyn jawab macam ni..
'la, kalau ko kawen sekarang, 9 bulan lagi ko dah ada anak da...'
saya tak tahu kenapa kelakar sangat ngan statement dia... hahaha kelakar3

Gila mercun

Family member saya yang lelaki memang gila mercun taw..
Dari daddy sampai la ke anak sedara beliau yang lelaki...
yang memang lagend kampung tu abang saya kut..
segala meriam la..
kalau lagend bandar, daddy boleh kut..
mana taknya dia suka ja beli bunga api yang besar tu..
Tapi bakar kat kampung... meriahlah kampung saya malam tu...
entah entah rusa dekat hutan belakang rumah tu pun happy tengok bunga api tu..
oii!! apa saya mengarut malam malam ni???
alkisahnya saya punya literature review dah setel...
Alhamdulillah.. credit to puteri awyn yang 100% telah membantu.. hik3...
banyak gila kerja hari ini...
Semalam dalam kol 10 setengah tu,
Izzati, puteri n Far datang melawat...
terharu... siap bawak makanan...
Nasib baik bilik awyn n sue dekat...
mereka la yang menghidang makanan n minuman bagai...
ok.. bilik saya kosong... dah lama berhajat nak restock makanan..
Tambah tambah bulan puasa ada baiknya kalau ada makanan dalam loker..
Boleh buat bersahur.. eiii saya tak ponteng2 puasa k.
cantik sikit...
thanx kawan kawan yang datang...
kalau tak datang maka saya tak tahu la yang HCI punya video kena anta ari ni..
dah la saya belum buat satu apa lagi...
convert video pon tak lagi.. jangan kan convert.. video converter pon saya tak ada lagi semalam..
laptop saya baru jer format... picture editor pon xde...
haaaaa... mencabar jugak kerja last minute ni... hek3...
nasib baik dengan kehadiran jalur lebar celcom yang bolehlah agak membantu distu...
owwhhh lepas wat video tu pagi tadi, ateyyah mesej cakap kteorg kuar dekat news ari ni. fullstop...
okeh okeh.. dah cukup la tu... banyak pulak saya bebel... sweet dream...
doakan saya mimpi yang indah dan tak menyakitkan hati...

* ada satu hari tu saya bangun, masa nak gi toilet tu, dengar air mencurah curah... nak kata hujan tak jugak... cek punya cek.. rupanya ada paip bocor kat level 3... fikir kan ada cerita dark water kat mahalah ni..
wah mulut la... celupar!

ExpEct thE unExpected

'ExpEct thE unExpected'   Kata seorang brader tu kat saya
Entah kenapa saya benci sangat kat brader tu
Rasa macam nak ketuk je kepala dia masa dia sebut quote ni
Mungkin sebab saya ada quote yang lebih menarik kut
contohnya
'pernah rasa kasut spike x?'
HEIII!! marah betul saya..
x pasal pasal kurang pahala puasa...


* sesungguhnya....Dendam itu bara, marah itu api.

saya memang kurang sabar

saya ni memang kurang sabar..
Rasa ringan ja kaki ni sekarang nak tendang orang..
Tadi Fendi boleh wat lawak acah nak langgar saya...
ek eh eh... Nasib baik kereta...
Tak pe tak pe...
Ni pasal rampasan kuasa yang saya baru buat tadi...
hai... nasib baik bulan ramadhan kan?
Even saya dah rasa marah sangat.. entah kenapa...
sebenarnya boleh ja saya mesej dia, tanya dia betul betul..
slow talk.. tapi saya malas.
saya tiada number  dia pon sebelum ini...
Tapi argghhh persetankan semua itu...
yang penting saya buat kerja saya.... done!
lepas ni kalau beliau bising saya bagi dia buat balik semua dari awal...
fullstop.

