Lagu Tema IC'12

Lagu temanya ---> I'm coming home, Coming home
                             Tell the world I'm coming home...

yes! i'm going home..
lepas Imagine Cup...
memandang kan event tu kat kk.
x sampai 3 jam dari rumah,
saya decide tuk balik rumah before final..
Happy happy..
happy?? ofkos la...
dah lama gila x balik..
last january hari tu..
lamanya.. ea???
;))
Doakan kami untuk IC ni...
banyak benda... Banyak benda kena wat..
dan banyak benda yang harus dikorbankan...
Semoga kami sabar mengharungi perjalanan yang ini...
dan semoga.. hati ini sentiasa tenang...
doakan kami.doakan saya...

sabar itu indah...

.:SABAR ITU INDAH:.
Trust me... hehehehe

ini cerita ini hari...

Wah kelasmate saya...
sedang tutor mengajar,
kami semua.. KAMI semua.. ea??
copy assignment orang....
Baik kan kami kami ni...
cakap  la baik..
relaks jer pulak tu...
AAk???? lalalalala~~
*serius saya ngantuk dalam kelas ini...
menyesal lak pegy kelas...
madam xde....

saya sangat mengantuk

Saya dalam GL, wish dapat habis kan kerja yang bertimbun..
ada 2 submission esok, Tapi haram...
dua dua pon saya tak dapat nak wat..
stuck. Satu tu sebab kena download banyak benda..
dah tu berejam pulak nak kena tunggu,
satu tu lagi, saya tak da mood nak wat..
tengahari tadi dah wat sket...
oi... ini gila oiii....
Dah lah malam ni panas gila2...
Air pulak tinggal kat motor.. malas gler nk turun g amik...
seriusly..

Latihan tempatan

Latihan tempatan kami berakhir hari ini.. :)
perasaan : excited, gembira, sedih, rindu... RINDU?????
hehehe
Excited sebab benda ni dah habis..
Tak perlu la saya berlari lari lagi..
Tak perlu la saya kejar skod-skod saya lagi masa PT pagi..
Takde la kejar sangat pun, saya kat belakang jer.. booooo
Gembira..
Gembira lepas ni saya ada hari sabtu n ahad.. tidur lebih sikit..
saya ada hidup masa weekend..gi mall every weekend..
saya ada cuti panjang sket masa cuti sem, dapat manja2 ngan mama lebih sket...
gembira sebab saya berjaya habiskan juga...
walau dulu, setiap kali PT, Gulung, Guling
mesti rasa menyesal sangat masuk palapes...
Rasa nak mati masa Pt... :(
Gembira sebab lepas ni tak perlu lagi kena denda...
Sedih bila..
 lepas ni la.. tak mungkin bertemu lagi ngan skod skod saya...
skod yang tak pernah bosan dengan kami kami ni... Walau pada akhir akhir ini,
Banyak benda yang terjadi bukan kehendak hati...
:) semoga hati tabah melaluinya sampai waktu tauliah nanti..
Siapa pun kita, tidak pernah lepas dari silap.. kan???
Sedih jugak, bila sebenarnya saya anggap dulu, semua masalah ada solution..
Tapi rupanya tidak..
Tidak, sebenarnya boleh selesai, kalau hati itu tidak pernah rasa takut menghadapinya..
bukan kah???
andai lah ayat 'minta maaf' tu perlu dibayar setiap kali diucap
saya mungkin boleh consider...
bukan semua orang mampu membelinya...
Tapi tidak... ayat maaf cuma perlu ada hati yang ikhlas...
Ikhlas dalam bersahabat.. sahabat??? mungkin silap saya disitu...
bukan semua orang boleh anggap kita ni sahabat... kan???
dahhh abaikan yang itu...
cuma harapan saya juga sama...
tamau la hard feeling hard feeling ni..  dah nak habis pon...
Rindu????
rindu dengan semua cerita...
Cerita pasal 1+2=7..
9-1=67.. Logik?? banyak benda y tak logik jadi logik lepas masuk palapes...
banyak benda yang susah diterima akal, skunk ni orang kena terima jugak...
sebab bendanya jadi sesuatu yang sangat berbeza, tp still sama..
Hahhhh?? ada jugak benda yang tak dapat saya explain dengan kata2...
Tapi bila itu yang tertulis.. siapa kita menghalangnya????
semoga... Hati hati kami sentiasa tabah.... sampai tauliah nanti...
dan masih boleh menjadi sahabat lepas tauliah... semoga....


