siapa anda?

saya berdiri disini..
kamu disana?
hak3.. tidak.. saya tidak mengintai kamu..
cuma kamu menarik perhatian...
bwekkkk

sepanjang hari

sepanjang hari saya mengalami kemurungan
kenapa??? saya pun tak tahu..
mungkin sebab....
ataupun sebab....
alahhhh saya pun tak pasti....
dah itu je la.. sekian...

minggu-10


Dapat makan spagetti hari tu.. jangan tanya macam mana saya dapat makan... saya kan suka paw orang.. ;)
beberapa hari lepas, mak saya bagitau Oppa' dah tak ada..
sedihnya.. biarlah dia bersemadi dengan aman...
selama ni dia la kucing yang hebat.. 
tak akan ada kucing macam dia lagi..
2, 3 kucing berlari 
manakan sama oppa' seekor...

2 malam lepas ada game volleyball.. interblock..
ada 3 blok je pompuan..
Alhamdulillah menang la kami..
menang serve je pun...
Hujan kut masa tue~~~
Tapi enjoy.. Lepas tu, bali blok sambal telur menanti.. 
Teyah bawak, ari tu dia balik melaka..
Thanx teyah.. luv u.... x amik gambar pula...

*Boleh tidak sabtu ni ker, jumaat ni ker, nak pegy tabur...
tak pun camping 1 malam dekat mana2..  
*Entah apa yang saya fikir ni....

*ari tu ada org kata nak pinjam kan gitar.. tapi x dapat lagi.. :(



anak saudara kami....


:)...
awyn : saya nak ajar dia lompat jauh
Faruq : saya nak ajar dia kawad.
Faiz : saya nak belikan dia baju loreng...

kesian dia kan...
CONGRATES Mizi N Kila...

Random Pica

Ini Gambar pertama..
kejadiannya bila saya rasa 
bengang dengan seorang MEMBER
ni... aihhh marah saya 
telah membawa saya ke sini 




Ini second...
saya poyo dan gemuk hahha
Puteri Gunung Ledang 
Tengah bertapa..Jangan kacau!






Forth, saya pelahap...


and  

Special thanks to my lovey dovey skandal here..
Puteri Suryana... 
tengok gambar mesti dah faham kan?

hu?

saya sangat busy hari ini.. Esok pun...
Ahad maybe saya pegy Nilai...
Nak tengok anak buah :)
Isnin cuti yayyyy!!!

5.17pm

Kalau dekat rumah sekarang ni mesti tengah minum petang + prepare dinner
huhhhh headache bila ingat ni....

mengadu

saya nak mengadu
saya kehilangan semangat saya
saya tak tahu macam mana boleh jadi macam ini...
Macam mana saya nak ada semangat saya kembali?

Yeah

Alhamdulillah Malaysia menang.. Tahniah harimau malaya!!!!!
Tadi tak nak pegy Ecah sebab mesti sesak dengan dak laki..
dalm kol 1o lebih lapar sangat... 
tak tahan.. kuar jugak.. pegy ecah... 
ramai giler orang.. Tapi rasa macam bangga gila bila duduk situ masa tu..
bangga giler... dapat tengok saat kemenangan malaysia..
Ini first time kut dalam keadaan macam ni..
sebelum ni dekat rumah tak adalah keadaan macam ni kan...
dekat rumah kena behave...
Tadi, macam macam ada... 
Nyanyi lagu negaraku (kami berdiri tegak kut nasib baik dah habis makan)
Jalan raya sesak dengan motor n keta student uia yang baru balik tengok  bola gak..
Bunyi hon sana sini..
meriah giler....
Buka fb, buka twitter jammed dengan kemenangan...
suka suka...
pastu ramai yang nak tahu cuti ker tak esok..
agak2 cuti x?? alah kalau cuti pun saya ada 1 kelas je esok.

penipu

saya nak buka laptop sebab nak tengok notes
Tetiba lak teringat perbualan saya dengan Mat petang tadi.
Pasal tahi Lalat pada mata saya...
Dalam mata saya ada Tahi lalat taw..
Dua pulak tue.. satu tu dah dekat sangat dengan biji mata saya..
satu tu ada jauh sikit, Tapi macam membesar jer...
Takut gak... Tetiba rasa nak g wat pemeriksaan mata sekarang :)

Ok.. apa apa je lah.. sekarang saya nak cerita la..
konon nya tahi lalat pada mata ni tanda nya apa...  

meh sini.. saya copy paste je lah..