Adrian

Adrian nama diberi. Adrian Anwar..
adik kepada Amed Daniel Anwar...
tak sabar nak balik untuk bertemunya...
:)

dah seminggu


Alhamdulillah, Minggu ni takde lah rasa bosan bila berbuka..
Ada jer orang sekeliling...
rumah mem, berbuka ngan dak2 ICT n semalam ngan yo-yo...
Harap2 berterusan la..
maw mengalir airmata bila berbuka sorang2...
ish3...

spontan

tadi, on the way nak ke kelas, terjumpa si fendi  ni...
dari jauh dia dah senyum senyum kat kte org..
tapi entah macam mana, masa lalu tepi dia tu,
dia acah nak ketuk kepala saya. saya pon apa lagi?
 kaki jalan dulu menyepak kaki dia...
ha??? Apa saya buat ni??
alamakkkk... memang silap la...
nasib baik ngan kasut kuliah...
kalau budak palapes, memang dah biasa dah kena spike boot ngan drill boot tu...
selipar pon boleh jugak sebenarnya...
rasa bersalah ngan fendi sebenarnya...
truth is, dah lama saya tak jumpa mereka ni.
member ict dari zaman CNFOS lagi...
harap harap dia tak marah....

bayangkan

ececeh bayangkan... bayangkan tadi kami berbuka beramai ramai
then tarawih bersama.. masih bersama rakan rakan ict..
bila semalam sebenarnya saya termesej mereka ajak be
buka bersama sama hari ini...
even ada yang tak dapat nak datang, it is ok.. next tyme kut....
but still, seperti dulu dulu jugak...
makan bawak sendiri sendiri... and of course la, ada makanan sampingan jugak kan
dari bazaar... dari pasar malam.... and kami sangat la full....
ada je lagi makanan yang tak makan lagi...
boleh la makan sahur nanti yer....
pagi tadi sahur kat aminah jugak...
nasi lemak cik nad masak...
kami dengan rasa bersyukurnya dapat menikmati saat saat bersahur bersama ni...
thank you btw...
untuk semua...


okeh setel... skunk ni tengah fikir, mana nak campak baju baju palapes yang banyak tu...
budak budak ni ada yang dah bawak balik rumah.. untunglah rumah dekat *mode jeles*
ada gak rasa nak campak dkat tong sampah.. tapi, boleh ke macam tu...
ececeh pertanyaan tu langsung tak boleh pakai, macam tak pernah saya buat.... haiiiii....

okeh okeh....
baik saya kemas bilik dulu....



* sebenarnya ada jugak mimpi yang indah tapi menyakitkan? Kan?
ya Allah berilah petunjuk....

morning



itu bukan saya... tiang lampu itu mungkin..
Ada sesuatu yang bermain main dikepala saya
Bila saya decide untuk menjauhkan diri sebenarnya
Mungkin ka dia bisa merasakan?
atau tidak?
I am not very sure.
Sebab utama saya lakukannya, saya juz taknak memperbodohkan diri
berapa lama pun saya mencuba the answer is always the same.
Buat masa ni, ni adalah keputusan yang paling baik...
mungkinkah saya tidak punya hati?

Muahasabah Diri


Salam Ramadhan... Selamat berpuasa semua...
yippi yippe.... Sedap tol Tiramisu ini.. hahaha gelak jahat..

Desa III

Dah habis dah Palapes.. Alhamdulillah..
yang bestnya, saya dapat mengaktifkan diri dalam misi.
yeaaayyyy selama ni rasa jelez je bila tengok budak budak misi buat outreach program..
Jelez, pegy Mabul Island la, sarawak la..
Saya pula mesti busy dengan aktiviti palapesnya..
khemah tahunan la, latihan berterusan la...
Tapi itu dulu!
sekarang ni saya tengah busy untuk outreach program ke kuching
yeaaay!!
Kuching???? satu satunya negeri dekat malaysia ni yang saya tak jejak lagi...
bila?. haha tak boleh bagitau, nanti kena ambush...
Tapi bila fikir balik,
Outreach program kan ke kena duduk ngan keluarga angkat.
:(
Ni first time saya join program macam ini..
berdebar debar saya.
dah la...
Yang lagi penting esok dah start puasa da...
salam Ramadhan semua..
semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun sebelum ini...

see you when I see you.