*malu jer ngan rumates lately.. ;) nasib baik latihan tempatan dah habis...
Tak payah rasa gedik sangat diri ini.. ;)


my Bero

Baru sekejap td usha2 phone,
Tiba - tiba la kan saya nampak ada game..
Chess...
seumur hidup saya lah kan, saya tak pernah lah berminat game yang ini..
kenapa?? sebab pertama, saya tak reti.
kedua, saya tak pernah belajar pasal ni,
saya tahu gerakan kudan bentuk 'L' tu jer..
giler kan???
ketiga, kawan2 yang pandai maen chess mcam berlagak jer dulu.. hambik kau..

:) satu hari tu, masa dekat kampung, Ni cerita dekat kampung Fontas...
kalau nak tahu kampung ni memang pedalaman habis..
Kalau Astro xde, jangan harap dapat tengok tv..
Line Digi xde, Maxis n celcom pon macam sengal taw x??
Wi-fi apatah lagi...
So balik kampung tak payah nak berlagak bawak laptop  bagai,
Unless laptop tu ada movie best2... layan..
so, masa dekat kmapung ni la kebosanan kalau boleh membunuh...
tak payah cakap lah..
* salah sendiri jugak tamau pegy kebun ;))
adik adik saya + adik adik sedara saya ni pon cari la pape cara pon nak buat..
dorang ni budak budak lagi... main dam aji..
alah dam aji, ;)) memed pon bley main,
lama sikit abang saya bosan dah nengok dak dak ni main bende sama...
pastu ajak dak2 ni men chess lak...
mana la dak2 ni reti... saya pon volunteer kan diri..
Game pertama, saya start.. saya kalah.. [of kos lah]
game kedua, kalah jugak...
abang saya siap cakap macam ni lagi...
"ko nak aku ajar ko ke??"
pastu saya pun cakap
"Boy, saya mana pandai main chess"

satu saat
dua saat
tiga saat
empat saat
lima saat
abang s aya speechless... bukan takat dia, adik adik saya pon speechless jugak..
Nasib baik adik dia ni pompuan... hhahahha kalau tak, memang saya dah makan penumbuk..

Oiii Bro, miss ya....

rumates

Ini la jadinya bila dlm kelas duduk sekali...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ini utk kamoo jugak

Ingat lah, sebab kekadang tu, kita ni bukan betul sangat pun penilaiannya..
ada jugak silap dan salah...
bukan penilaian ja..
saya sangat bosan, bila saya tidak timbulkan apa apa isu dan kamu nak terasa.
Atas sebab apa????  LOSER?
serius tak faham..
suka suki kamoo je kan...
Nilai diri sendiri tu dulu.. dalam 1000 orang, ada 888 orang yang tak suka kamoo,
Takkan kamooo nak cakap 888 orang tu yang tak betul.
Fikir lah sendiri..


Mungkin kalau kamoo boleh terima buruknya orang,
orang pun tak ada masalah nak terima buruknya kamoo..
cuma bila kamoo tu buruk dan perasan pula cantik...
mana satu yang orang nak terima.. ye dak????

sungguh kejam ini ayat...

*Ayat ini pada manusia yang sangatlah desperate nak orang terima baiknya dia bila dia tak ada r baik mana pon...

baik saya menulis saja

Hari ini wPII habis awal,
lepak dekat gel lab, tunggu next kelas...
tadaa... sementara tunggu tunggu tu, saya pon online la yer...
musykilnya...
duit printer saya ada lagi 80 sen....
banyaknya saya guna...
bila saya guna ei??? lepas tu, saya print semua keja saya td..
so skunk tinggal 0.00 sen...
sedih kan??? kenalah pegy ITD lagi...
kenapa KICT xde mesin topup tu kan..
saya bukan selalu pegy ITD tu... jauh kut...
berlagak berlagak....
seryes.. awal lagi skunk ni.. kelas dekat LT... sejuk pulak tu...
xpe xpe.. jom kelas...

we made it..

me, awyn, sue n Wan InsyaAllah akan ke sabah untuk....
tarrrrraaaaaaaaa....
we made it to Malaysia Final Imagine Cup 2012..
Proposal kami :

http://www.youtube.com/watch?v=g9gv1dwg1P8

Ini lah yang melayakkan kami ke sana...
Xmau expect lebih2 buat masa skrg, sebab tak buat satu apa pun lagi...
Seryes.. x buat satu apa pun lagi...
 Ahhh persetankan itu semua dulu...
hari ini saya bergembira sahaja...
Dapat masuk Final...
Deal yang saya buat ngan mama dulu... dapat jugak :)
Dan next step saya untuk masa depan saya...
selangkah lagi boleh kedepan...
The rest... the rest...
macam mana nak cakap ei???