Rahsia Tahi Lalat Pada Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong



Rahsia Tahi Lalat Pada Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati



Rahsia Tahi Lalat Pada Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas



Rahsia Tahi Lalat Pada Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki


Cer teka kiri ka kanan tahi lalat yang saya ada????





heiiii mengarut tul lah~~~ penipu ker???

tak tahu nak kate ape...

video


???
Video ini Diamik masa lepak lepak lar~~~
semalam mimpi dah boleh petik macam c David tu petik..
Mimpi?? ya mimpi....

udara segar

Tadi, kak yue ajak jenjalan..
saya pun kurang pasti, saya ker atau die yang ajak.
tak kisah lah..
Alkisahnya kami ni lapar..petang tadi makan kol 4.. dah kol 9 lapar balik..
aiii bilenye nak kurus ni...
sepanjang perjalan fikir nk makan apa..
rasa makan kfc ada jugak..
McD jangan cakap la.. dari semalam nak makan..
tetiba sampai wangsawalk...
TERnampak pulak pizza hut..
Tak fikir panjang masuk jer terus pizza hut tue...
Tapi bila tengok kt menu semua macam mahal jer...
Takpe.. saya dan kak yue kuar balik dari pizza tu...
gile kan? ayooooo
Last sekali makan burger tepi jalan+slurpe dekat 7E..
Siap minta refiil lagi slrupe tue...

Malam minggu

saya lapar...Kan best kalau ada orang belanja McD...

Faiz:'Demand pulak tu'

Toink toink baru tersedar dari lamunan *gelak dalam hati... :)

sambil dengar lagu and nyanyi sorang sorang dalam bilik..

'Cause this is your song
I wrote it for you
It won't take all day
Just a minute or two

You were a friend
Walk with you to the end
And one day we'll all sing along
'Cause this is your song

(Ronan keating)

-------------------




.kan best kalau ada kawan nak nynyi sekali..
Tengok kiri kanan..
Mieta balik rumah uncle die..
Nia kuar ngan tettt
Peanut g studio... 
owhhh okkk...










adoooohhhh

Last weekend...
saturday
5.30 : Bangun Pagi.. bersiap..
6:30 : Training sampai kol 6:45pm
8:00 : Pegy Ecah..
10:00 : Tidor..

Sunday


5.30 : Bangun Pagi.. bersiap..
6:30 : Training sampai kol 2:45pm
Pastu pengsan dalam bilik...

Sekarang ni...

Bangun tak ingat bila...
Pagi tadi, semua orang macam bz nak kemas bilik...
wahh semangat..
Tapi dalam kol 11 lebey, semua orang dah bosan...
peanut cakap macam ni...

"la~~ pikirkan dah kol 12, rupenya baru kol 11... "
adoooohhhhh
satu esaimen pun saya tak start lagi...



Kunci Amanah..

Kita.. kalau dah terima kunci amanah tu, apa yang perlu kita buat??
Pertama sekali, sebelum terima kunci amanah tu, tengok dulu pada kemampuan diri..
Boleh kah tidak untuk memikul tanggungjawab.. 
Kalau agak agak tak boleh, apa salahnya bagi kat orang lain?
dan kalau rasa rasa boleh..
Buat lah yang terbaik pulak..
Jangan asyik nak mengeluh pla..
Jangan pulak tak ikut rules n regulation..
sebab rules and regulation tu kita dah tahu sebelum kita terima kunci amanah...
Gambar dicuri dari sini


Ish, marah betul Bila ingat mR.Lova2 kena parked dekat blok sebelah.. 
Kesian dia terpaksa berembun... 
haiihhh marah betullah...

lalalalala~~

'why do we never know what we've got until it's gone'

lalalalalala~~~
Esok Hari sabtu..
Hari ini jumaat..
Pastu, sepanjang hari saya tiada tutor..
Tengok citer korea.. dekat maaduu...
citer couple or trouble... 
Boleh lar layan.. ;))

CAN'T WAIT!!!!!


saya baca ombak rindu masa saya form1 kalau tak silap..
masa dekat hostel dulu.. memang hantu alaf21..
harap harap lah yang ini tidak mengecewakan saya..
tengok Trailer macam best...
kazen saya excited giler.. Tapi mestilah tak dapat kuar dengan dia kan???
kena lah dia dan saya cari orang lain... aigioooo
ehem ehem.. ada tak yang sudi sponsor???



