my Bero

Baru sekejap td usha2 phone,
Tiba - tiba la kan saya nampak ada game..
Chess...
seumur hidup saya lah kan, saya tak pernah lah berminat game yang ini..
kenapa?? sebab pertama, saya tak reti.
kedua, saya tak pernah belajar pasal ni,
saya tahu gerakan kudan bentuk 'L' tu jer..
giler kan???
ketiga, kawan2 yang pandai maen chess mcam berlagak jer dulu.. hambik kau..

:) satu hari tu, masa dekat kampung, Ni cerita dekat kampung Fontas...
kalau nak tahu kampung ni memang pedalaman habis..
Kalau Astro xde, jangan harap dapat tengok tv..
Line Digi xde, Maxis n celcom pon macam sengal taw x??
Wi-fi apatah lagi...
So balik kampung tak payah nak berlagak bawak laptop  bagai,
Unless laptop tu ada movie best2... layan..
so, masa dekat kmapung ni la kebosanan kalau boleh membunuh...
tak payah cakap lah..
* salah sendiri jugak tamau pegy kebun ;))
adik adik saya + adik adik sedara saya ni pon cari la pape cara pon nak buat..
dorang ni budak budak lagi... main dam aji..
alah dam aji, ;)) memed pon bley main,
lama sikit abang saya bosan dah nengok dak dak ni main bende sama...
pastu ajak dak2 ni men chess lak...
mana la dak2 ni reti... saya pon volunteer kan diri..
Game pertama, saya start.. saya kalah.. [of kos lah]
game kedua, kalah jugak...
abang saya siap cakap macam ni lagi...
"ko nak aku ajar ko ke??"
pastu saya pun cakap
"Boy, saya mana pandai main chess"

satu saat
dua saat
tiga saat
empat saat
lima saat
abang s aya speechless... bukan takat dia, adik adik saya pon speechless jugak..
Nasib baik adik dia ni pompuan... hhahahha kalau tak, memang saya dah makan penumbuk..

Oiii Bro, miss ya....

0 comments:

Powered by Blogger.