alkisah 2,

don't worry, i have profesionalism on me.
ea?
Tadi sembang ngan seorang mamat ni.
sejarah dengan mamat ni start lama dulu
ciri2 abang pilihan memang dia lah,
mulut laser giler. sukati nak kutuk orang
sampai pernah bestfriend saya nangis oleh dia.
see? saya tak tahu nak buat ayat macam mana nak bagitau semua orang yang dia sangat teruk.
tapi itu dulu. 3 Tahun lepas.
 masa kami masih lagi budak ingusan. masih mentah dan masih keanak anakan. so fragile..
Bila mengimbas sejarah lama dengan dia,
saya gelak habis, betapa jahilnya dulu kami...Betapa naif...
3 tahun, apa yang akan jadi pulak 3 tahun lagi????
sungguh saya rindu 3 tahun yang  berlalu itu,
dan sungguh saya takut pada 3, 30 tahun akan datang...
dimana ia bermula, mungkin kah akan berakhir disitu juga...
Allahu'alam

alkisah

alkisahnya, bukan saya malas. bukan saja saja tak nak turun latihan macam orang lain. bukan nak mengalah pada akhir akhir waktu.
ikut kan akal yang logik,hari ini saya boleh jer turun latihan,
tadi boleh je pegi bonquet hall, tapi saya tak buat.

sebab saya cakap kalau ikut akal yang logik. sekarang ni saya tak ada logik, yang ada perasaan dan semangat yang seakan akan kejap je lagi runtuh la..
kenapa?
saya tak pasti, saya cuma tak bersedia lagi, physically and mentally.
andai ada yang memahami bicara ini....

Random Random


menghitung detik

berapa hari je lagi, 
Perlu meninggalkan bumi sabah
sedih + berdebar
sedih sebab lepas ni sudah tidak boleh berfoya foya..
Percayalah.. saya tidak berfoya-foya
berdebar, lepas ni busy dengan majlis pentauliahan.
Sekian lama KAMI tunggu detik ini,
Semoga semuanya berjalan lancar..
Saya tahu sekarang ni detik detik yang sangat kritikal,
Tapi we've done worst kan?
Betapa saya berharap, Sebelum pentauliahan ini, segala yang keruh mampu dijernihkan...
Semoga.. Doakan saya, doakan kami...
 DAn lepas tauliah nanti...
Haluan kita sudah tidak sama lagi..
Sedih sangat yang ini.. Tapi saya tetap sayang semua..
saya akan sayang yang ini.. ingat yang ini..
sampai bila...
Apa pun yang berlaku dihadapan nanti,
Semoga kita baik-baik saja...


p/s: Bintang yang indah, pasti bertemu lagi...
dan pada kala itu cuti lebih lama... :) haaaa~~ 
pasti rindu kamu kamu....


situasi

A: Bro pinjam kereta
B: Aku tak risau ko, aku risau kereta aku jahanam...

*Urgghhhhh menyampah!

kaamatan keningau

Yeeepii, petang tadi sampai keningau semula,
memula tufikir nak balik esok jer..
Tapi mama n adik dah kol..
:) saya pon balik..
Lepas tu tersadai dekat pesta kaamatan dekat sini..

 ei??? gambar apa ni??? salah upload ni..

sarkastik x y ini?

A: you, i terserempak ngan mak you tadi?
B: so?

A: you, i missed you..
B: YOU ni apasal?

A: you, x rindu i ker?
B: bley tak jangan tanya i soal hati dan perasaan?

A:asal beli laptop baru tak gtaw?
B:asal nak bagitau? Bukan guna duit you pun.

* baik ke buruk perangai ni??? mcm mana kalau 'A' itu diri sendiri? Rasa nak lempang x 'B'?

bintang

bintang yang dirindui,
kini dilangitku
sekian lama menghilang
bersama khabar diri..
muncul bersama cahaya indah
betapa aku lupa pada indahnya ia selama ini
menggamit seribu kerinduan
pada semua kenangan dulu...

semoga kenangan itu terus mekar indah apa dulunya..

ya tidak ya tidak

tadi merayau sekitar nabawan.. to be exact,bukan merayau pun..  buat amal kebajikan jer.. memula kene gi pekan beli barang dapur sket, untuk kenduri y start petang td... then lepas tu membzkan diri dengan oven, tepung (pandai2 la pk saya buat apa)..  petang sket, saya anta adik ijal g klinik, kesian kat dia, teepijak paku karat kakinya.. saya pon pegy la klinik desa.. itu je lah pilihan yang ada dekat sini.. sampai jer situ, nak regsiter saya kena tunggu dslam tiga minit sebab xde orang dalam tu... bila orang tu dah sampai or i should call him receptionist/nurse tu register lah adik ijal... dia pandang saya semacam, then tanya macam ni
'ko anak c Milley ka?'
dah sudah... famous sangat la beliau dekat nabawan ni..
bila dah lepas consuot ngan doktor, saya cari farmasi tapi TAK JUMPA!!!!
Bengang kejap.. saya pon tanya lah nurse yang ada kat situ, farmasi kat mana..
kemain tekejut nurse tu ngan pertanyaan saya...
sorry bro,last saya consult sini 8 tahub sudah...
saya tak bersalah sikit pon.. yang letak farmasi tu kat bangunan lain apa cer?? Memang lah saya tak jumpa...
then, balik dr  klinik terus g kenduuri tu... maghrib balik umah kejap.. after isyak balik g kenduri tu lagi, my father bahagian tuan rumah, datz y  ken ada sana... dan skunk saya lesap dari situ dan bawak sekali anak anak ini utnuk dijaga dan tidur sekalimalam ini.. baik kan saya ? Mak dak2 ni ada keje lahi kat situ...
btw, saya tak sampai kampung pun. stuck kat rumah pakcik saya ni sebab kenduri itu la..dah kol 11, saya sorg ja tak tdo lg... tdo jom...