Random pica~


saya mahu gitar.. anyone???

Bukan lah sebab saya tengok Najwa Latif saya terus nak gitar.
Tidak... Tidak sama sekali..
Cuma  saya bosan minggu ni yang tah pape la...
Midterm db postpone pegy next week...
minggu ni kelas sume macam bosan..
sebab masalah teknikal dekat lab...
oohhhoooo bosan...
kelas pun macam segan segan je nak ada...
tutor tak tahu lagi....
dah bosan bosan tu, main angry birds...
tengok citer korea... dengar lagu... oho... saya bosan...
*sebenarnya kena beringat la kan.. lapang sebelum sempit...
next week berlambak lambak kerja... submission dan sebagainya..

pasal gitar.. nak sangat petik gitar.. dah kol dah adik, suh kirim gitar  dia ke saya..
dia tak nak.. kedekut! huhuhu

Qimpa... U gotta be strong... sama jugak dengan kamu kamu semua...
When life give you hundred reasons to cry,
U should know u still have 1000 reasons to smile... :) *peace!*

Gerimis mengundang

Bila rindu kan??
Hari tu, abang kepada mR.Tutor lepak ngan kami..
Nama dia David. Dia lagi hebat main gitar..
Sebelum ni saya dah tahu dah mR.tutor lagu gerimis mengundang (Slam)
dulu dulu saya siap cari kord lagu ni..
sebab nak praktis sekali ngan mR.tutor..
mR.Tutor ni pelik pelik gak..
Dia akan nyanyi lagu ni bila hujan..
Entah pape  kan???
Tapi Hari tu, Enchek David yang lead...
hebat seyh.. itu baru intro...



Skunk tengah minum produk nie sebab perasan yang saya dah gemuk...
lepas tu tgk youtube lagu gerimis mengundang :)



p/s: Sila jangan gelak...

Mana pernah...

Mana pernah saya dekat rumah tidur, pastu terjaga 2-3 pagi pastu kol 5 baru dapat tidur balik..
Mana pernah saya dekat rumah perlu dengar mp3 sebelum tidur...
Mana pernah saya dekat rumah susah nak lelap..
Mana pernah dekat rumah saya online kol 1 pagi lepas dah lelap mata sebelum kol 12..

*Tadi dah tidor.. tp, terjaga dan susah nak tidor balik.. susahnya nk lelap mata...

Building baru best tapi~~

Ya.. hari ini pindah bangunan KICT yang baru..
yeahh.. best, lawa... Tapi...
sebab bangunan ni baru lagi kemudahan pun banyak yang kurang..
cafe tak ada lagi...
Jauh pulak tu.. dengar ramai kengkawan dah nak bawak motor...
saya dah ada mR.Lova2.. :)
pastu bangunan ni terdampar jauh dari bulatan uia...
dia berada diluar bulatan.. huk3...
lagi yang paling tak best,
Ict adalah komuniti yang kecil tetiba bangunan sikit punya besar..
so macam sunyi jer...

teringat

masa tadi.. masa online, tetiba teringat dak2 sekolah dulu..
apa lah agaknya khabar dorang eh??
lama gila tak jumpe...
facebook ade jer.. Tapi bukan semua layan kan..
ada seorang tu... Airen langsung tak dapat nak jejak..
macam tu lah kan... sedih taw..
tapi saya cari cari dekat google..
okeh saya dah tahu dia kat mana..
Tapi memang tak dapat nak kontek la..
ish3... tak rindu kami disini lah tu..
(sedey3)

saya rindu..


YA. Saya rindu...

Semalam dan Hari ini ada training..
saya dah gelap.. hitam legam..
kalau balik ni mesti orang dah tak kenal saya...
mesti granparents tanya saya siapa..
anak siapa? dari mana? cari apa dekat sini?
hik3.. Qimpa hiperbola...
Tapi betul lah.. saya dah gelap.. gelap lagi.. tak tahu kenapa ini perlu jadi isu..
selama ni saya bukannya putih pun.. :)
okeh.. saya tengah layan lagu lagu dalam mp3 saya..
Bila dengar rasa macam tak puas..
macam nak nyanyi sekali..
Tapi kesian pulak kat roomates...
semuanya keletihan.. tak kan lah saya nak bising2 dalam bilik pla...
eleh padahal tadi nyanyi ja.. :p

FLy again.fly agin...