InsyaAllah... kalau itu yang memang tertulis..
kita cuma perlu bersabar....

* Berlagak gila saya atas motor tadi... ish3... x baek x baek...

Result tak keluar lagi

Dari semalam tunggu result..
Result yang ini sangat2x penting...
sebab..
lepas dapat resultnya, dan kalau dapat InsyaAllah,
banyak langkah yang saya perlu prepare..
untuk masa depan saya...
apa  yang saya nak
dengan siapa saya nak
langkah macam mana saya perlu wat..
semua tu saya sandarkan pada result ini..
dan kalau tak dapat...
moga2 hati redha dengan semua itu....

Midterm dah setel

Marah betul lah exam tadi.. ish3 benci3

xpe...midterm dah setel.. skunk fokus kat projek yang menimpa nimpa itu..


Salam...

Heee...
Kena jugak bangun awal.. sebab ada exam..
bangun bangun jer, tgk fb, peanut tag lagu sleeq + najwa latif.. untuk dia..
<3 <3 <3

okeh ceritanya saya ada exam.. Tapi saya tak study apa2 pun lagi..
:)
peace... ohhh kenapa perlu jadi macam ni...
ish3.. this is no good, no good...
dah lah ttu stuck dekat lagu ini...
:)



Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)



adik saya balik keningau...

saya fikirkan tadi nak kol bb sebab nak jadi kakak y concern + baik hati giler...
Rupanya sedih giler bila dah lepas kol...
sebab dia ada kat rumah, dan saya masih kat sini..
Taw x dia baru je balik bulan februari hari tu..
sedih tak sedih???? tension jer...

saya.lost.dalam.kelas

attention!!
Tadi saya pegy kelas naik bus *pui*
sampai KICT baru lah saya sedar yang saya lapar...
Nasib baik jumpa Eja...
dia pon hulur la nasi gorong... nyum2 sedap..
saya makan dalam kelas... terer x??
siyes, satu apa pun saya tak faham apa sir saya cakap...
doiiii saya pon buat la assignment..
sampai sekerat jalan saya dah malas...
oowhhh tolong la saya untuk web prog II ni...
please please....

Confident

Confident je tadi dari LT2, saya naik pegy Level 5 cari Gen lab..
memang tak jumpa.. sebab Gen Lab kat level 3...
ok trurun balik buat macam tak ada papa yang berlaku... cooll
Pagi tadi, pegy kelas... kelas kat Lab4...
saya memang sengaja lambat hari ini..
Tapi tadi sampai kat kelas tak ada sorang pun dalam tu..
dalam hati saya berkata..
"owh, mungkin kelas cancel, saya tak buka email lagi"

rupanya, venue kelas dah tukar... memang patut bukak email..
Nasib baik terus pegy check email...
Kalau balik bilik terus???? x ker susah...

satu lagi.

satu paper jer lagi untuk mid-term..
**ini ayat berlagak...

last week latihan berterusan...
dan saya sebagai pengerusi...
konon kononnya... seminggu sebelum latihan,
saya bercadang.. untuk tidak hadir ke latihan
dengan alasan...
abang saya bakal kahwin...
konon la...
tapi akhirnya saya tersadai dekat uia ni bersama yang lain..
sebab tanggungjawab *pui*

It turns out, tak rugi pun menyadaikan diri dekat sini...
satu, dapat main pedang.. berlagak macam prince arthur...
dua, dapat main bola tampar sepuas hati...
dengan sarjan  dan yang lain...
mana nya... dekat court volleyball
gelak jer.. gelak guling2 dengan gaya2 yang entah la nak kata apa...
tiga, tak de bazir tiket sangat.. kan???
plus, kena pulak habiskan video IC '12...
Alhamdulillah, dah submit semalam...
doakan lah yang ini diterima oleh semua...
Amin.....
Powered by Blogger.