Tadi yati balik dari kerja ketuk tingkap mieta..
tak sedar dah dUa bula dorang ni tak jumpa
apa lagi si mieta, terjerit jerit dekat bilik dia *pompuan*
yati sekali..
chooppp mieta ni rumate saya.
pastu mieta cakap
'Ang balik r bilik dulu, kesian kat ang, mesti penat'
yati : 'aku hari hari tengok tingkap bilik ang'
insiden yang mula macam happeninng gler tu bertukar pulak bila airmata mieta jatuh...
Alahai mieta...
saya sebak jugak...
tapi apa kan daya, saya rasa nak gelak tu lagi banyak percentnya dr nak nangis.
Dear mieta, jangan la sedih sedih..
esok lusa, bila diizinkan, pasti pertemuan terjadi.
esok lusa, bukan lagi kami yang disisi 
tapi saya yakin, Dia telah ciptakan sesuatu dihadapan kita...
be strong, you are the best roomate ever.
a friend, sister...
ingat daku dalam doamu...
will miss you too.. sob3....
keja leklok....


......

Tak pernah pulak terfikir nak jadi sesedih macam ni..
atau saya yang sangat emosi..
esok dia pun dah nak balik...
Tapi saya ada midterm petang...
so... see you when I see you...

cepat atau lambat

Bila buka Facebook tadi, maka  terlihat lah kawan kawan yang semakin berjaya. *jelez*
Pujuk diri sendiri..
it is ok.. cepat atau lambat, nanti saya habis juga belajar...
okeh, siapa lagi nak pujuk saya?

dah convo eii salah, commision 17 hb tu..
kini dah officially menjadi leftenan muda...
Alhamdulillah dapat juga saya menghabiskannya
Even banyak hal yang menyedihkan..
kena muhasabah diri...
susah terima kenyataan kan???
semalam, balik dari UUM...
serius, saya tak suka UUM... sorry to say...
Tapi ini seryes...
samapi dekat uia 11 lebih... setel semua benda berbangkit sampai kol 1.. tapi saya balik awal...
sebab pagi ni ada kelas. Tapi, kelas saya macam xde jer...
Nak kol ustazah, saya tak bawa handset pulak hari ni...
takde bateri, nak bawa kenapa???
Malangnya public phone dalam uia ni semua tak boleh nak guna
Lagi tak boleh blah, bila ja saya angkat ganggang public phone tu semua orang jeling semacam..
penamapar maw?

Lagi isu berbangkit. agak sedih pentauiliahan ni, jurulaith tersayang tak ada.
Tak dapat nak datang...
(T.T)
Rasa macam insan yang sepatutnya ada tapi tak ada.
seryes sedy...
Bila kami rasa terabai...
Dalam masa 3 tahun ni, tak pernah rasa macam ni...
kenapa diakhirnya jadi macam ini... kosong taw x???
kosong kosong...
dah banyak saya merapuh...
nak pegy makan kejap.

within 24 hours

within 24 hours, saya akan bergelar leftenan muda.
wah?? semuanya akan berakhir. .. ececeh kempen ko qimpa.
apapun, harap semua berjalan seperti yang dirancang.
saya x join kawad, tapi harapan saya besar jugak.
all da best...
......................
andai masa yang diberi itu tidak pernah cukup2, lantas, apa yang perlu saya lakukan?

masih ada

masih lagi ada yang ambik peduli.
thnx to jurulatih yang belanja roti canai semalam sebab nak pujuk hati yang lara.. hek3
and also special thanx for the jersi yesterday from someone.. hihu
kekadang saya tertanya, kenapa susah sangat saya nak percaya ke dia. dia baik ja...

