My 1st paper...

Esok saya punya 1st paper...
:)
rasa tamau gaduh gaduh.. Tapi..
ahhh abaikan jer dulu... bley x?

saya harap saya boleh melakukan yang terbaik

serius, saya sangat sedih..
saya sendiri tidak pernah faham..
mungkin sebab saya rasa dah jauh...
atau mungkin.. memang betul..
bukan semua orang serius hendak berkawan...
kita cuma tempat meluangkan masa bila si dia outstation..
terasa giler...
tidak perlu mencari saya sebenarnya...
adakalanya kamu perlu juga sedar...
dalam hidup kamu yang konon konon kamu kata kamu bahagia..
saya sendiri pun masa tu bahagia sama..
dan kehadiran kamu saat dan ketika ini
mencalar, mengguris hati...
kamu sedar? 
saya cuba melakukan sedaya upaya saya..
bertindak matang, mencuba dan mencuba lagi...
walau hati dah lain macam.. dah tidak mampu untuk memandang kamu seikhlasnya..
munking juga.. memang betul saya seorang yang sangat panas baran...
sampai sanggup meninggalkan kamu macam tu saja...
hati saya sakit.... 





* x lama lagi exam.... 
doakan saya......

tidur sampai pengsan esok

saya masih dalam lab...
sape nak tengok presentation saya yang macam haram tu,
sila la rajin rajin kan diri anda melawat url ini...
nikalyaromelia.zymichost.com

ya... itu semua hasil titik peluh kami
even memang tak berpeluh sebab duduk dalam aircond semedang..
ini lah dia...
ini lah dia projek yang saya tidak tidur bermalam malam...
inilah dia projek yang gila gila membunuh saya..
saya yang demam dan penat yang amat...
tetiba semalam pula, Alya pulak yang demam...
yah.. memang ini dugaan nya...
setiap apa yang ingin kita kecapi tak akan terjadi dengan senangnya...
ini dugaan..
rasa nak nangis pon ada...
kenapa???
ha... sebab saya memang dilahirkan sebagai wanita yang tidak kurang cengengnya...
tetttt....
saya baru jer lepas present dan satu jer aim saya sekarang...
tidur sampai pengsan...
adakah statement tue sebenarnya.. ahh tak kisah lah.. sebelum tu, nak g makan dengan skandal...


ehh jap.. ini pulak url untuk saya punta multimedia presentation...
http://www.youtube.com/watch?v=EX6XexQXlrs

kagum tidak???? haaa~~~~ jangan tidak tahu.. ini bukan saya yang wat....
group mate saya lah yang wat.. ;))
tetiba rasa nak buat penghargaan pulak untuk group mate sem ni...

WEB PROG... Alya Khadijah n Nik Tasnim
MMT Ayu, Fatin and Ma xio li...
DB Ani, Farah and Dayah...

hu~~ terima kasih semua.... :)) jom tidur sampai pengsan malam ni....


suwit suwit

Dalam demam demam ni, saya BZ yang amat..
Tidur pun alang2 taw tidak?? huk3..
Esok ada 2 lagi presentation..
semalam ada labtest...
disebabkan semalam saya  rasa penat yang amat..
saya memang bercadang untuk tidur sampai pengsan malam nya...
haaa hambik kau.. memang.. memang tidur sampai pengsan.. bangun kol 10...
kelas pon x pegy...
I'm Sorry madam.. Overslept betul.. tak main main...



Ini Karamel a.k.a Liciplan yang c Atox wat semalam..
Nice kan??? Bentuk dah jadi dah... rupe dia pon nice gak..
tapi atas nasihat2 tertentu orang yang ada kencing manis sila jangan makan karamel ni...
orang yang sweet macam kami jer boleh.. :)


~~rindu pla nk masak bende ni.. :)..
mode: HOME (MICHAEL BUBLE)

I might ask them to stay.. 
to always stay by my side.. forever?
but it was childish.. 
I don't have to be that selfish when i know they have something to run to..
something to achieve in future..
 to be shown to their kids how life can somehow so hard to get through..
ya.. I don't want be that selfish..
And that's why, I let them go...
Not to forget... But to support...