me.ometown

yup..i'm here setelah kebosanan 2 hari kt keningau, maka saya melarikan diri ke sini.. alkishnya petang tadi saya dengar ceramah dari seorang pakcik yang tengah jahit pakaian.. panjang gak ceramah beliau..
untk saya.. terima kasih pakcik..
lepas tu saya boleh online ni sebab saya x sampai lagi kt kampung. saya stcuk kat pekan nabwan sebab esok ada kenduri.. jaaaa kenduri kawin ja.. maka, saya ada sini sampai lah hari jumaat.. semoga saya rajin tolong orang kenduri tu ya...
skunk ni baru kul 10.30... dan semua orang da tdo kol 10 td.
ni la dia kampung saya.... tp esok kena bangun kol 5 la.. ya memang saya bngun kol 5... percayalah....

putih n tom2...

Putih n Tom2 ada sepasang kucing yang sangat malas dan telah bermastautin disini...
ya sini.. sangat malas, mengade ngade n manje gler nak mati..
tidor pon nak ngan orang.. jah~~~
ape cer ni??? syuh2 g main jauh2 sket dari saya...

Aim...

sedang mengonlinekan diri... 
sedang mangajar diri sendiri macam mana nak donlod movie...
sedang mengajar diri tuk diam2 dalam rumah..
mampukah saya???
sambil dengar suria..
tunggu malam ni gila tak gila lepas sehari diam2 dalam rumah..
Layan memed main game, sampai habis bateri...
sampai saya dah tak tahu nak bagi game ap...
haiiii bosan...

homeoledy

yeahh home oledy... 
Taouch down kol 3.30 petang...
Flight saya delay 15 minit...
ish3... sampai kkk, mama yang amik..
Hari ini hari ahad... kan???
pastu shopping sket
Nice kan kasut saya.. cakap nice sekarang!
cakap!!!!


pastu sampai2 rumah, ada my brader... 
ceh tak bley blah, bila dia ckp kat awek die,
die tengah lepak n story mory ngan adik die..
padahal yang sebenarnya dia tengah main facebooking...
ceh.. boleh blah la bro!!


home..esok

pelik.. ganjil n sedih..
sebab selalu saya yang balik awal..
tapi kali ini saya ditinggalkan awal awal lagi... merajuk dengan semua orang, saya xde teman nak makan, nak keluar malam ni.. xde teman... sedih3  merajuk3!!!
ada sorg macik tu cakap nak kol, huh, sampai skunk xde.. ni rasa nak delete no dia ni... mentang2 da sampai rumah.. lupa semua...
ye suzliza.. itu kamu...
jangan kol saya lepas baca ni...
sebab saya masih merajuk...

Angan-angan saya

Agak susah untuk jadi anak ke-2 sebenarnya..
sebab, Anak ke-2 ni DEGIL, KERAS KEPALA, KETEGAQ..
Tapi yang KRITIKALnya...
Kami ni HARUS dapat apa yang kami mahukan..
Cepat atau lambat jer...
Kalau tak nak lagi la...
Kalau orang paksa gak, mula la muka monyok seminggu..
But Of course, Bukan semua benda kami boleh dapat macam petik jari kan...
No no no...
dan.. itu la dia masalah saya skunk...
Bila kehendak saya adalah bertentangan dengan kehendak orang lain...
Lagi menyampah bila, saya tak tahu nak wat apa sampai la dia ni harus setuju dengan saya!
nak cakap pathetic tak juga, more kepada.. Eiiiii geramnya...
geram dengan diri sendiri yang tak boleh nak tolak ansur..

Bila fikir balik, saya memang rapat dengan patern2 anak ke-2 ni...
Awyn n Sue tu anak Ke-2 key...
dan kehebatan saya dalam mem'paw' orang ternyata ada lubuknya...

Masa depan


So I've decided, Tahun ni punya theme raya will be turquoise... Hello Turquoise...
Sebelum ni segala keputusan tema adalah berdasarkan permuafakatan..
But tahun ni saya nak berkeras saya nak warna yang ini..
sebarang rayuan tidak akan dilayan.TITIK.



------iniiklansematamata-------

Rasa berdosa bila kesalahan itu terletak pada diri saya
Dan saya tak tahu apa perlu saya buat..
Seperti langkah yang saya ambil sebelum ini menemui kegagalan pada penghujung jalan...
Lagi TERUK bila saya memilih untuk TIDAK MAHU
Pada Jalan yang selama ini saya YAKIN..
Ohh Ini bukan seperi saya.

Walau kita dihadapkan dengan pelbagai pilihan
mengapa sering terjadi pilihan tak menepati
Hingga amat menakutkan menghadapi masa depan
seolah telah terhapus sebuah kehidupan yang kudus.

Kita saling membicarakan persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang..
Masih tiada bertemu jawapan...


_dilemamasaexam_DoakanSayakeputusanSayaLepasNi_
Powered by Blogger.