HOpeless...

Ni bukan rayuan.. sebenarnya malu sangat nak post kat sini..
Tapi, saya buat juga...
Siapa Rajin klik la sini.sini. and like sekali..
Thank u thank u...
jangan tanya ni apa..




http://www.facebook.com/mymsp/photos

2nd paper

2nd paper today...
kejap lagi..
Tapi saya dah tak larat nak baca...
doa kan saya....

Bara api yang dah sejuk

Yup... Alhamdulillah..
Selama ni  saya sedar ja...
Bila sebenarnya tak baik gaduh gaduh ni..
betul saya sedar.. Tapi saya buat jugak..
Sebab bila ada orang yang mengganggu macam ni
saya rasa adalah perlu untuk saya menafikan kehadirannya..
Saya masih sedar, apa yang saya buat itu salah...
Tapi saya insan yang lemah kala itu..
Tidak mampu untuk meyejukkan hati..
Tidak mampu untuk memberi  maaf
Berulang kali saya menyatakan saya perlu memaafkan mereka..
Tapi...
Bila kata maaf yang ditunggu tidak pernah kunjung tiba..
Buat hati saya semakin sakit..

Perlahan lahan  saya melupakan..
dan perlahan lahan mengizinkan hati saya

Dan bila bersemuka
saya sekarang sedar.. Bara bara api dulu
yang membakar saya semakin kurang bahangnya..
Saya bersyukur...
Alhamdulillah... Terima kasih ya Allah...


* JOm study.. Exam...


Rezeki ada di mana2...



Nyum2 sedap... First Dinner dekat keningau... :)
Ok ini random.. saya tengah bosan tunggu taxi... flight saya kol 3.lebih...
marah betul la...

I'm Going Back...

Yes I'm Going back...
24 saya ada Exam.. Final Exam...
Doakan saya... Doakan kami.
Rasa berat sangat...
Bila la dapat balik sini....
Kenduri makcik saya 1hb jun... And semua orang berharap saya dapat balik...
Tapi final saya sampai 9hb...
Which saya harap dorang akan faham...
Bb Will be back...
and she will be available for the day..
Dia akan ganti saya. wakil dari adik beradik saya perempuan
untuk berada disana...
Gudu will be there also.. Tapi since dia ada tanggungjawab lain,
dia akan balik lewat sikit...
*sigh* After Final saya pon x pasti saya balik ke tak...
Tapi saya rasa saya ada plan lain...:)
Doakan saya.

Memed


Ini Memed.. Amed Daniel Jr... Budak nakal, degil 
Tapi sejak mak dia mengandung dia dah baik sikit... 
Peace!!!

Inigedik

Jalan jalan ngan mama td.. Tiba2 Saya ulang, Tiba2! Saya ternampak blueberry cheese cake ini.. Saya pon rembat.. Since tak perlu kuar even satu sen dr kocek ke purse ke..
Pastu saja gedik lagi buat tulisan tu Qimpa's home.. Muka cashier tu mcm bengang jer.. Jap. Should i care??? Ohhh no no no... One go ja cake ni bila sampai rumah...

-Intangah tuong-

saya dekat rumah..
sampai je semalam memed tanya, motor de x??? 
dia nak merempit... haiii med med...
rumah da ad 2  ekor kucing.. tomtom and putih
berbeza sangat ngan Oppa' dulu.. :)
Tengahri tadi Lunch ngn kazen saya.. :) 
Then balik kampung jap.. 
jumpa sedara mara yang ada... 
esok kat umah je...
makan dan makan lagi... nk Join???
Akie dapat anugerah petani jaya...
tahniah aki...

semuanya sudah berakhir..

ecechhhh poyoz gegiler..
saya dah ada kat umah.. muka masih panas n ofkos lagi gelap dari sebelum ini...
dak dak ni pon dah sampai key el da...

meh story pica dulu.....

*Ni dia booth kami.. simple gler... len kali next tyme gtaw kat adik2 jangan bawak poster, bawak BANNER..


*Orang kate tak menang tape, pengalaman tu dah ada... betul.. betul apa yang orang cakap tu...