~forget me not~

Ingat 5 perkara

ha~~padan muka ko Qimpa... kan..

nasihat intuk kita kita ya ~~




 ingat lima perkara sebelum lima perkara,
 ingat sehat sebelum sakit, 
kaya sebelum miskin
 muda sebelum tua,
 lapang sebelum sempit
, hidup sebelum mati







saya Bz dengan projek.. berlambak.. damn!
dan yang paling x tahan... saya demam.. huhu sekian dan terima kasih... doakan saya cepat cepat sihat....

sedar sedar

Sedar sedar.. saya rindu..
Bila sedar.. saya jarang berbicara mengenainya..
lagi berbicara tentang dia...
siapa pun dia.. bukan dia yang satu..
cukup sekadar sahabat.. yang saya ingin jarakkan..
childish?? Nope..
ini adalah keputusan yang sangat memerlukan banyak buah fikiran saya sendiri...
semoga~~~~~

mood : Bosan

I
 always
 knew
 looking 
back
 on 
the
 tears
 would 
make 
me
 laugh,
 but
 I
 never 
knew
 looking
 back
 on
 the
 laughs
 would
 make 
me 
cry


copy paste from my junior... :)

kemarin

sebelum saya meneruskan entri ini..
saya nak nyanyi dulu..
kemarin ku dengar, kau ucap kata cinta...
seolah dunia bagai dimusim semi...
kau datang padaku membawa luka lama...
ku tak ingin seolah semua seperti dulu....

hek.. lagu tu tak bermaksud pape pun...
cuma 2 hari lepas birthday saya...
terharu sangat...
Pagi saya pegy zoo negara... ada community service...
pegy ngan sue.. sue semangat kut nak bg zirafah makan...
pastu, pegy AGM misi...
masa Agm, dorg celebrate bday november n disember :)
suka suka...
pas AGM,
ada mamat dari blok sebelah hulur ayam panggang + sosej..
kenyang kan???
tak habis lagi...
Awyn pla bg sepotong kek... nyum3... sedap...
Kami makan dekat bilik sue.. saje je kan...
taw jer sue penat.. kesian sue :)
balik bilik.. wau.. rumate wat surprise party..
memang surprise habis la.. fikir kan kek awyn yang last sekali...
hehehe.. makan punya makan... okeh saya dah gemuk dan comel.. ;)
masa nak tidur tu baru perasan ada orang bagi sushi kat atas meja..
.. ooo tak larat giler.. saya makan time sarapan ler...
seronok sangat..
Buat semua. Semua yang wish, terima kasih...
suka sangat....  sayang semua...

Mama pun ada bagi present.. cokelat famos amos.. :p..
thank you ma... missed you <3...
love you ma~~~
comel kan??? 








ada lagi nie nak story... sebelum pegy AGM.. lepas tu lah.. community service...
saya pegy makan dekat Ecah ngan Awyn...
tetiba pula masa tu tayar pancit.. tercucuk mende tah...
adoi.. masa tu dah 8 lebih.. Agm pun kol 8...
memang menguji betul la...
saya pun kol la mamat blok sebelah
Mat yeh.. hek... dia sampai ngan atok...
dorang ni la yang baiki motor saya..
terima kasih tok... terima kasih mat...
kesian kat korang kan...yang terpaksa balik lewat ke jerantek...
sorang lagi tak berteman seharian... hihihi (saya gelak jahat)
motor dah ok dah.. Tadi pegy tukar tayar + tukar rantai + tukar minyak hitam + beli helmet baru...
(T.T) okeh.. duit dah habis...

okeh3.. jom tidur.. melalut la pla...

apa pun... saya gumbira....

oo ini saya paw budak inter.. Enchek choki choki... :)


*td Awyn tanya, saya dah ada someone ke?? sebab saya da bulat dan happier..
mengarut la Awyn ni...



me.volunteer...


serius cakap, semalam saya bermain dengan gajah dan zirafah..
Join comunity service anjuran salahudin al-Ayubi...
seronok gak... ;)

AGM misi

sekarang  ni berada dekat Engine audi A.. haiya.. penat yang amat setelah seharian bertemu gajah dan zirafah..
ini serius.. bukan main2..
mula mula fikir  malas la mahu melangkahkan kaki ke sini kaN??
Tapi.. panjang ceritanya...
comitee wajib pla.. ahhhhh
pastu mR.Lova2 pla bwat hal...
okeh jom nangis...