cuti saya tinggal sket

Khamis!!!
macam tidak sedar masa yang berlalu..
rasar sonok sangat duduk sini..
siang layan memed n jasni..
memed
"anjer~~~~"(sedutan filem bini-biniku gengster)
jasni
"la~~ cantik motor kw"(bodek sket nak naek motor hik3)

satu hari tu saya nak keluar.. memed nak ikot... mana boleh...
dia marah sangat.. dia tendang motor saya pastu cakap..
"la motor kw buruk!"(hak3) med med..
pagi2 dia tanya..
"la, motor mana???" (lawak pla soalan.. saje la tu nak saya bawak dia jalan2)

itu aktiviti siang..
Malam pla.. lepak ngan ms tutor, mr tutor and ramai lagi..
budak budak kampung ni..
kekadang rasa segan..
walaupun saya address dorang budak, dorang sebenarnya jauh lagi matured dari saya..
Malunya saya..


video

saya belom balik tp dah rindu suasana...

adik saya merajuk

yer.. adik saya yang bernama mohd fikree merajuk dengan saya..
saya sungguh malas nak melayan..
dah pening kepala saya ni...
aigioooooo
bukan tidak sayang..
sayang.. cuma saya pun dulu ada usaha jugak..
aigio...
faham tidak??

saya tidak tahu

having fun juz now.. muahaha

Tadi ada BBq ngan Family..
sonok.. ms.tutor pon ada td..
mcm ramai jer yang ada tadi..
erm... tired...

oo yeah

Tadi dah bosan sangat..
Tengok Tv pun macam tak ada apa yang menarik..
saya text la saya punya ms.tutor, tanye wat ape..
nak lepak sana malam ni..
ms tutor pun reply.. jom r sini skunk.. cepat2..

hek3.. Bila sampai sana,
mr.tutor pun ada rupenye...
wahh gumbira... reunion gitu...
mr tutor pun baiknya tanya saya punya perkembangan..
tak banyak yang boleh saya cerita dekat beliau
selain dari adik saya ajiq pun sekarang ni tengah berusaha mara ke depan..
haha faham tidak???
buat buat faham je lah yer...
gumbira3...:)

emed emed...


semalam, memed lepak ngan Ajiq kat luar..
lepas tu masa masuk dalam rumah die pun cerita kat saya..
" best nyer dapat main hujan"
saya: ha????????
saya pon repot kat mak die...
hahaha.. memed kena marah...
semalam die gaduh ngan ayah die.. LAGI... aiyooo

masa saya belai belai c Oppa' semalam,
dia pun join saya.. konon lah die nak belai oppa'
macam pelik jer...
kesian oppa'.. dah tua da...
dah botak sikit..
memed cakap macam ni...
'oppa' dah botak macam daddy'
????

gaduh dengan kazen saya sebelum ni,
die cakap macam ni kat kazen saya..
"yen, ko pergi lah balik ke KL!"


I'm Home and guess what???

Yeahhh Finally... I'm home.. Thanx Allah...
Nasib baik lah tiket hari khamis...
Maw tak terkejut saya, bila isnin lepas
lecturer announce saya punya midterm hari rabu.MALAM!!!!
damn!!!
Nasib baik lah tiket khamis... syukur...
Dan skunk ni baru jer sampai rumah...
Dan Online.. saja ja... mahu meluahkan rasa sepanjang perjalanan hari ini...
Bila sebenarnya saya riindu dak2 salahudin...
Gila kan?? semalam tolak dorang punya budi..
Mr.Rahman n mR.Mizie offer nak hantar sampai LCCT..
Tapi saya jual mahal...
Bukan apa.. saya tak nak mebiasakan diri dengan situasi ini..
Dah lama tak naik bus pergi LCC...
Terasa nak menikmati perjalanan... '
Untuk Rahman n Mizie, saya menghargai budi korang...
Thanks sangat...
sama jugak lah untuk yang lain2...
awyn, sue, mieta, teyah n lain2 yang ada bunyi nak menghantar..
terima kasih daun keladi..
Budi kamu tersemat dalam hati..
eceeceh...
dekat LCCT tu dah rindu dah dengan dorang2 ni...
Dan saya berfikir..
It's good to miss them.. it shows that i have feeeling
'haaaa???? ya saya mengarut dan mencarut...hak3...
so now and now... saya dekat umah..
Nak makan.. daaaa....
Assalamualaikum...
Powered by Blogger.