*the other group... Seempearl (Pija, Belle, Daniel n Adnan)

Kaki melangkah atas nama MISI... bukan suka suka...
Terasa sangat disayangi bila UIA sponser makanan dalam flight... :) Loike3

Makan dekat sutera Harbour... SUPERB! MANTAP!!! Bagus BAH!! :)


 Makan aja kerja....

Banyak lagi sebenarnya...Tapi saya sangat letih... bahu sakit sebab berenang dekat Manukan tadi...
Opss saya cakap berenang ker??? itu tipu itu tipu....

could not sleep

 Finally, we're here.. IC '12.. sabah. 
menarik sebenarnya... dalam flight dapat makan nasi lemak (macam sebelum ni tak dapat)
saya datang sini ngan bestfriend saya...
macam susah nak percaya sebenarnya...
Sepanjang masa process IC ni, Banyak yang berlaku sebenarnya...
DAri awal, Deal yang saya wat ngan mama tercapai..
Alhamdulillah... yang lain masih dalam notes saya..
tetiba pulak hari tu dapat jemputan lunch dekat KICT..
macam macam la...
benda yang lama saya tak buat pon terpaksa saya buat...
tidur lewat... kol 4 pagi tu masih berjaga...

jumpa kelawar odw balik dr kict ke mahalah.. takut kut..
Undergraduate work are tu jadi tempat bertapa jugak la...
perasaannya memang lah penat..
tadi lagi la, bila sampai budak2 dari IPT lain sibuk nak set up booth masing2..
siap bawak dorang punya switch lan sendiri..
kami ada apa??? 
ada broadband jer... ngan poster A3 2 keping...
rasa rendah diri pulak... 
ye la, dorang dengan BANNER! saya ulang BANNER!!! 
huh... kerdil gila diri ini.. Group satu lagi pun sama jugak ngan kami...
*malu malu...

jumpa Fadzil tadi, Fadzil ni classmate masa tahun 3,4 n 5...
schoolmate masa sekolah menengah
dan saya boleh amik masa 10 minit untuk ingat nama dia...
kejam x??? x.. otak saya yang slow skunk ni, sebab kurang tidur *alasan.
tape lah....


Dalam ni ada mug.. so bertambah lah collection mug dalam saya punya loker...



bila belek balik kasut kuliah saya, rupanya kasut y berharga rm10 saya beli dekat danau itu sudah berusia 1 tahun... ish3 pelik sangat lah...
2 sem saya pakai kasut yang sama g kelas...ehh 2 sem lebih sikit...
wahhhh gila...
so memandangkan presentation esok kena lah pakai proper sikir
saya terpaksa jugak cari kasut baru.. ini lah dia...
cantik kan??? hehehe terima kasih...

okeh esok presentationnya... doakan kami dapat menggoreng dengan jayanya...
doakan kami.doakan saya....

masa citer pasal kasut ni baru saya sedar rupanya dulu saya macam tak ambil peduli dengan diri sendiri... until lately...betul tak fakta ini?



tetiba...

Bila semalam saya marah... n terjumpa lagu ni...
ada kaitan ker????

3.Days.To.Go

I've Got 2 presentation [tuesday n Wednesday]
1 quiz [Monday OR WEDNESDAY]
Final Exam On TUESDAY
imagine cup STart on WEDNESDAY..

>>I'm not doing the presentation on wed.. leave my groupmates macam tu je
>> the quiz... i'm going to beg sir to do it on monday OR tuesday
>> the final... I'm going to die with it
>> imagine cup... HELLO SABAH... How u're doing???



Pray For us. Pray for me....

Lunch

Bertuah badan.. Lunch free .. Fikirkan biasa biasa ja.. Rupanya grand lunch... Nasib baik x guna track suit jer...

away...

