makes me wanna go home

ya! saya cengeng! anak manja!
so what?? dulu dulu saya bukan macam ni.
cuti sekolah pon jarang balik.. weekend apatah lagi.
pernah jer dulu sambut Aidiladha dekat asrama.
1st year dekat matric aidilfitri tak balik..
skunk ni ya Allah..
apa nak jadi pun tak tahu lah.....
ma~~~ (T.T)

mimpi ke bulan..



see?? siapa yang pandai pandai cakap saya ni pendek.. potong kaki kang..
NI la pedang yang orang guna dalam kawad dan lain lain..
first time hari ni dapat pegang bende ni..
sebelum ni, adalah yang cakap saya ni pendekk...
mesti tak dapat nak pakai pedang ni...
alah saya bukan mimpi nak pedang ni..
saya nak main pedang ni jer...
macam dalam cerita melin, tengok pedang arthur yang dihembus nafas oleh naga tu..
okeh.. saya melalut..
ceritanya saya sangat la penat (ini gedik )
ada 4 hari untuk latihan berterusan, tinggal lagi 2 hari...
sabar je okeh...
berdoa semoga semuanya aman damai sepanjang perjalanan latihan ini...
kekadang tu perasan dengan dengan semangat yang kekadang saya perasan bersemangat...
he... ini lebih melalut...
ok ok.. jom blah...
doakan latihan berterusan ni baik baik ja k..

Video tak siap lagi

video tak siap lagi..
minta minta latihan sampai ari jumaat jer...
ok???

what about now??

saya bosan.. buat assignment 5 minit, surf internet 50 minit.. mana siap...
semalam, saya teman kak yue g Giant.. tiba tiba. saya ulang, TIBA TIBA dah masuk dalam Giant hujan lebat.. sekian dan terima kasih..
maw kena hempuk orang yang buat cerita macam ni kan??

hehe semalam makan spageti ramai ramai dekat AFRI OR...
kamal dak wataniah pon join..
sebenarnya dia ajak bbq malam ni ngan dak wataniah..
tapi segan.. ni segan betul ni...
 :p boleh blah!!!

saturday morning

macam  baik ja bila training tak ada saya buat assignment..
saya baik kan?? kan kan kan?? 
masalah nya dah sejam sini tak siap siap jugak..
*agak bengang 
oo ini ada satu lagu yang cik puan ni suka dengar lately..
ini dah macam penyakit berjangkit...



mana mungkin ku persiakan, bila cinta aku ketahuan
debar kencang aku rasa kan bergetaran di dalam hati ku :)

seminggu, setahun dua...


tiba tiba

tiba tiba ada seorang mamat ni tegur..
'HAI'....
kalakar.. tapi bila fikir balik sebelum masuk lab tadi,
saya tegur wan kemain lagi..
angkat tangan and saya 'HAI'...
*cer bagi salam kan???

ok.. yang mamat yang tegur tadi tu...
adalah mamat yang kami pernah sepak kasut dia dekat matric dulu...
tu lah rasa kelakar..
dari dulu memang suka wat dajal kami kami ni...

siera alpha yankee alpha papa echo november golf sierra alpha november

 saya suka sangat hari khamis ni sebab saya ada 4 midterm!!!!!!
Owhh damn! damn! damn!!!
lepas tu jumaat jangan cari saya.. sebab saya mahu pengsan...
aikk baik tak payah cari saya minggu ni boleh???

cerita bila...

cerita bila... si A dan B bercerita...

A: eh, ko tahu x? D tak suka kat ko????

B: ada aku kesah?? macam la aku suka kat dia...

SAYA pulak dalam Hati :
What the Hell yang si A tu cuba buat?? batu api ker???
pegi mam** la kalau D tu tak suka orang...
Eleh bajet bagus sangat!!!

kuciwa giler..

kuciwa gila dengan kejadian semalam... sedey3....

my Brader

pernah suatu hari tu, ada jiran saya nak ngorat adik saya yang popmpuan tu...
Tapi jiran saya ni dah macam salah orang nak kirim kirim pesan.. jiran saya (Enchek Jiran) pesan dekat adik saya (En. Akoi) nak no phone adik saya yang pompuan ni (Ms Bb).
Yang selacknya lagi.. En. Akoi ni saja nak humiliate kan Ms Bb ke macam mana saya tak tahu..
Dia pegy la bagitaw abang saya...
En.Akoi: Boy, orang sebelah minta no c Bb..

abang : Koi, Ko pegy bagi dia ni nombor.. 0873322**
Ok... En. Akoi menurut perintah...

