ya tidak ya tidak

tadi merayau sekitar nabawan.. to be exact,bukan merayau pun..  buat amal kebajikan jer.. memula kene gi pekan beli barang dapur sket, untuk kenduri y start petang td... then lepas tu membzkan diri dengan oven, tepung (pandai2 la pk saya buat apa)..  petang sket, saya anta adik ijal g klinik, kesian kat dia, teepijak paku karat kakinya.. saya pon pegy la klinik desa.. itu je lah pilihan yang ada dekat sini.. sampai jer situ, nak regsiter saya kena tunggu dslam tiga minit sebab xde orang dalam tu... bila orang tu dah sampai or i should call him receptionist/nurse tu register lah adik ijal... dia pandang saya semacam, then tanya macam ni
'ko anak c Milley ka?'
dah sudah... famous sangat la beliau dekat nabawan ni..
bila dah lepas consuot ngan doktor, saya cari farmasi tapi TAK JUMPA!!!!
Bengang kejap.. saya pon tanya lah nurse yang ada kat situ, farmasi kat mana..
kemain tekejut nurse tu ngan pertanyaan saya...
sorry bro,last saya consult sini 8 tahub sudah...
saya tak bersalah sikit pon.. yang letak farmasi tu kat bangunan lain apa cer?? Memang lah saya tak jumpa...
then, balik dr  klinik terus g kenduuri tu... maghrib balik umah kejap.. after isyak balik g kenduri tu lagi, my father bahagian tuan rumah, datz y  ken ada sana... dan skunk saya lesap dari situ dan bawak sekali anak anak ini utnuk dijaga dan tidur sekalimalam ini.. baik kan saya ? Mak dak2 ni ada keje lahi kat situ...
btw, saya tak sampai kampung pun. stuck kat rumah pakcik saya ni sebab kenduri itu la..dah kol 11, saya sorg ja tak tdo lg... tdo jom...

0 comments:

Powered by Blogger.