bosan

semua orang tengah tidur.
bosan betul saya..
tadi awyn cakap macam ni
"rasa nak balik"
seriously, bila ada orang cakap macam ni, kita mesti tahu ada beban yang menyebabkan dia cakap macam tu kan?
tapi, apa yang kami boleh buat?
bersabar dan bersabar saja.
lagi berapa hari..
kami, kami yang ini, akan terus berada disamping mereka mereka yang lain.
semoga..
hari ini, aktiviti simple jer..
ada pt pagi yang saya tak habiskan. macam selalua... giler malas nk lari.
lepas tu breakfst, tidur, kol 11.30 pergi padang besar...
ikutkan hati macam nakborong habis,
tapi kena beringat natijahnya pulak.
bukannya saya balik ada yang menjemput.
naik bus kut! Saya beli beg jer...
dan skunk ni semua orang tengah penat, tidur.
Tapi saya dari tadi tak dapat nak tidur...
teringat pulak adegan petang tadi...
apabila semua kesimpulan jawapannya pasti 'A'.
TIADA KERAGUAN?
but then, apa masalahnya? Tak faham.....

from someone

from someone means something.. hehe nice kan? ok2 enough... semoga saya tahu apa yang saya buat ni? sebab kalau saya tak tahu itu masalah...

currently at padang besar perlis... look what i have got... yippe...... murah3

situasi: masih sama.

hari ini masih sama macam semalam.
kami masih belum dapat menembusi benteng ke arah keinginan kami.
tidak tahu bagaimana, bila kami ini, yang jarang sekali untuk tidak tahu next step yang kami patut amik betul betul buntu. tiada arah.
susah nak pujuk diri sendiri.
but then, something in the air tell me, something somewhere is waiting.
jalan yang sekejap samar samar, tapi kekadang nampak je bayangan nya. smoga.
pinta ku doa kalian agar perjuangan ini berakhir dengan baik saja.

hikmah

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya,
susah bab melawan perasaan...
seriusly, saya memang tak tahu bab ni...
semalam tidur lewat sebab memang dah tak dapat nak tidur...
saya letih dan agak kurang waras
emo juga saya ni rupanya
tapi tak pe, sebab saya ada mereka mereka yang sentiasa ada...
thanks for the one yang menangis bersama
berdiri bersama kami...
for the one yang selalu ada juga,
i am so sorry, bila episod cerita yang saya persembahkan sikit saja..
saya tak mampu nak cerita segala conflict without tears.
and for semua, i am sorry, bila kamoo terpaksa berhadapan dengan muka monyok kami...
keep fighting!

you'd give up on me...

saya tak tahu kenapa semalam saya macam orang gila
tak pernah banjir semacam semalam..
it's not about the thing that i fight for.
it`s about who give up on me.
who never trust me.us. 
now i know... 
anyway... don`t pretend macam abang abang kat saya, 
you are not even close.

dia

the one that i care most from the start is the one who kill me in the end
the one that i protcet from the start is the one that never care...
the one that i want to be commision together is the one who never really in this together

enchek gitaR yang dirindui

alkisahnya bila saya jadi askar yang agak wanita sikit hari ni.. sikit? Okeh okeh.. saya mengaku agak over hari ini.. toiching gler.. sampai semua orang saya nak  marah... sampai saya terasa sangat nak petik gitar... motif gler....
nak balik uia... x suka duk uum...

what is on your mind

tengah layan lagu safura..
tak dapat tido, walaupun seharian kawad...
penat.. tapi tak bley nak tido..
apa nak jadi la..
masalahnya dari tadi nak nangis tapi tak jadi
mula mula sebab tak nak nangis depan dak ipta lain... malu la beb..du
tak macho..
pastu takkan nak nangis depan membe yang sah sah
one cabin and one boat punya story..
lain lagi yang ada dalam boat yang sama, tapi cabin lain..
susah saya nak terangkan perasaan saya..
benda yang kami taknak terjadi, terjadi juga.
bila hak kmai dinafikan,
dan kami tidak mampu berbuat apa..
maafkan kami teman....tidak mampu untuk berjuang sekali..
but do not worry..
kami tidak mengalah..
doakan kami, doakan juga kita mampu kembali bersatu kembali...
rindu sudah pada kalian...
saya tahu kamu juga mengalami delima...
it is ok.. we`ll be ok... we still have each other.