Bb pon layan jer saya punya abang...
but then saya dapat tahu, or kami dapat tahu.. nombor yang abang saya dok bagi kat orang tu nombor telefon balai polis keningau...
hahahaha.. kekadang tu saya tiru jugak aksi dia ni... ;)..
Abnag saya terbaik la kut, sabab tahu tak tahu, dia tahu no balai polis dekat keningau...
bomba pun dia tahu jugak...
satu hari tu, kebun member dia terbakar tau...
member dia tak tahu no balai bomba, dengan susah payah lah dia kena start keta dan  pegy balai bomba tu sendiri tuk repot kebakaran dekat kebun dia...
Bila abang saya dapat tahu, 3 tahun member tu kena bahan ngan abang saya ni...ok abang saya poyo....

kiranya....

Dari tadi saya berfikir ayat yang sesuai, tak pernah la nak jumpa...
tapi semakin lama nak fikir semakin lama lah ianya saya bagi penangguhan which saya dah lama sedar, kerja yang bertangguh mesti makin lama makin banyak.. ye la.. sikit sikit lama lama jadi bukit...ok ini merepek...
The thing is... lalalalala~~ susah tul nak translate degan kata kata yang sewajarnya...
Help me Help me... dah gila kan.. balik dari kelantan jadi gila...

no.. saya just nak cakap...
kan baik kalau kita berusaha untuk berubah..
berubah jadi baik...
For good for the future yang kita tak tahu apa yang bakal terjadi...
 Entah la...
ayat yang betul macam ni kut..
If you're really serious in making relationship, please be sure that you're serious enough in handling ur life... daaaaaa~~

saya nak pengsan

sampai dekat uia dalam kol 4 setengah pagi..
pening giler, mandi2 dan tidur...
kol 9.12 group mate mesej saya marah2.. we supposed to have discussion today... daaa.. nasib baik dah mandi...
mR.Lova2 anta sampai kict.. bwekk ko qimpa...
ko yang bawak mR.Lova2 tu....
kelas kol 10, ada quiz.. yang saya tak baca langsung.. owhhh damnnnnnnn
damn damn damn.. markah pon cam haram.. memang dah haram tol la....
ok ok... jom balik mahalah.. makan n tidur...

masih kt kelantan

Baru balik Dr rantau panjang... shopping.. shopping la sangat... tiba2 ternampak baju 'I love Kelantan' fikir dulu nak beli ke x... ok ok... odw rumah Lipen lak...


Published with Blogger-droid v2.0.3

let's blogging...

Saya kat kelantan... semalam Dr gombak.. sampai rumah hasif dlm kol8 cam tu la..: pastu rehat2 jap... tlg tuan rumah cket... sampailah kol4... kol4 gerak g rumah aje.. malam nasi kerabu... fuhhhhh sedap... cdgnya, malam ni g umah rahman, pastu g wakaf che yeh... kat kota bharu... maka...malam ni.. tidur kol2 pg... bersama 16 y lain..


Published with Blogger-droid v2.0.3

u're the real problem...

Perlu banyak mana yang dia buat sampai Kay sedar, dialah masalah sebenarnya... so sad bila selama ni kita berkawan Dan bila sampai tahap ni kau lebih mudah letakkan saya di tempat yang sebegitu... x sangka kan. Dalam pada dulu mengaku kawan, kau tak pernah kenal siapa sebenarnya saya... dan sekarang saya cuma fikir, menunggu kau minta maaf, bagai menunggu hujan di padang pasir... until kau sedar, kau jugak punca...

Do


Published with Blogger-droid v2.0.3

oh bosan

Be careful with your words,
Once they're said..
They can only forgiven...
Not forgotten..
daa~~~

saya kut yang cepat marah

ok ok.. saya kut yang cepat marah... daaaa

berbesar kepala

Entah saya boikot siapa..
hik3... jangan Q.... ;))
mama cakap my the very only brader will going to indonesia Tonite..
may Allah bless you bro...

Guess I missed home so much...
But..mana boleh manja manja..
tambah tambah kerja yang banyak.. ja... bersabar ja la...


okeh okeh jom tengok video ni... kelakar..


Powered by Blogger.