Thanks

Thanks for the one who smile at me
when my life so misserable...
when my heart patah seribu bila
lecturer selalu sebut nama saya dan saya tak mampu nak jawab soalan beliau...
Thanks for this little girl who makes me
bersmangat again...

thank you...


Random


Come Come Come.. hik3...
Sonok saya jadi comitee untuk MISI's AGM ni..
Rasa macam dah lama tak bersosial dengan member2 misi..
sorry deh...

OOh tadi  saya dengan bangganya berjalan kakai dari KICT building sampai Mahallah Aminah..
Nasib baik kunci bilik ada kt motor.. 
kalau tak, saya jalan kaki sampai mahallah saya..
yo yo ahh je... :p

jauh gak na... perjalanannya macam dulu masa saya tahun 1.. 
dari Sk pekan sampai lah ke rumah.. macam tu lah jauhnya...
ye ker????

rumate rumate :)

Memula tu saya dah nak tidur..
Tapi Tadi Faiz panggil nak bukak hamper volleyball hari tu..
besar.. tuk 6 orang jer hampernyer...
makanan punya la banyak...
Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni..
Awyn bawak mee kari + kuey teow goreng + murtabak..
pastu Ecah bagi apa tah.. tak tahu pla nama makanan nya...
Tapi superb!!!sedap giler...
oohh yeahh saya full...
balik bilik saya bawak la makanan jajan itu..
lepak dengan rumate kan...
hari voleyball tu, Mieta ada situ.. support..
sonok r.. dari awal game dia ada situ.. terharu tidak??
Apa yang saya nak cerita sebenarnya???
oo pasal saya punya roomate... sepatutnya saya dah tidur dah ni..
Tapi tak boleh sebab seronok sangat saya dengar kisah dongeng dorang ni..
ya.. rumate saya lah kalau nak buat story telling, memang gempak habis...
Nasib saya tak tahu tentatif story telling tuk mahallah hari tu..
kalau taw la..saya sendiri pegi register nama dorang...
dah selamat malam..
ohh pasal apa yang saya cerita dengan rumate saya semuanya rahsia.. ;)

wakenabeb!!

tengok la video ni.. selain lagu nya yang menusuk sampai ke tulang jantung,
Rambut Anuar Zain macam MY mR.tutor..
bukan rambut jer... Hidung pun sama..
nasib baik suara sikit pun x sama...
owhh I missed them so bad.. (sila nangis!)
~sigh~
hari ini my family dekat sabah outing ramai2 pegy tengok ombak rindu..
ini betul2 sedih..
see?? saya mudah tersentuh skunk..
JOm weekend dekat YouTube.. lagu apa lagi~~~



mE

I'm Just a litlle bit
caught in the middle life
is a maze, love is a riddle
i don't know where to go,
can't do it alone i've tried..
And I don't know why...

*juz want you to be honest... sorry for troubling you...
ini takdirnya...
--saya TAK NAK gitar...


ok nite..
"Maafkan Kesalahan Insan"

Happy december.

Hari ini 1hb disember 2011..
Hati saya berbunga bunga.. dan saya tak tahu kenapa..
berbunga lah sangat bila dari pagi  tadi dengar lagu
back to december [taylor swift]


so glad you've made time to see me
how's life tell me how is your family..
I  haven't seen them in a while~~~~
you've been good busier than ever
we've small talk, work and the weather...
you guard is up and I know why~~
Powered by Blogger.