beruntung

maka, sangat bertuahlah siapa yang boleh bersenang lenang dihujung minggu..
saya kt utara, berjemur berpanas dengan drill boot.
malam sejuk beraicond tahan mata supaya tak lelap dalam hall..
tadi pon da tersengguk sengguk dalam hall tu..
sejuk... menggigil saya...
weekend ni ngan weewkend depan macam ni la saya dan mereka..
ini la kut peluang terakhir nak kumpul 40 orang ni..
lepas ni mesti da tak berpeluang cm ni..
guna kan ia dengan sebaik baiknya...

jaaa

sedang mendengar tazkirah subuh kat masjid changlun..
we run out of gas, kena tunggu petronas buka. kol 7 kut..
hakikatnya, xde station minyak 24/7 kat sini...
dan tak tahu nak buat apa sampai sana nanti..
dah la pakaian tak proper.
blur... lagi blur bila tak dapat masuk kawad lagi ari ni...
tape la... ada hikmah disebalik semua ini...
perlu bersabar... untuk 2 minggu yang mendatang ni...
balik nanti saya ada midterm n tasmi'..
how will i do that?

Melangkah

Yeayyy Hari ini saya akan berangkat ke utara pulak..
Setelkan kelas hari ini, and saya boleh pergi tauliah dengan aman.
Semoga perjalanan saya dan yang lain lain selamat.
Selamat pergi dan selamat sampai..
Tak sabar saya nak habis kan semua ni.
Tak sabar saya nak berubah jadi wanita..(JAaaa?)
tak sabar saya nak berhujung minggu lepas tu
Tak sabar saya tanggalkan kasut kawat bagai..
tak sabar nak remove bendasing dalam pala otak ini.
Tak sabar....
----->
Mimpi saya kita dah ok.
mimpi saya kita boleh sembang macam waktu dulu.
mimpi saya, kita masih boleh bersemuka
mimpi saya mimpi yang mustahil ka?
Saya percaya ada hikmah disebalik semua ini.

*mama kata nak datang tauliah nanti...
InsyaAllah..

Sedey

Dah satu malam ditinggalkan oleh mereka mereka..
RIndu.. Tapi Rasa mengganggu kalau saya call
saya pun menyepikan diri..
Semalam, balik jer dari markas dalam pukul 1...
Letih gler.. Mahallah sunyi sangat.. Sunyi sangat
Tak tahu cara nak avoid kesunyian tu...
Pergi cluz, Balik dari cluz pon perasaan yang sama..
Baring2 dah tak da keja nak wat tak dapat pulak nak tidur..
Saya amik kasut, Kiwi.
Kiwi kasut...
Malam saya ada interviu.. Pastu g mkan kat Aminah..
Tak ada mood nak bungkus...
Sebab dah tahu tak ada orang kat bilik nak teman saya makan.
Nasib baik tak mengalir air mata masa makan..
Balik mahala terjumpa pulak dengan saya punya junior..
terkejut dorang saya ada lagi sini..
Saya masih terkejut dengan kesunyian mahalah ni..
Peanut, ngan awyn ada keje kat lua.. saya sendirian lagi.
TErtanya tanya... keadaan mereka mereka yang dirindui...

*mode: dengar lagi Alif Aziz, jangan ganggu pacarku

kena tinggal

kena tinggal oleh mereka mereka ini.
Esok pagi mereka bergerak menuju ke utara
Tinggal kami berempat,
Terpaksa dengan keadaan...
Macam macam hal..
Kena jugak face benda benda macam ni..
Semoga perjalanan esok berjalan seperti yang dirancang
Semoga semuanya selamat..
Semoga Semua nya aman damai.
Semoga esok kita sentiasa tenang...

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

hihu

sedang usha usha twitter sebab tadi tak dapat tengok mastechef selebriti..
sedih, dah dua minggu tak dapat nak tengok
lagi sedih bila dapat tahu tomok yang tesingkir tadi..
suka tngok tomok dalam masterchef sebenrnya..
tapi tape la... lepas ni tengok azwaan ali je la... hihu...

sedang dalam LT

sedang dalam LT 3,
Fikir macam mana nak ponteng,
Nak g makan mee celup kat Awe..
Masalah bila ramai yang tak datang
dan masalah bila bilangan yang nak makan mee celup dalam 4 orang..
tadaaaa~~~
Powered by Blogger.