Dis week.. adoiii x la jadi zombie,
Tapi since last week berdebar debar ngan apa yang bakal berlaku minggu ni..
Trip to Quantown sangat la best..
sangat best!!! Tapi hakikatnya balik dr Quantown tu adalah disaster..
Semua kerja datang menimpa..
Saya jadi berdebar debar..
Macam sebelum ni saya tak pernah hadapi masalah ini..
saya dah tak tahu macam mana nak manage masa yang saya ada..
SERABUT..
But then, semalam saya join community service..
sempat lagi kan???? yes, saya fikir jugak, saya dah lah banyak kerja...
benda ni pulak wajib...
but then, benda ni bukan salah...
ada  sesuatu bila kita wat khidmat masyarakat ni...
Ikhlaskan hati...
then, lepas dari khidmat masyarakat, saya tak mengantuk..
saya boleh buat report... bila menghadap java,
ada coding yang saya tak dapat wat sebelum ni dah setel...
Betul lah...
Jika kita berjihad dijalan Allah, InsyaAllah, Allah akan memudahkan jalan kita.
Alhamdulillah..

Trip To QuanTown

Alkisahnya macam ini...
5hb mei kan kenduri Abe a.k.a Hamidi..
Sqod kami la.. so, kisahnya kami harus+mahu+kena pergi kenduri ni la...
memang dah plan cantik since bulan lepas..
Siapa yang naik keta ngan siapa..
Dari uia gerak kol bape..
pastu g mana..
Plan nya, kami macam biasalah, satu geng ni satu kete..
pas dari kenduri, pegy TC and Tidur dekat umah Eleng...
Tapi, bila fikir banyak sangat kerja skunk ni, cancel tidur rumah Eleng..
Kteorg g makan dekat umah dia ja...
sepanjang perjalanan nak g kuantan tu,
Ni haaaa Siti Faiz ni sibuk nak g Raub,
Kononnya nak g MERISIK buah hati dia..
suka suki ja..
dia siap ngan pantun...taw pantu pe??? ni..

kami datang jangan terperanjat,
kami datang bersama teman..
datang kami membawa hajat
untuk melastik kumbang di taman

BENGONG gler kan????  masa kteorg cantik susun pantun yang x berapa nak cantik ni,
c Atox KONON x nak cakap ngan kteorng sebab dia tengah bengang..
eleh padahal senyum jgak bila ada org wat lawak.. bwek...

nak sambung ke x citer ni???? argghhhhhhh

ok lah, sampai umah Eleng, best!!
Family Eleng gler best... sporting gler...

kenapa saya cerita part yang last je dlm trip ni?? heheheh

it turns out sebenarnya, rombongan kami pergi merisik c Eleng tu...
adoiiiii....bukan buah hati dekat raub...
lencun habis....

quantown

Huh..... otw balik ke kl... konvoi ngan mereka2 ni


Published with Blogger-droid v2.0.4

sotired

rupanya lecture period tinggal 2 minggu ja lagi..
dan macam biasalah, Hujung2 sem ni
dak2 ict memang lari tak cukup tanah..
serius.. sume deadline nak dekat2.. x dekat, clash..
ada pulak lecturer nak buat quiz masa masa macam ni..
seriously tak lawak..
x lawak sir, madam, miss...
itu membunuh...
semoga.. kami terus bersabar yer...
Fighto!!


Ari tu ada workshop dekat UM.. workshop sampai kol 5 sebenarnya..
Tapi saya dengan segala kudrat yang ada,
saya tinggal saya punya groupmate kol 1, pastu g jumpa lela..
hehehe jumpa lela n muth...
happy happy... tak dapat jumpa matul sebab matul kuar masa tu..
baik kan saya?? lepak ngan member, y lain saya tinggalkan..
hehehe jangan marah taw yang lain...

hasrat yang tak terluahkan

ini dia hasrat yang tidak terluah..
teringin sangat ke pwtc.. ada pesta buku..
sedih bila nak pegy tak mampu nak pegy..
Nak pegy seorang tapi, agak tak berani..
nak pegy ngan orang.. bukan semua sekepala ngan kita
lagi tak best..
nak pegy...
keja pulak banyak... alah duduk dalam bilik berapa lama pon
keja belum tentu siap..
macam mana boleh jadi macam ni...

*Tiba2 saya kehilangan semangat saya..


sampai waktu kebenaran tersingkap,
kamu tidak akan merasa tenang....
Powered by Blogger.